Join On meerdere rijen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

01/11/2013 15:59:40
Quote Anchor link
Hoi,

Om te beginnen ik heb nog nooit met JOINS gewerkt, dus als je iets post het liefste een klein beetje uitleg bij je script.

Ik heb 2 tabellen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
tickets
ID   | USER_ID | ADMIN_ID |
1    | 1       | 2        |
2    | 8       | 2        |
3    | 9       | 6        |
4    | 4       | 3        |
5    | 9       | 6        |


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
users
ID   | USERNAME |
1    | Tom      |
2    | Bob      |
3    | Henk     |
4    | Piet     |
5    | Kees     |


Nu wil ik met een query het volgende terug krijgen (als er een WHERE staat op het id van tickets)
Query: "... WHERE id='4'";

ticket_id = 4
user_name = Piet
admin_name = Henk


Nu heb ik alleen geen idee hoe ik dit moet aanpakken.
Kan iemand me hiermee op weg helpen?
Gewijzigd op 01/11/2013 16:01:24 door Tom aan t Goor
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 17:55:44
 
Pipo Clown

Pipo Clown

01/11/2013 16:09:39
Quote Anchor link
SELECT u.username
FROM users AS u
INNER JOIN tickets AS t
ON u.id = t.user_id
where t.id="4"
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

01/11/2013 16:39:40
Quote Anchor link
Wil je ook uitleggen wat je hebt gedaan?
Want ik begrijp er niets van
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

01/11/2013 17:34:09
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php // voor de kleurtjes
SELECT
    users.username,
    admin.username AS adminname, /* alias vereist */
    tickets.id
FROM
    tickets
/* eerst join je de users tabel voor de username */
JOIN
    users
    ON tickets.user_id = user.id /* join voorwaarde */
/* dan nog een keer de users tabel joinen voor de adminnaam */

JOIN
    users AS admin /* ook hier alias vereist anders wordt MySQL zenuwachtig */
    ON tickets.admin_id = admin.id
WHERE
    tickets.id = 4
?>

Zo duidelijker?
Gewijzigd op 01/11/2013 17:36:47 door Ger van Steenderen
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

02/11/2013 09:12:58
Quote Anchor link
Ger, bedankt.
Het is gelukt en ik begrijp het.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.