Je eigen programmeertaal!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Alexander Overvoorde

Alexander Overvoorde

06/08/2005 09:29:00
Quote Anchor link
Ik dacht... voor de cyber people onder ons... Ik vertel hoe je makkelijk je eigen programmeertaal kan maken. Ja, je ziet het goed: "Je eigen programmeertaal maken"!

Wat heb je nodig?

- Kennis van PHP
- Kennis van Javascript

Wat moet je doen?

Maak in een website editor een pagina met de naam "ontwerpstudio.php".
Zet daarin een groot tekstvak met daaronder een knop met "Compileer!"
Het tekstvak moet de naam "text" hebben! Zorg dat bij het drukken op de "Compileer!" knop, het tekstvak ge-submit wordt
naar de pagina "compileer.php". Maak een nieuw document aan met uiteraard
de naam "compileer.php". Zet daarin het volgende script:

<html>

<head>
<meta name="GENERATOR" content="Microsoft FrontPage 6.0">
<meta name="ProgId" content="FrontPage.Editor.Document">
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1252">
<title>[jou programmeertaal naam] is succesvol gecompileerd in Javascript!</title>
</head>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
//Hier voeg je jou code's toe
$text = eregi_replace('message', 'alert',$text);
//Hier niet meer

$text = "<html><body><script>" . $text . "</script></body></html>"

?>

<body>


<p><textarea rows="22" name="text" cols="88">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $text; ?>
</textarea></p>
<p> </p>

</body>

</html>


Als het goed is werkt alles nu!
Jou programmeertaal wordt hierin dus omgezet naar Javascript. Je eerste eigen compiller!

Have fun!

(Wat vinden jullie ervan?)

Voorbeeld van bovenstaand script: *Klik*
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 21:53:59
 
Jelmer -

Jelmer -

06/08/2005 10:52:00
Quote Anchor link
Het is niet een eigen programmeertaal, maar een tooltje om snel een andere te maken.

Je zit namelijk wel vast aan de syntax van javascript, en zijn limitaties. Handiger zou zijn om een library (een bestand dat je altijd include) met nuttige functies te maken. Dan kan je in principe ook de snelheid waarmee je scripts schrijft verhogen, en ook de complexiteit/mogelijkheden.

Dat wat jij maakt is gewoon een vertaalmachine.
 
Mitch X

Mitch X

06/08/2005 10:55:00
Quote Anchor link
En dan nog zou ik 'n array gebruiken met de keywords.
En dit is meer 'n soort van BB code, dan 'n programmeertaal joh :)
 
Alexander Overvoorde

Alexander Overvoorde

06/08/2005 14:24:00
Quote Anchor link
Het is inderdaad gewoon bb code, maar ik noem het liever een "compiller", want dat is het in princiepe wel!
Anders zou je VB ook BB code kunnen noemen, want VB vertaald Basic Script naar Machine Taal. Begrijpen jullei dat?
 
Jelmer -

Jelmer -

06/08/2005 14:40:00
Quote Anchor link
Ik weet wel degelijk wat een compiler is, en dit is er geen. Een compiler vertaald ingewikkelde geavanceerde scripts, zogenaamde hoge programmeertaal naar computertaal, dat maar een paar functies kent in vergelijking tot de hoge taal. Zo'n compiler vertaald dus ook de hele syntax, en breid de mogelijkheden uit. Dit hier kan je alleen gebruiken om aliasses te maken. Geen toegevoegde waarde, en ook geen vertalen.

Zie het zo: Een compiler kan Japans naar babytaal vertalen. Dat wat jij hebt gemaakt maakt van Straattaal normaal Nederlands.
 
Alexander Overvoorde

Alexander Overvoorde

06/08/2005 14:44:00
Quote Anchor link
Ik snap het Afbeelding
 
- SanThe -

- SanThe -

06/08/2005 15:17:00
Quote Anchor link
Jelmer:
Dat wat jij hebt gemaakt maakt van Straattaal normaal Nederlands.

Dat zouden we hier op het forum best wel kunnen gebruiken.
 
Jelmer -

Jelmer -

06/08/2005 15:19:00
Quote Anchor link
Dan zou het bijna de complexiteit van een compiler moeten hebben, aangezien hij dan ook leestekens moet gaan zetten. Hoeveel mensen er zijn die geen leestekens kunnen gebruiken, echt belachelijk!

* Zou wel leuk idee zijn, een script/functie/class maken die leestekens kan toevoegen, en hoofdletters en punten. Zou het mogelijk zijn? *
 
St.Chessere

St.Chessere

06/08/2005 15:37:00
Quote Anchor link
sjonge jonge praten over straat taal :P geloof me je kan echt straat taal niet naar nederlands veranderen want het is een heel andere syntax.
 
Jelmer -

Jelmer -

06/08/2005 16:15:00
Quote Anchor link
Straattaal is een soort hash van Nederlands.
 
St.Chessere

St.Chessere

06/08/2005 16:56:00
Quote Anchor link
Hoe kan je er over praten als je niet van de straat bent ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.