Javascript show/hide functie van meerdere contents

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Steven Hack

Steven Hack

23/04/2009 13:22:00
Quote Anchor link
Goedendag,

Ik had een vraagje over javascript. Ik heb een webpagina met 5 contents. c1 t/m c5. Ik heb ook 5 links, die verwijzen naar elk van de contents.
Dus Link 1 linkt naar c1 etc.
Als je op link 1 klikt moet c1 dus zichtbaar worden, maar alle andere contenten die opstaan moeten dichtklappen. Nu heb ik dit stuk code geprobeerd, maar dit lukt niet.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<script type="text/javascript">
    function visible(id) {
        if (id == 'c1') {
            document.getElementById(c2).style.display = 'none';
            document.getElementById(c3).style.display = 'none';
            document.getElementById(c4).style.display = 'none';
            document.getElementById(c5).style.display = 'none';
        }
        else {
            var c = document.getElementById(id);
            if(c.style.display == 'none') {
                document.getElementById(c2).style.display = 'none';
                document.getElementById(c3).style.display = 'none';
                document.getElementById(c4).style.display = 'none';
                document.getElementById(c5).style.display = 'none';
                c.style.display = 'block';
            }
            else {
                c.style.display = 'none';
            }
        }
    }
</script>

Als ik dit stuk code doe lukt het wel, maar hiermee gaan de niet-active contents niet dicht:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<script type="text/javascript">
    function visible(id) {
        var c = document.getElementById(id);
        if(c.style.display == 'none') {
            c.style.display = 'block';
        }
        else {
            c.style.display = 'none';
        }
    }
</script>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 07:11:41
 
Mitchell

Mitchell

23/04/2009 13:44:00
Quote Anchor link
jQuery. :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mitchell
 
Steven Hack

Steven Hack

23/04/2009 14:10:00
Quote Anchor link
Is het ook mogelijk zonder dat ik extra zooi moet downloaden? Want het is eigenlijk maar 1 java functie :)
 
Jacco Engel

Jacco Engel

23/04/2009 14:13:00
Quote Anchor link
Java lijkt me hier ook een beetje over de top als je geen framework wil gebruiken
 
Steven Hack

Steven Hack

23/04/2009 14:20:00
Quote Anchor link
Lijkt mij de enige manier om dingen te show/hiden zonder de pagina te verversen of ligt dat aan mij?
 
Barry

Barry

23/04/2009 14:25:00
Quote Anchor link
zet je contents in een array en loop er doorheen.
Als je bij de key in de array bent die moet worden weergegeven, dan zet je die visibility op block. Roep deze functie dan aan met de ID van de content die je wilt showen als parameter...
 
Steven Hack

Steven Hack

23/04/2009 14:42:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
    <script type="text/javascript">
        function visible(id) {
            var c= new Array(5)
            c[0]="c1";
            c[1]="c2";
            c[2]="c3";
            c[3]="c4";
            c[4]="c5";
            var x=0;
            for (x=0; x<5; x++)
            {
                if (c[x] == id) {
                    c[x].style.display = 'block';
                }
                else {
                    c[x].style.display = 'none';
                }
            }
        }
    </script>


Zo bedoel je? Weet niet of dit zal werken aangezien ik niet echt goed ben in javascript, maar ik zal het eens testen.

Edit:

Hmm, lijkt niet echt te werken, maar ik puzzel even verder.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Steven Hack
 
Jacco Engel

Jacco Engel

23/04/2009 15:06:00
Quote Anchor link
aapjuh schreef op 23.04.2009 14:20:
Lijkt mij de enige manier om dingen te show/hiden zonder de pagina te verversen of ligt dat aan mij?


Volgens mij ontgaat mijn punt je een beetje

Java != Javascript
 
Barry

Barry

23/04/2009 15:08:00
Quote Anchor link
volgens mij moet je ook nog die
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
c[x].style.display

schrijven als
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
eval(c[x]).style.display
 
Steven Hack

Steven Hack

23/04/2009 16:46:00
Quote Anchor link
Klopt inderdaad, maar ik ontga hier dan het java gedeelte aangezien alles hier over javascript gaat? inclusief dat JQuery tooltje. Maargoed.

Heb even dat met eval geprobeerd maar het werkt nog steeds niet. Is dit wel mogelijk of zit er gewoon een scriptfout in?
 
Barry

Barry

23/04/2009 19:19:00
Quote Anchor link
al je array items moeten wel references bevatten
dus elke item wordt zo geformat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
c[3] = document.getElementById("c3");


Edit:

Java is een andere taal/techniek dan javascript. JS is slechts een derrivaat van Java dat veel semantische en syntaxische overeenkomsten heeft, het heeft over het algemeen weinig met elkaar te maken. Binnen webdevelopment spreken we meestal van javascript of java-applets/objects
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Barry
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

23/04/2009 20:37:00
Quote Anchor link
en toen ging javascript uitgezet worden.. krijg je display:none? Of staan ze standaard zichtbaar?
 
Steven Hack

Steven Hack

23/04/2009 20:49:00
Quote Anchor link
@Barry: Dat wist ik inderdaad, vond het daarom ook al raar dat Jacco hier over Java begon, maargoed. Bedankt voor die tip, was dat even vergeten inderdaad.

@Merijn: standaard zichtbaar, en dan onload display: none;
Maar zolang ik niet weet hoe ik meerdere display's tegelijk op none kan zetten, schiet dat niet echt op.

Het lukt verder nog niet echt, ik heb op dit moment het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
    <script type="text/javascript">
        function visible(id) {
            var c= new Array(4)
            c[0]=document.getElementById("c2");
            c[1]=document.getElementById("c3");
            c[2]=document.getElementById("c4");
            c[3]=document.getElementById("c5");
            var x=0;
            for (x=0; x<4; x++)
            {
                if (c[x] == id) {
                    eval(c[x]).style.display = 'block';
                }
                else {
                    eval(c[x]).style.display = 'none';
                }
            }
        }
    </script>


Een voorbeeld is te zien op: www.stevenhack.nl/JapanCss/test.php
 
Steven Hack

Steven Hack

25/04/2009 00:53:00
Quote Anchor link
*kleine onschuldige bump (A)*

Kan nergens vinden of dit uberhaupt mogelijk is, 4 keer achter elkaar getElementById gebruiken. Weet verder niets van javascript opzich. Iemand die me hier mee kan helpen?
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

25/04/2009 01:12:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
function visible(id) {
    for(var i=2;i <= 5;i++) {
        if(id == i) { var display = 'block'; } else { var display = 'none'; }
        document.getElementById('c'+i).style.display = display;
    }
}

Niet getest...
 
Mitchell

Mitchell

25/04/2009 10:23:00
Quote Anchor link
Zoveel moeite en zoveel dagen verspild voor iets wat in een paar seconden kan worden opgelost door een framework te gebruiken..
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

25/04/2009 11:21:00
Quote Anchor link
Mitchell schreef op 25.04.2009 10:23:
Zoveel moeite en zoveel dagen verspild voor iets wat in een paar seconden kan worden opgelost door een framework te gebruiken..
Beetje overkill om een framework te gebruiken voor 1 ding?
 
Steven Hack

Steven Hack

25/04/2009 12:08:00
Quote Anchor link
Ben het er inderdaad met WillemJan eens dat een framework hier nogal overbodig is. En nu snap ik ook teminste weer wat meer JavaScript.

Hartelijk dank voor de edit WillemJan, het werkt perfect! Echt zeer bedankt _o_

En ook de rest bedankt voor jullie bijdrage.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.