Javascript pw-checker

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tikkes C

Tikkes C

13/01/2009 10:46:00
Quote Anchor link
Wat is er fout aan het onderstaande?
ik zou willen bekomen dat als je iets ingeeft langer dan 4 karakters met minstens 1 hoofdletter en 1 kleine letter dat het veld groen kleurt...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
if(document.getElementById(id).length > 4 && document.getElementById(id).value.match(/[a-z]/) && document.getElementById(id).value.match(/[A-Z]/))

{

document.getElementById(id).style.background = 'green';

}

else

{

document.getElementById(id).style.background = 'red';

}
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:46:23
 
Rens nvt

Rens nvt

13/01/2009 10:51:00
Quote Anchor link
Als je de background-color wilt instellen via javascript, moet je de volgende code gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
element.style.backgroundColor = 'red';
 
Tikkes C

Tikkes C

13/01/2009 10:54:00
Quote Anchor link
de background is niet zo zeer het probleem want ik gebruik dat ook nog op andere velden en dat werkt goed...volgens mij zit het hem in de if-clause...
 
Rens nvt

Rens nvt

13/01/2009 10:57:00
Quote Anchor link
Niet eens naar gekeken, ging er vanuit dat het daar al op fout zou lopen, maar blijkbaar mogen verkorte CSS tags ook. Weet je overigens zeker dat dit cross-browser is?

Maar je hebt inderdaad ook nog een foutje in de if clause... Je checked de lengte van het element, maar je wilt de lengte van de waarde hebben. Dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if (document.getElementById(id).value.length)


Je hebt dit in de rest van je check trouwens wel netjes gedaan ;-) Nog vroeg? :-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rens nvt
 
Satsume

Satsume

13/01/2009 10:58:00
Quote Anchor link
document.getElementById(id).length

moet zijn

document.getElementById(id).value.length

overigens kan je hier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
document.getElementById(id).value.match(/[a-zA-Z]{4,}/)


gebruiken.

edit: damn you rens ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Satsume
 
Tikkes C

Tikkes C

13/01/2009 10:59:00
Quote Anchor link
heel erg bedankt rens ;) dat was inderdaad mijn fout
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.