[javascript]UBB toevoegen aan textarea

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Jan H

Jan H

12/03/2007 20:25:00
Quote Anchor link
UPDATE:

Dit is het enige dat nog ontbreekt!

* Bij de list-button moet er een popupvenster getoond worden. Hij moet dan telkens de list items vragen. Om de reeks te beëindigenmoet je dan bij een nieuwe invoer op 'cancel' drukken.

___________________________________________
Hoi,

Gezocht:
Het betreft hier een scriptje om via een 'toolbar' UBB Code toe te voegen aan mijn gastenboek. De pagina waarover het hier gaat is de volgende:

http://www.aczele.be/add_gastenboek.php

Het gaat hier dus over:
bold (["b"][/"b"])
italic (["i"][/"i"])
underline (["u"][/"u"])
strikethrough (["s"][/"s"])
link (["URL="]...[/"URL"])
list (["LIST"]["*"]....["*"]....["/LIST"])

* Bij klikken op icoon moeten de bijhorende UBB - tags aangebracht worden in de textarea van mijn formulier. Ook als je de tekst selecteerd, en dan pas op het icoon drukt, moeten de tags voor en na de selectie geplaatst worden.
* Bij de link-button moet er een popupvenster getoond worden. Hier moet eerst gevraagd worden naar de volledige URL, dan naar de beschrijving
* Bij de list-button moet er eveneens een popupvenster getoond worden. Hij moet dan telkens de list items vragen. Om de reeks te beëindigenmoet je dan bij een nieuwe invoer op 'cancel' drukken.


Ik hoop dat iemand dit voor mij zou willen samenstellen. Ik heb reeds op google gezocht, maar ik geraakte er helemaal niet aan uit.



Alvast heel vriendelijk bedankt!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan H
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:08:30
 
Nick Mulder

Nick Mulder

12/03/2007 20:38:00
Quote Anchor link
Waarom kunnen mensen tegenwoordig niet eens zelf ubb typen =P
Voor de Bold en Italic etc.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<script type="text/javascript">
function ubb(tag){
     document.form.textarea.value = document.form.textarea.value + tag;
}
</script>
<img src="http://www.aczele.be/images/bold.gif" alt="" onclick="ubb('[b][/b]')"/>

Zoiets... eventueel kan je er ook nog met selected text enzo...
 
Jan H

Jan H

12/03/2007 20:56:00
Quote Anchor link
YPM schreef op 12.03.2007 20:38:
Waarom kunnen mensen tegenwoordig niet eens zelf ubb typen =P


omdat vele website-bezoekers niet eens weten wat UBB-code is :p

YPM schreef op 12.03.2007 20:38:
Voor de Bold en Italic etc.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<script type="text/javascript">
function ubb(tag){
     document.form.textarea.value = document.form.textarea.value + tag;
}
</script>
<img src="http://www.aczele.be/images/bold.gif" alt="" onclick="ubb('[b][/b]')"/>

Zoiets... eventueel kan je er ook nog met selected text enzo...

Hij geeft dan wel de tags weer, maar doet dit niet als de tekst geselecteerd is...
 
Jan H

Jan H

14/03/2007 18:09:00
Quote Anchor link
uppie
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

14/03/2007 18:45:00
Quote Anchor link
Waarom doe je het niet op dezelfde manier als dat je deed met de smiley's?

Ongeveer zelfde principe.. ;)
 
Nick Mulder

Nick Mulder

14/03/2007 18:52:00
Quote Anchor link
Wat ik hem aan codes gaf wat nagenoeg hetzelfde als de smilies, alleen dat die van hem met focus werkte en dat nog net iets beter is...
 
Robert Deiman

Robert Deiman

14/03/2007 18:54:00
Quote Anchor link
http://phphulp.robertdeiman.net/preview.php

Koekeloer daar maar eens in de bron :P

Edit:

De plaatsing werkt (nog) alleen bij de ubb tags, voor de smileys ben ik aan het bouwen dat die komen waar je pointer op dat moment staat, en anders aan het einde..:)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

14/03/2007 19:12:00
Quote Anchor link
like this? http://84.41.201.193/ubbtest
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jurgen assaasas
 
Robert Deiman

Robert Deiman

14/03/2007 20:03:00
Quote Anchor link
Nope, dat is niet wat hij bedoeld, je tekst selecteren en om die geselecteerde tekst komt dan bijvoorbeeld [u] en [/u] zodat de geselecteerde tekst nu voor je ubb parser als onderlijnt wordt aangeduid.
 
Jan H

Jan H

14/03/2007 20:19:00
Quote Anchor link
Robert schreef op 14.03.2007 18:54:
http://phphulp.robertdeiman.net/preview.php

Koekeloer daar maar eens in de bron :P

Edit:

De plaatsing werkt (nog) alleen bij de ubb tags, voor de smileys ben ik aan het bouwen dat die komen waar je pointer op dat moment staat, en anders aan het einde..:)


OK, perfect tot nu toe :D

Enkel moet ik nog iets hebben voor een list te plaatsen... Weet iemand zo een uitbreiding?

Het voorlopige resultaat kunt U zien op http://www.aczele.be/add_gastenboek.php# (met dank aan robertdeiman)
 
Robert Deiman

Robert Deiman

14/03/2007 20:35:00
Quote Anchor link
Geef die linkjes/ plaatjes even een class en aan die class een style met "pointer" als muisaanwijzer. Dan kan iemand ook zien dat die erop kan klikken.
 
Jan H

Jan H

14/03/2007 20:40:00
Quote Anchor link
Robert schreef op 14.03.2007 20:35:
Geef die linkjes/ plaatjes even een class en aan die class een style met "pointer" als muisaanwijzer. Dan kan iemand ook zien dat die erop kan klikken.


bedankt voor de tip, bij deze is dit aangepast :)
 
Jan H

Jan H

15/03/2007 22:57:00
Quote Anchor link
bumpie
 
Jan H

Jan H

17/03/2007 21:37:00
Quote Anchor link
nog eens bumpen, eens ik dit heb, kan ik mijn gastenboek publiceren op mijn website :)
 
Jan H

Jan H

19/03/2007 19:01:00
Quote Anchor link
pleassse?
 
Jan H

Jan H

24/03/2007 17:24:00
Quote Anchor link
FINAL UP!
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

24/03/2007 17:30:00
Quote Anchor link
Ik zou gewoon TinyMCE of een andere wysiwyg-editor pakken, dat doe ikzelf namelijk ook.
 
Jan H

Jan H

24/03/2007 17:38:00
Quote Anchor link
Maar het is enkel nog een javascriptje voor de lijst toe te voegen. De andere dingen heb ik reeds :)
 
Jan H

Jan H

24/03/2007 21:21:00
Quote Anchor link
De code wordt hier ook gebruikt, alleen weet ik totaal niet hoe deze toe te passen op mijn website (enkel het list gedeelte dus)

http://www.codingforums.com/showpost.php?p=335880&postcount=4

zou iemand de list-code hieruit kunnen halen zodat ik deze enkel nog in mijn pagina moet copy-pasten?

Heeeeeel vriendelijk bedankt
 
Jan H

Jan H

25/03/2007 12:46:00
Quote Anchor link
Dit heb ik al:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
function maaklijst(){
    var list = '[list]\n';
    var list_element = prompt('Voeg een lijstitem toe','');
    while(list_element != null && list_element != ''){
        list += '[*]' + list_element + '[/*]' + '\n';
        list_element = prompt('Voeg een lijstitem toe','');
    }
    list += '[/list]\n';
}


en

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<img name="Lijst" src="./images/ul.gif" alt="Lijst" onclick="maaklijst()" />

Alleen wordt de tekst nog niet in mijn tekstvak weergegeven. Iemand die kan helpen?
 
Jan H

Jan H

28/03/2007 21:12:00
Quote Anchor link
het kan toch niet dat niemand me hierbij kan helpen?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.