[JavaScript] TD's uit een TR ophalen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

ToySoldier ZegIkNiet

ToySoldier ZegIkNiet

16/07/2008 13:15:00
Quote Anchor link
Ik vroeg me af of iemand hier weet hoe ik alle <td>'s in een <tr> ophaalt?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door ToySoldier ZegIkNiet
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 09:51:28
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

16/07/2008 13:16:00
Quote Anchor link
var allPageTags=document.getElementsByTagName("td");

verzin trouwens een betere topictitel en kijk ook eens op google rond..
 
ToySoldier ZegIkNiet

ToySoldier ZegIkNiet

16/07/2008 13:20:00
Quote Anchor link
sorry, was vergeten door te typen bij de titel (werd lastig gevallen op skype :P)

Ik moet eigenlijk alleen de td's uit een bepaalde <tr>-rij hebben.. jou script haalt ze van de hele pagina af, toch?
 
Bo az

Bo az

16/07/2008 13:35:00
Quote Anchor link
Ik weet niet of je een library als prototype of iets dergelijks gebruikt. Voor zo iets kleins als dit moet je het niet speciaal gaan gebruiken, maar als je het toch al voor andere dingen gebruikt, kan je iets doen als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$$('tr.special td')

Daar mee kan je dus gewoon css selectors gebruiken.
 
CB2thephp

CB2thephp

16/07/2008 13:38:00
Quote Anchor link
Wat je moet doen is de TR rij eerst opzoeken, doormiddel van een id of class ;), want bij meerdere TR's moet je weten welke en id is beste ervoor omdat je dan maar 1 TR krijgt bij class moet je dus nog even zoeken welke ;), maar heb je een kleinere zoekgebied.

In iedergeval komt het met de id methode er zo uit te zien:
var alltds = document.getElementById('eenidvaneentr').getElementsByTagName('td');

Nu heb je dus in alltds alle td's van de opgegeven id (wat dus een id van een tr in jou geval gaat zijn).

Bij de class is het anders, maar dat laat ik je zelf uitzoeken ;), als je het echt niet snapt vragen ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door CB2thephp
 
ToySoldier ZegIkNiet

ToySoldier ZegIkNiet

16/07/2008 13:39:00
Quote Anchor link
Met mootools zou dat inderdaad kunnen. Ik zal mijn bedoeling even wat uitgebreider uitleggen :

Ik heb een <table>. Daarin <tr></tr>'s en daarin weer de <td></td>'s. Gewone table dus.

In de laatste <td> heb ik een checkbox. Mijn bedoeling is dat als een checkbox aangevinkt word dat elke <td> in die <tr> een ander achtergrond kleurtje krijgt. Echter lukt het me niet echt dat voor mekaar te krijgen. En wat het NÓG lastiger maakt is dat de classes afwisselen (background wit / grijs / wit / grijs ). Nu is dat nog niet het probleem, daar vind ik wel iets op maar op geen enkele manier word de achtergrond kleur anders..

@ CB : Ik probeer het eens, thx
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door ToySoldier ZegIkNiet
 
ToySoldier ZegIkNiet

ToySoldier ZegIkNiet

16/07/2008 13:55:00
Quote Anchor link
( @ Mods : Sorry voor de bump maar het is weer een nieuw deel van de vraag )

Is er een manier om de laatste 7 tekens van een className weg te knippen? Google doet het bij mij erg slecht wat dat betreft ..

Edit : Found, nevermind
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door ToySoldier ZegIkNiet
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.