Javascript menu

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bob Duisters

Bob Duisters

03/03/2009 20:34:00
Quote Anchor link
Beste forum bezoekers,

Ik heb een probleem met mijn website, bij mij doet mijn site het perfect maar bij andere niet. hieronder zie je een foto dat (rechts) de manier zoals het hoord, (links) zoals het niet hoort en het er bij 10% van de mensen uitziet.
ik heb de onderstaande javascript code gebruikt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<script type="text/javascript">
sfHover = function() {
    var sfEls = document.getElementById("nav").getElementsByTagName("LI");
    for (var i=0; i<sfEls.length; i++) {
        sfEls[i].onmouseover=function() {
            this.className+=" sfhover";
        }
        sfEls[i].onmouseout=function() {
            this.className=this.className.replace(new RegExp(" sfhover\\b"), "");
        }
    }
}
if (window.attachEvent) window.attachEvent("onload", sfHover);
</script>

Afbeelding

Edit:
Zie hier mijn css:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
#nav{
    width: 900px;
    height: 35px;
    margin: 0 auto;
    background: #CE9D27;
}

 #nav ul {
    padding: 0;
    margin: 0;
    list-style: none;
    line-height: 25px;
}
#nav a {
    display: block;
    width: 10em;
    float: left;
    color : #FFFFFF;
    font-weight: bold;
    font-size: 1em;
    font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
    text-decoration: none;
    background-color: #CE9D27;
    border: none;
    padding: 2px;
}
#nav li a:hover {
    color : #000000;
    background-color : #CE9D27;
}
#nav li {
    display: inline;
    text-transform: uppercase;
    float: left;
    width: 10em;
}
#nav li ul {
    position: relative;
    width: 10em;
    left: -999em;
}
#nav li ul ul {
    margin: -1em 0 0 10em;
}
#nav li:hover ul ul, #nav li.sfhover ul ul {
    left: -999em;
}
#nav li:hover ul, #nav li li:hover ul, #nav li.sfhover ul, #nav li li.sfhover ul {
    left: auto;
}


EDIT: Probleem opgelost!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bob Duisters
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 23:55:47
 
Bob Duisters

Bob Duisters

06/03/2009 16:00:00
Quote Anchor link
Niemand die hier het probleem van weet?

Greetz,
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

06/03/2009 16:02:00
Quote Anchor link
Welke browsers worden er gebruikt?

Edit: je site is ook niet valid.

Probleem zit niet in je css, maar in je html opbouw.

Je maakt toch een aantal fouten die de normale browsers niet goed weergeven, bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
  <ul>
    <li>Test</li>
    <li>
      <ul>
        <li>blab</li>
        <li>blab</li>
      </ul>
    </li>
  </ul>


Een ul in een ul moet dus altijd nog in een li tag staan, dan wordt de volgorde zo:
Ul > li > ul.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Onbekend Onbekend
 
Leon Kunst

Leon Kunst

06/03/2009 16:03:00
Quote Anchor link
Hmm is het niet zo dat die 10% firefox gebruikt?

Plaats us een klein stukje code (van 1 menuutje bijv)...
 
Yoram

Yoram

06/03/2009 16:49:00
Quote Anchor link
@leon 10% van wat gebruik firefox?

Maar je hebt waarschijnlijk loop het met je margin's niet helemaal lekker.. heb dit probleem ook gehad alleen geen idee meer hoe op te lossen. je zei dat hij in FF wel goed deed maar in IE niet.. Dan denk ik door de Margin's want IE is niet zo happy met die codes..


PS test ook eens voor IE6 dan sta je verstelt.. =)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.