javascript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Robert r

robert r

01/09/2012 14:59:20
Quote Anchor link
Hallo,

Ik had een vraagje en ik hoop dat iemand mij kan helpen ik heb een javascript van leejoo.nl (een spel) en ik wil zorgen dat dat spel op mijn site krijg dan moet ik het opslaan als .js toch ?


<SCRIPT type="text/javascript">

// ---- Make array
function MakeArray( n){
this.length = n;
for (var i = 1; i <= n; i++) {
this = 0
}
return this
}

// ----- poor man's random number
var d0 = new Date();
var r0 = d0.getSeconds();
function poor_rand(){
d1 = new Date();
r0 = (r0 * r0 + r0 + d1.getSeconds()) % 3721 ;
return r0 % width_n;
}

// ---- Parameters of game
var height_n = 8;
var width_n =5;

// ---- state of game
var enemy = new MakeArray( width_n); // enemy positions
var wtime; // wait time
var score; // points
var gameover; // in case of gameover set to true

// ----- Make the battlefield.
document.write( "<FORM NAME='fm1'>");
document.write( "<INPUT TYPE='text' NAME='message' SIZE=20>");
document.write( "</FORM>");
document.write( "<FORM NAME='fm2'><TABLE>");
for( var i=0; i<height_n; i++){
document.write( "<TR>");
for( var j=0;j<width_n; j++){
document.write( "<TD><CENTER><INPUT TYPE='radio'></CENTER></TD>");
}
document.write( "</TR>");
}
document.write( "<TR>");
for( var j=0;j<width_n; j++){
document.write( "<TD><INPUT TYPE='button' VALUE='-x-' onClick='fire("
+ j + ")'></TD>");
}
document.write( "</TR>");
document.write( "</TABLE>");
document.write( "<INPUT TYPE='button' VALUE='START' onClick='game_start()'>");
document.write( "</FORM>");

// ----- game main timer event
// ----- enemy come one step
function come(){
var n = poor_rand();
document.fm2.elements[ width_n * enemy[n+1] + n].checked = true;
enemy[n+1]++;
if( enemy[n+1] < height_n){
setTimeout("come()", wtime);
}else{
gameover = true;
document.fm1.message.value = "GAME OVER:" + score ;
}
}

// ----- Fire the n th beam
function fire( n){
if( gameover ) return;
for( var i=0; i<enemy[n+1]; i++){ // clear enemy
document.fm2.elements[ width_n * i + n].checked = false;
}
score += enemy[ n+1];
document.fm1.message.value = "Points:" + score;
enemy[ n+1] = 0;
if( wtime > 100){ wtime -= 10};
}

// ---- initialize & start game
function game_start(){
for( var n=0; n<width_n; n++){
for( var i=0; i<enemy[n+1]; i++){
document.fm2.elements[ width_n * i + n].checked = false;
}
enemy[n+1] = 0;
}
wtime = 400;
score = 0;
gameover = false;
document.fm1.message.value = "Points:" + score;
setTimeout("come()", wtime);
}

// -->
</SCRIPT>

Moet ik het er dan gewoon inzetten of moet het ook nog tussen tags net zoals een html pagina indeling en hoe voeg ik het in in me php pagina ?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 15:40:02
 
Eddy E

Eddy E

01/09/2012 16:13:14
Quote Anchor link
Zonder je <script> en </script> in spel.js (bijvoorbeeld) opslaan.

Linken doe je (in je HTML) dan zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<script src="map/spel.js"></script>
Gewijzigd op 01/09/2012 16:13:50 door Eddy E
 
Robert r

robert r

01/09/2012 16:18:55
Quote Anchor link
Ehm, als ik upload blijft de pagina wit (http://berichtenbalk.woelmuis.nl/index.html)
 
John Berg

John Berg

01/09/2012 16:22:09
Quote Anchor link
Ehm .. misschien het script eens op een geldige HTML pagina zetten, in de head tag?
 
Robert r

robert r

01/09/2012 16:27:23
Quote Anchor link
doet bij mij niet ??
 
John Berg

John Berg

01/09/2012 16:31:35
Quote Anchor link
Robert r op 01/09/2012 16:27:23:
doet bij mij niet ??


Noem eens een kleur onder de 10?

Het zal wel aan mijn zeer beperkte intellectuele gaven liggen maar "doet bij mij niet" kan ik niet plaatsen.
 
Robert r

robert r

01/09/2012 16:35:44
Quote Anchor link
Ik bedoel hij werkt bij mij niet ? Het is een spel maar hij/zij doet niet !
 
John Berg

John Berg

01/09/2012 16:51:24
Quote Anchor link
Aan het einde van je spel.js ontbreekt een '}'

Bij het het spel hoort ook nog een html deel, waar is dat?
 
Robert r

robert r

01/09/2012 16:53:04
Quote Anchor link
Zoals ik al zij is het script van leejoo.nl !
 
John Berg

John Berg

01/09/2012 16:58:37
Quote Anchor link
Er staat daar toch duidelijk wat je moet doen?

Plak het script tussen je <body> tags.

Heb ik gedaan, werkte meteen. Zie http://proefje.example.ganymedes.be/
 
Robert r

robert r

01/09/2012 17:01:06
Quote Anchor link
hoe ziet dan het .js bestand er uit en hoe het index.html ?
 
Eddy E

Eddy E

01/09/2012 17:04:44
Quote Anchor link
Kijk eens naar je HTML.
Je hebt je HTML al afgesloten (zoek </html>) en gaat daarna weer HTML tonen. Werkt niet.
Leer eerst eens een fatsoenlijke HTML pagina te maken. Stap 1 van 203820342347234283423.


En in een .js-bestand plaats je Javascript. En niets meer dan dat. Dus geen <html> of <body> etc.
 
John Berg

John Berg

01/09/2012 17:09:26
Quote Anchor link
Er staat: Plak het script tussen je <body> tags

Dus ga naar http://proefje.example.ganymedes.be en klik rechts met je muis. Je ziet dan dit:

Afbeelding

Als je dan op broncode weergeven (paginabron weergeven) klikt zie je dit:

Afbeelding

En dat is precies volgens de instructie op leejoo!!
 
Robert r

robert r

01/09/2012 17:09:27
Quote Anchor link
maar ik wil het script zelf in een .js bestand en dan zorgen dat ie in de .html pagina komt hoe ziet het .js bestand er dan uit ?

Toevoeging op 01/09/2012 17:10:22:

of kan het niet in .js ?
 
John Berg

John Berg

01/09/2012 17:15:44
Quote Anchor link
Jawel, ik heb nu de code in spel.js gezet, en dat confiorm de instructie tussen de body tags gezet.

Werkte meteen. Kijk maar hoe ik het gedaan heb.
 
Robert r

robert r

01/09/2012 17:16:37
Quote Anchor link
snap niet helemaal, hoe ziet jou .js bestand er nou uit ? Post eens en dan de html pagina
 
John Berg

John Berg

01/09/2012 17:18:21
Quote Anchor link
Robert, doe er zelf ook eens wat moeite voor!
Ik heb er notabene de plaatjes bij gezet hoe je in de broncode van de pagina moet kijken.
 
Robert r

robert r

01/09/2012 17:18:48
Quote Anchor link
John Berg op 01/09/2012 17:18:21:
Robert, doe er zelf ook eens wat moeite voor!
Ik heb er notabene de plaatjes bij gezet hoe je in de broncode van de pagina moet kijken.


broncode wist ik al, maar is dat je .js bestand ?
 
John Berg

John Berg

01/09/2012 17:23:41
Quote Anchor link
Nou, nou .. waar in deze 8 regels staat het .js bestand?

Afbeelding
 
Robert r

robert r

01/09/2012 17:25:20
Quote Anchor link
dat is de html pagina die include dat spel.js bestand maar hoe ziet het .js bestand er uit ?
 
John Berg

John Berg

01/09/2012 17:28:59
Quote Anchor link
Denk eens na .. wat zou er in spel.js kunnen staan?

Hint .. kijk naar de plaatjes van 17:09
Hint .. onder spel.js staat een streep, dat is een link ..
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.