[Javascript] punt vervangen voor komma????

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Tamara

Tamara

28/11/2008 13:47:00
Quote Anchor link
ik heb net al even gegoogled, maar ik kwam het zo snel niet tegen (niet iets wat werkte...)

ik heb een aantal INPUT velden. met javascript heb ik een formulier hier achter zitten. als ik cijfers achter de komma heb, dan doet de formule het alleen als het punten zijn ipv komma.

weet iemand hoe ik dit kan veranderen voor alle input velden?
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 02:58:53
 
PHP Newbie

PHP Newbie

28/11/2008 14:14:00
Quote Anchor link
string.replace(',', '.');
 
Tamara

Tamara

28/11/2008 14:26:00
Quote Anchor link
hij doet t nog steeds niet voor al mn input velden :(

waar zou ik het precies moeten zetten?

ik heb namelijk die formule in een functie zitten....
 
PHP Newbie

PHP Newbie

28/11/2008 14:29:00
Quote Anchor link
waardeZonderPunt = document.formulieNaam.tekstVelNaam.value.replace(",", ".");
 
Tamara

Tamara

01/12/2008 11:42:00
Quote Anchor link
Het is me nog steeds niet gelukt.

ik wil juist dat die replace voor alle input velden geldt.....


Ik heb gehoord dat er een functie o.i.d. is waarmee je kan instellen of je een punt of een komma wilt gebruiken voor decimalen?
 
Yorick17

yorick17

01/12/2008 12:24:00
Quote Anchor link
probeer het in php daar is een functie voor
 
Tamara

Tamara

01/12/2008 12:31:00
Quote Anchor link
ik kan alleen javascript gebruiken....

edit: welke functie in php dan? misschien dat er een soortgelijek functie voor is in javascript...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tamara
 
Rene

Rene

01/12/2008 12:34:00
Quote Anchor link
waarom gebruik je geen document.getElementsByTagname("input");

dan krijg je een array terug met alle inputs in het document of als je wilt in 1 formulier. Laat hier dan je string.replace op los.
 
Storeman storeman

storeman storeman

01/12/2008 12:37:00
Quote Anchor link
icm met Mootools:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$$('input').each(function(el){
   el.set('value', el.get('value').replace('.', ',') );
});
 
Tamara

Tamara

01/12/2008 12:40:00
Quote Anchor link
dan zegt Firebug dat het geen functie is....

ik heb ook al voor 1 input de value geprobreerd met string.replace, maar dan zegt ie dat ie null is.

dat klopt opzich ook wel besef ik me ineens, want die inputs hebben pas een waarde als er op een button gedrukt wordt.
 
Rene

Rene

01/12/2008 12:42:00
Quote Anchor link
dan zet je de JS functie in een functie:P en dan bij het submitten roep je deze aan?

en het is document.getElementsByTagName();
 
Yorick17

yorick17

01/12/2008 12:44:00
Quote Anchor link
gebruik number format in php
 
Tamara

Tamara

01/12/2008 12:44:00
Quote Anchor link
maar hoe ziet zo'n functie er dan uit? ik heb al veel geprobeerd, maar t lukte allemaal niet...

zou iemand een opzetje kunnen maken?
 
Yorick17

yorick17

01/12/2008 12:45:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

$number
= 1234.56;

// english notation (default)
$english_format_number = number_format($number);
// 1,235

// French notation

$nombre_format_francais = number_format($number, 2, ',', ' ');
// 1 234,56

$number = 1234.5678;

// english notation without thousands seperator
$english_format_number = number_format($number, 2, '.', '');
// 1234.57

?>
 
Satsume

Satsume

01/12/2008 12:48:00
 
Rene

Rene

01/12/2008 12:49:00
Quote Anchor link
function replaceAllDots(){
var aInputs = new Array();
aInputs = document.getElementsByTagName("input");
iInputs = aInputs.length;

for(a=0; a<iInputs; ++a){
aInputs[a].value.replace(",", ".");
}

}

volgens mij is het zoiets.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rene
 
Satsume

Satsume

01/12/2008 12:54:00
Quote Anchor link
Is wel onhandig als er dingen als er andere text met komma's worden gepost, deze functie zal alle input velden aan passen.

Dus, deze text zal, na die functie er, zo : "Dus. deze text zal. na die functie er. zo" uitzien...
 
Crispijn -

Crispijn -

01/12/2008 12:54:00
Quote Anchor link
Jorick, ze kan alleen maar javascript gebruiken...

Een opzetje zo er zo uit kunnen zien:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
window.addEvent('domready', function() {
    $$('input.geenpunt').each(function(e) {
        e.addEvents({
            e.innerHtml = e.Value.replace(',', '.');
        });
    });
});


geef in dit geval de input velde de class geenpunt maar dat hoeft geen punt te zijn natuurlijk.

PS, niet getest, en werkt met mootools
 
Storeman storeman

storeman storeman

01/12/2008 13:16:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<html>
    <head>
        <script type="text/javascript" src="http://demos.mootools.net/demos/mootools.js"> </script>
        <script type="text/javascript">
            window.addEvent('domready', function(){
                $$('input').each( function(el){
                    el.set('value', el.get('value').replace('.', ',') );
                });
            });
        </script>
    </head>
    <body>
        <form>
            <input name="test" value="10.3">
            <input name="abc" value="9.3">
        </form>
    </body>
</html>
 
Tamara

Tamara

01/12/2008 14:04:00
Quote Anchor link
ik wil het werkend hebben met JQuery... ik ben er nog niet helemaal uit:
(als ik Mootools ook geburiken, dan kunnen ze gaan flippen)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$("rekenForm").submit(function() {
    $('input[type=text][name*=","]').each(function() {
        $(this).val(".");
    });
});
 
Yorick17

yorick17

01/12/2008 14:25:00
Quote Anchor link
waarom zograag met JQuery?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.