join databases

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »
Sam Koster

Sam Koster

16/09/2008 18:08:00
Quote Anchor link
ik probeer in een zoekformulier de 2 databases die ik heb aan elkaar te linken, te weten episode_thumbs en episodes. In Episodes haalt het zoekformulier de nummers van de episodes en de teksten daarbij weg, in episode_thumbs moet hij de link halen van de episode.

Tot op heden heb ik dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
    $sql = "SELECT id,titel,verhaal_google,url_trailer_wmv FROM episodes WHERE verhaal_google LIKE '%$HTTP_POST_VARS[zoekterm]%' LEFT JOIN episode_thumbs AS id ON id = id";
    $res = mysql_query($sql);
    if (mysql_num_rows($res) >= 1)
    {
        while ($row = mysql_fetch_array($res))
        {
            echo "<p>Titel: <b>$row[titel]</b><br>";
            echo "<b>$row[verhaal_google]</b><br>";
            echo "<b><a href=\"$row[url_trailer_wmv]\">";
            echo "<b><img src=\"$row[thumb]\" height=\"150\" width=\"200\" border=\"0\"></a></b></p>";
        }
        
        echo "<a href=\"index.php\" title=\"zoek opnieuw\">zoek opnieuw</a>";
    }


Enkel krijg ik dus een giga foutmelding:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /blabla/zoeken/resultaat.php on line 9


Weet iemand hier een passende oplossing voor?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sam Koster
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 15:10:50
 
- SanThe -

- SanThe -

16/09/2008 18:14:00
Quote Anchor link
Je query is mislukt.
Bouw fatsoenlijke foutafhandeling in.
Hou $vars buiten quotes.
 
Sam Koster

Sam Koster

16/09/2008 18:17:00
Quote Anchor link
de zoekfunctie komt van http://www.phphulp.nl/php/tutorials/3/100/, lichtelijk aangepast, maar werkt zonder de join perfect.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

16/09/2008 18:25:00
Quote Anchor link
Die JOIN hoort voor de WHERE te staan.
 
Sam Koster

Sam Koster

16/09/2008 18:30:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql = "SELECT id,titel,verhaal_google,url_trailer_wmv FROM episodes LEFT JOIN episode_thumbs AS id ON id = id WHERE verhaal_google LIKE '%$HTTP_POST_VARS[zoekterm]%'";

zoiets?
 
Sam Koster

Sam Koster

16/09/2008 18:47:00
Quote Anchor link
nou, ik weet het echt niet meer:(.. de sql quiry klopt van geen kant. Nogmaals, zonder de join werkt het prima, kan iemand me plz de juiste quiry geven??
 
--

--

16/09/2008 18:52:00
Quote Anchor link
Niet bumpen.

Quote:
Bumpen:
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door --
 
Sam Koster

Sam Koster

16/09/2008 19:07:00
Quote Anchor link
mijn excuus:( ik word hier gwoon gefrustreerd van. De site wil ik vanavond gewoon klaar hebben, zat eerst te prutsen met een xml naar database connectie, dat onderdeel af, nu dit probleem:(
 
- SanThe -

- SanThe -

16/09/2008 19:21:00
Quote Anchor link
En wat doet ie nu? Errors?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

16/09/2008 19:32:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= "SELECT id,titel,verhaal_google,url_trailer_wmv FROM episodes AS epi LEFT JOIN episode_thumbs AS thu ON thu.id = epi.id WHERE verhaal_google LIKE '%".mysql_real_escape_string($_POST['zoekterm'])."%'";
?>
 
Sam Koster

Sam Koster

16/09/2008 20:17:00
Quote Anchor link
Dank je robert, jij ook santhe, ik had de error meldingen erop gezet, en kwam idd iets raars tegen, colum epi.id bestond niet, ik database even nagecheckt, liep idd niet echt synchroon. Probleem is nu opgelost:) thnx:)
 
Frank -

Frank -

17/09/2008 05:20:00
Quote Anchor link
$HTTP_POST_VARS[zoekterm]?

Waar heb je dit script opgegraven? Dit stamt nog uit de prehistorie! Al sinds jaar en dag gebruik je voor POST-variabelen $_POST en dan wordt het dus $_POST['zoekterm'].

En waarom je niets aan beveiliging doet, is mij ook een raadsel. Userinput mag helemaal nooit zonder beveiliging in een query terecht komen. Gebruik mysql_real_escape_string() en zet eventuele magic_quotes uit (in .htaccess of php.ini)
 
Sam Koster

Sam Koster

17/09/2008 06:26:00
Quote Anchor link
$_POST['zoekterm']??? Als ik die erin zet, krijg ik gewoon te zien dat er geen gegevens gevonden zijn, terwijl er meer dan 2500 gegevens in de database staan. Als form gebruik ik:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<form method="post" action="resultaat.php">
<input id="zoekboxveld" type="text" name="zoekterm" /><br>
<input type="submit" value="Zoeken" />
</form>


Linkje van dit script kwam ik tegen op het phphulp forum, http://www.phphulp.nl/php/tutorials/3/100/
 
Sam Koster

Sam Koster

18/09/2008 06:23:00
Quote Anchor link
ok, het join probleem is dus nu goed opgelost, weer een stukje ellende minder, maar wel 2 dagen verder en nog niet klaar. Er was nog een dingetje waar ik totaal niet uitkom, de pagination.

De pagination zelf werkt prima, geen klachten over, maar de hoeveelheid records zorgen ervoor dat er soms wel 280 pagina's zijn, alle records die beginnen met een d bijv zorgen daar bijv. voor. Deze records bestaan ook allemaal, dus daar ligt het niet aan. Ook geen duplicaten, k heb het nagecheckt.

iig, het probleem ligt dus in de hoeveelheid pagina's die hij weergeeft. Nu kwam ik (via een andere website) met het briljante idee om maximaal 10 pagina's tegelijk als optie te geven. Hoe krijg ik dit voor elkaar?

Hieronder mijn pagination stukje:
Bovenin:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$Limit = 15; //Number of results per page
$SearchString=$_POST["zoekterm"]; // Get the search tearm
If($SearchString == "") $SearchString=$_GET["zoekterm"]; // Get the search tearm
If($SearchString == "") {


Onderin:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
$Nav="";
If($page > 1) {
$Nav .= "<A HREF=\"resultaat.php?page=" . ($page-1) . "&zoekterm=" .urlencode($SearchString) . "\">&laquo;</A>&nbsp;";
}
For($i = 1 ; $i <= $NumberOfPages ; $i++) {
If($i == $page) {
$Nav .= "<B>$i</B>&nbsp;";
}Else{
$Nav .= "<A HREF=\"resultaat.php?page=" . $i . "&zoekterm=" .urlencode($SearchString) . "\">$i</A>&nbsp;";
}
}
If($page < $NumberOfPages) {
$Nav .= "<A HREF=\"resultaat.php?page=" . ($page+1) . "&zoekterm=" .urlencode($SearchString) . "\">&raquo;</A>";
}

Echo "" . $Nav;


Heeft iemand een idee?
 
Eddy E

Eddy E

18/09/2008 06:31:00
Quote Anchor link
Bij de SQL zet je iets als dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
// hoeveel resultaten per pagina?
$limit = 10;

// welke pagina moeten we openen?
$start = 0;
if(isset($_GET['page'])
 {

 $start = intval($_GET['page']);
 }


// maak je query (ik geef alleen de limit)
$query = ".... LIMIT ".$limit.", ".$start." .... ";
?>


Je krijgt nu per pagina 10 resultaten.
Let er wel op dat je $_GET['page'] (of $start) altijd gevuld is. Dus met een 1 of etc.
 
Sam Koster

Sam Koster

18/09/2008 06:38:00
Quote Anchor link
Dank voor je hulp alvast, maar ik krijg gelijk al een error,

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Parse error: syntax error, unexpected '{' in blabla/resultaat.php on line 41


Even voor de duidelijkheid, daar staat dus dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
//Get the number of pages
$NumberOfPages=ceil($NumberOfResults/$Limit);

$start = 0;
if(isset($_GET['page'])
 {

 $start = intval($_GET['page']);
 }

 
$SearchResult=mysql_query("SELECT epi.id,thumb,titel,verhaal_google,url_trailer_wmv FROM episodes AS epi LEFT JOIN episode_thumbs AS thu ON thu.episode_id = epi.id AND height= 200 WHERE verhaal_google LIKE '%$zoekterm%' LIMIT " . ($page-1)*$Limit . ", ".$start.") or die(mysql_error());

While($row = mysql_fetch_object($SearchResult)) {
[
/code]
 
Crispijn -

Crispijn -

18/09/2008 08:04:00
Quote Anchor link
Kijk eens goed naar de kleurtjes.... er gaat iets fout aan het eind...
 
Eddy E

Eddy E

18/09/2008 09:03:00
Quote Anchor link
Mijn fout.

Wijzig
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if(isset($_GET['page']) ?>
naar
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if(isset($_GET['page'])) ?>
.
Ik was gewoon een ) vergeten na de isset.

Tevens zal daarna de fout komen die Crispijn (Dordtenaar?) aanwijst.
Na die $start." moet nog een " komen.
 
- SanThe -

- SanThe -

18/09/2008 09:09:00
Quote Anchor link
Eddy Erkelens schreef op 18.09.2008 09:03:
Na die $start." moet nog een " komen.

Nee, die ene " is daar helemaal overbodig. Dus na $start komt niks.
 
Eddy E

Eddy E

18/09/2008 09:23:00
Quote Anchor link
Maar dan moet de ." weer weg.
Beetje afhankelijk of er nog wat na komt of niet. In dit geval dus niet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.