Javascript hangt vast na intervaltijd

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Bryan De Baar

Bryan De Baar

17/10/2020 20:28:53
Quote Anchor link
Hallo,


Om de snelheid van mijn site te optimaliseren wil ik een aantal scripts die niet direct nodig zijn later in laden.
Ik ben begonnen om de messenger chatplugin van Facebook 4 seconden te laten wachten.

Na de vier seconden hangt Javascript in de browser helemaal vast en werkt alles wat met Javascript verbonden is niet meer.
Zelfs de meest simpele klik events

Dit is wat ik gedaan heb

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<!--START CHAT-->
<!-- Load Facebook SDK for JavaScript -->
      <div id="fb-root"></div>
      <script type="text/javascript">
let stateCheck = setInterval(() => {
  if (document.readyState === 'complete') {
    clearInterval(stateCheck);
        window.fbAsyncInit = function() {
          FB.init({
            xfbml            : true,
            version          : 'v4.0'
          });
        };

        (function(d, s, id) {
        var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
        if (d.getElementById(id)) return;
        js = d.createElement(s); js.id = id;
        js.src = 'https://connect.facebook.net/nl_NL/sdk/xfbml.customerchat.js';
        fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
      }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
    
    document.body.innerHTML += '<div class="fb-customerchat" attribution=setup_tool page_id="474291026057052" theme_color="#F1504E" logged_in_greeting="Hi! Waarmee kunnen we je helpen?" logged_out_greeting="Hi! Waarmee kunnen we je helpen?"></div>';
  }
}, 4000);
</script>
<!--END CHAT-->


Wie o wie kan mij vertellen wat er mis gaat?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 13:25:12
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/10/2020 20:47:45
Quote Anchor link
Kan je het niet in de JavaScript console van je browser bekijken?
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

17/10/2020 21:03:50
Quote Anchor link
1) Volgens mij staat er een haakje verkeerd bij de aanroep van die function(d, s, id)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
//nu
}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
//moet volgens mij zijn (eerst anon function afsluiten, dan aanroepen)
})(document, 'script', 'facebook-jssdk');


2) Waarom doe je dit met een setInterval en dan die check op 'complete'? Zet gewoon een setTimeout in een script blokje helemaal op het eind van de HTML (net voor de </body>) en je hebt die hele readyState check niet nodig.
 
Bryan De Baar

Bryan De Baar

17/10/2020 21:28:50
Quote Anchor link
setTimeout had ik ook al geprobeerd maar niet onderaan de pagina.
Deze had ik vrijwel bovenaan gezet waardoor dit het zelfde deed als de code hier boven.

Ik ga het nu onderaan de pagina zetten zoals je aangeeft ;)
 
Bryan De Baar

Bryan De Baar

19/10/2020 22:41:54
Quote Anchor link
Ook als ik setTimeout helemaal onderaan de pagina zet dan hangt javascript helemaal vast.
Na wat testen blijkt dat dit alleen gebeurt bij de Facebook chat.
Laad ik Facebook direct in is er geen probleem, wat zou dat kunnen zijn?
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

19/10/2020 22:57:22
Quote Anchor link
Zoals Ariën al aangaf: wat staat er in de console van je browser?
 
Bryan De Baar

Bryan De Baar

21/10/2020 00:26:33
Quote Anchor link
De console blijft leeg, geen enkele waarschuwing / errors. Heel vreemd :/
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/10/2020 00:59:08
Quote Anchor link
En met een console.log('Blaah');[i/] in de code?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.