javascript undefined variabel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Yea Rupie

Yea Rupie

24/05/2010 15:40:19
Quote Anchor link
Beste forumers,

Ik heb hier een stukje javascript code die een x en y coördinaat terug hoort te geven.
Weet iemand hoe het kan dat hij de variabel cor niet herkent in de 2e code?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
    function aim(x,y,lengte,richting) {
          // lengte = lengte van lijn
          // richting: 1= links, 2= rechts
          
          var x1 = -10000;
          var y1 = 10000;
          
          var x2 = 10000;
          var y2 = 10000;
          
          if(richting == 2){
        
              // Grote driehoek
              var CD = y2+y;
              var BD = x2-x;
              var BC = Math.sqrt(Math.exp(CD)+Math.exp(BD));
                   
              // Kleine driehoek
              var CE = lenghte; // == BC
              var CF = CE*CD/BC; // == CD
              var EF = CE*BD/BC; // == BD
              
              var cor = array();
              cor['x'] = (x-EF);
              cor['y'] = (y-CF);
              
              return cor;
          }          
      }


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
var cor = aim(0,i,2,500);
document.write(cor['x']); // cor is undefined
Gewijzigd op 24/05/2010 15:48:30 door Yea Rupie
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 12:15:47
 

24/05/2010 15:47:57
Quote Anchor link
Loop je code eerst eens zelf na...
 
Yea Rupie

Yea Rupie

24/05/2010 15:49:41
Quote Anchor link
Ja ik zag net ook dat er nog een spelfoutje in stond (righting)
Voor derest heb ik hem al doorgelopen..
 

24/05/2010 15:50:28
Quote Anchor link
Ook hoe je het aanroept.
Probeer zelf eens te verzinnen waar je terecht komt als je die code op deze manier aanroept.
 
Yea Rupie

Yea Rupie

24/05/2010 15:56:25
Quote Anchor link
Het klopt op dat deel inderdaad niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
for(i=0;i<=10;i++){
    var cor = aim((300+i*grote),(600-i*grote),2,500);      
    map3d.moveTo((300+i*grote),(600-i*grote)); map3d.lineTo(cor['x'],cor['y']);  
}


Maar hiermee klopt de cor nog steeds niet.

en de lenghte + richting omgewisseld/
Gewijzigd op 24/05/2010 15:57:50 door Yea Rupie
 

24/05/2010 15:59:42
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
var cor = aim((300+i*grote),(600-i*grote),2,500);
 function aim(x,y,lengte,richting) { // Uitlijnen is belangrijk.
 // Blabla troep, onzin, zal wel
 if(richting == 2){
    return cor;
 }
}

Je hebt dat script dus niet stap voor stap uitgevoerd (of zelf in je hoofd bedacht waar je terecht komt).
Zie verder ook nog: JavaScript undefined Property.

Edit:
Yea:
en de lenghte + richting omgewisseld/

Dat kan wel kloppen. Maar probeer gewoon Nederlands te schrijven.
Loop je script nog eens na.
Gewijzigd op 24/05/2010 16:02:06 door
 
Yea Rupie

Yea Rupie

24/05/2010 16:02:23
Quote Anchor link
Het is opgelost
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
function aim(x,y,richting,lengte) {
          // lengte = lengte van lijn
          // richting: 1= links, 2= rechts
          
          var x1 = -10000;
          var y1 = 10000;
          
          var x2 = 10000;
          var y2 = 10000;
          
          if(richting == 2){
        
              // Grote driehoek
              var CD = y2+y;
              var BD = x2-x;
              var BC = Math.sqrt(Math.exp(CD)+Math.exp(BD));
                   
              // Kleine driehoek
              var CE = lengte; // == BC
              var CF = CE*CD/BC; // == CD
              var EF = CE*BD/BC; // == BD
              
              var cor = new Array();
              cor['x'] = (x-EF);
              cor['y'] = (y-CF);
              
              return cor;
          }          
      }
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.