Javascript onMouseDown

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan terhuijzen

jan terhuijzen

20/06/2012 18:55:56
Quote Anchor link
Hallo ik heb het volgende probleem. Als ik een gewone input type="button" op mijn pagina zet en er in zet: onMouseDown="functie()" dan wordt de javascript functie niet uitgevoerd en blijft de button soms "vasthangen". De button heeft geen stijl dus het is een standaard Internet Explorer button. Waarom gebeuren deze rare dingen? Ik heb al vaker javascript functies uitgevoerd dmv een button en die werkten gewoon.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 12:30:44
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

20/06/2012 21:40:16
Quote Anchor link
Kun je eens een stukje code laten zien en eventuele foutmeldingen die je krijgt via een console?
 
Jan terhuijzen

jan terhuijzen

21/06/2012 12:22:56
Quote Anchor link
Als ik bijvoorbeeld gewoon dit doe dan werkt het niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<script>
function voorbeeld() {
alert("Voorbeeld");
}
</script>
<input type="button" onClick="voorbeeld()" value="Klik">

Maar als ik dit doe werkt het wel:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="button" onClick="alert('Voorbeeld')" value="Klik">
 
Kris Peeters

Kris Peeters

21/06/2012 13:06:08
Quote Anchor link
Hoe zo, dat werkt niet?

Beide werken
 
Joey Drieling

Joey Drieling

21/06/2012 13:52:20
Quote Anchor link
Ik zet voor zekker heid altijd.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
javascript:voorbeeld();
 
Jan terhuijzen

jan terhuijzen

21/06/2012 14:04:46
Quote Anchor link
Het is ook een beetje raar, ik heb dit alleen de laatste 2 dagen. Ik denk dat mijn browser kapot is ofzo.
Verder vind ik JavaScript ZEER eritant. JavaScript is eritant omdat je honderden keren document.getElementById(""); zit te typen, en het is dan ook nog eens hoofdlettergevoelig. Mijn Shift toets is straks nog afgesleten.
 
Wouter J

Wouter J

21/06/2012 14:09:54
Quote Anchor link
Quote:
Verder vind ik JavaScript ZEER eritant. JavaScript is eritant omdat je honderden keren document.getElementById(""); zit te typen, en het is dan ook nog eens hoofdlettergevoelig. Mijn Shift toets is straks nog afgesleten.

Allereerst is het irritant en als 2e is het slecht als je 100den keren document.getElementById() zit te typen. Dat betekend dat je 100den keren het browser de hele DOM laad doorzoeken op zoek naar alleen dat ene element.
Daarom moet je het resultaat van die getElementById opslaan in een variabele:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
// niet
document.getElementById('box').innerText = 'Hello World!';
document.getElementById('box').style.display = 'block';
document.getElementById('box').onclick = function() {
    alert('Hello!!!')
};

// maar
var box = document.getElementById('box');

box.innerText = 'Hello World!';
box.style.display = 'block';
box.onclick = function() {
    alert('Hello!!!');
};

En daarnaast, als je nog even een paar jaar wacht wordt JavaScript waarschijnlijk dit, zal je een stuk leuker vinden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
document.getElementById('box').{
    innerText : 'Hello World',
    style.{
        display : 'block'
    },
    onclick : function() {
        alert('Hello!!!');
    }
};
Gewijzigd op 21/06/2012 14:10:25 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/06/2012 14:10:02
Quote Anchor link
Jan terhuijzen op 21/06/2012 14:04:46:
Verder vind ik JavaScript ZEER eritant. JavaScript is eritant omdat je honderden keren document.getElementById(""); zit te typen, en het is dan ook nog eens hoofdlettergevoelig. Mijn Shift toets is straks nog afgesleten.

Doe dan zoiets als dit (niet gecontroleerd):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
function el(id) {
  return document.getElementById(id);
}


En voortaan kun je dan gewoon dit doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var id = el('mijnid');
 
John Cena

John Cena

21/06/2012 14:25:11
Quote Anchor link
Jan, ik zou zowieso altijd even
<script type="text/javascript"> doen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.