JavaScript viewport geeft: is null

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jurgen B

Jurgen B

23/01/2009 18:47:00
Quote Anchor link
dag mensen,

Weten jullie wat hier mis gaat? Ik krijg een javascript foutmelding die zegt:
Fout: document.getElementById("inhoud") is null
Bron bestand: http://localhost/test/resolutie.js
Regel: 29


Hier het script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
var viewportwidth;
 var viewportheight;
 
 // the more standards compliant browsers (mozilla/netscape/opera/IE7) use window.innerWidth and window.innerHeight
 
 if (typeof window.innerWidth != 'undefined')
 {
      viewportwidth = window.innerWidth,
      viewportheight = window.innerHeight
 }
 
// IE6 in standards compliant mode (i.e. with a valid doctype as the first line in the document)

 else if (typeof document.documentElement != 'undefined'
     && typeof document.documentElement.clientWidth !=
     'undefined' && document.documentElement.clientWidth != 0)
 {
       viewportwidth = document.documentElement.clientWidth,
       viewportheight = document.documentElement.clientHeight
 }
 
 // older versions of IE
 
 else
 {
       viewportwidth = document.getElementsByTagName('body')[0].clientWidth,
       viewportheight = document.getElementsByTagName('body')[0].clientHeight
 }
document.getElementById('inhoud').style.width=viewportwidth - 241+'px';


Ik kan de fout niet ontdekken!
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 21:47:56
 
Eddy E

Eddy E

23/01/2009 18:53:00
Quote Anchor link
Is er een element met het id "inhoud"?

En is dat element er al als het Javascript wordt uitgevoerd?
 
Jurgen B

Jurgen B

23/01/2009 18:56:00
Quote Anchor link
De JavaScript include ik net zoals de CSS direct bij het openen van de pagina. Inhoud is een div die er zo uit ziet:

<div id="inhoud">
hallo
</div>
 
Niek Weevers

Niek Weevers

23/01/2009 19:55:00
Quote Anchor link
Je moet de regel
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
document.getElementById('inhoud').style.width=viewportwidth - 241+'px';

onder je html zetten.
Dus
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<div id="inhoud">
hallo
</div>
<script type="text/javascript">
document.getElementById('inhoud').style.width=viewportwidth - 241+'px';
</script>


of die regel in een functie stoppen, en die functie openen onder dat stukje html
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niek Weevers
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.