Join query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Wim Kasius

Wim Kasius

30/12/2013 13:39:51
Quote Anchor link
Ik ben nog niet erg bekend met join query, en vroeg me af of iemand kan vertellen hoe de query er uit hoort te zien, want mijn voorbeeldje werkt uiteraard niet :(
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$voertuigdetails = "SELECT * FROM voertuigdata_voertuig
                            INNER JOIN voertuigdata_details ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_details.hexon_nr
                            INNER JOIN voertuigdata_spec ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_spec.hexon_nr
                            INNER JOIN voertuigdata_financieel ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_financieel.hexon_nr
                            (WHERE hexon_nr = '$_GET[voertuig_nr]')"
                            ;
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:07:16
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

30/12/2013 13:46:59
Quote Anchor link
Het gebruik van SELECT * is sowieso al een slechte gewoonte, maar met JOINS mag je dat NOOIT doen.

En wat gaat er fout? Wat voor melding krijg je?
Gewijzigd op 30/12/2013 13:48:14 door Ger van Steenderen
 
Erwin H

Erwin H

30/12/2013 13:51:09
Quote Anchor link
Verkeerd topic.... :boink:
Gewijzigd op 30/12/2013 13:52:18 door Erwin H
 
Wim Kasius

Wim Kasius

30/12/2013 13:51:37
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mysqli_query($con,$voertuigdetails) or die ("Couldnt execute query.");


Ahh als ik het goed begrijp kan ik dus niet snel alle data uit de beoogde join tabellen halen op deze manier?
Omdat dit wel werkt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$sql = "SELECT * FROM voertuigdata_voertuig
                            INNER JOIN voertuigdata_details ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_details.hexon_nr
                            INNER JOIN voertuigdata_spec ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_spec.hexon_nr
                            INNER JOIN voertuigdata_financieel ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_financieel.hexon_nr
                            ORDER BY merk ASC LIMIT $start_from, 5";
                            $rs_result = mysqli_query ($con,$sql);
                            while ($row = mysqli_fetch_assoc($rs_result)) {
                            extract ($row);

Nu wil ik dus een enkele row uit die tabellen halen, maar ook alle data.
Gewijzigd op 30/12/2013 13:56:37 door Wim Kasius
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

30/12/2013 14:05:54
Quote Anchor link
Jawel hoor, Erwins verhaal heeft niets te maken met het feit dat je query niet werkt, er staat namelijk in syntax fout in.
Als je gewoon fatsoenlijke foutafhandeling ingebouwd had ipv van dat afschuwelijke die(), had je dat zelf ook kunnen weten.

Je zet de gehele WHERE clause tussen haakjes, dat is de fout.
Gewijzigd op 30/12/2013 14:10:31 door Ger van Steenderen
 
Wim Kasius

Wim Kasius

30/12/2013 14:13:46
Quote Anchor link
Snap ik, heb ook zonder geprobeerd.. werkt ook nie
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
//werkt niet
$voertuigdetails = "SELECT * FROM voertuigdata_voertuig WHERE hexon_nr = '$_GET[voertuig_nr]'
                            INNER JOIN voertuigdata_details ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_details.hexon_nr
                            INNER JOIN voertuigdata_spec ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_spec.hexon_nr
                            INNER JOIN voertuigdata_financieel ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_financieel.hexon_nr";

$results = mysqli_query($con,$voertuigdetails) or die ("Couldnt execute query.");
//werkt ook niet
$voertuigdetails = "SELECT * FROM voertuigdata_voertuig
                            INNER JOIN voertuigdata_details ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_details.hexon_nr
                            INNER JOIN voertuigdata_spec ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_spec.hexon_nr
                            INNER JOIN voertuigdata_financieel ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_financieel.hexon_nr
WHERE hexon_nr = '$_GET[voertuig_nr]'";

$results = mysqli_query($con,$voertuigdetails) or die ("Couldnt execute query.");
Gewijzigd op 30/12/2013 14:20:23 door Wim Kasius
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

30/12/2013 18:45:09
Quote Anchor link
Waarom negeer je mijn opmerking over foutafhandeling inbouwen?
Want als je gewoon de sql error op het scherm print en hier vermeld, kunnen wij ook wat meer zeggen.

En dan krijg je met de aan zekerheid grenzende waarschijnlijk een melding met in de trend van:
Ambiguous column hexon_id in where clause
Die kolom staat nl. in alle vier tabellen en MySQL weet niet dat ze dezelfde waarde hebben in alle tabellen, dus je moet aangeven uit welke tabel die kolom komt(tabelnaam.kolomnaam)

Uitzondering hierop is als je ipv ON .... = ..... USING(hexon_id) zou gebruiken.
 
Wim Kasius

Wim Kasius

02/01/2014 18:30:27
Quote Anchor link
Ik vraag alleen maar naar de juiste manier om een join query te bewerkstelligen.
Al die belachelijke voorbeelden die gegeven worden op internet, daar heb ik niks aan, voorgekauwde informatie waarin maar 2 tabellen gebruikt worden.
Ook in de PHP handleiding kan ik geen duidelijke uitleg hierover vinden.
Hoe krijg ik alle kolommen uit 4 tabellen waar in deze 4 tabellen hexon_nr overeenkomt als key.
In elke tabel is een rij met dit nummer, als het in de ene tabel niet bestaat, bestaat het ook niet in een van de andere tabellen.
Gewijzigd op 02/01/2014 18:39:17 door Wim Kasius
 
Ivo P

Ivo P

02/01/2014 18:57:59
Quote Anchor link
maar wat is nu het probleem?

Mislukt de query (zo ja: wat is dan de foutmelding van mysql_error()?)

krijg je vreemde of onverwachte resultaten?

"werkt niet" is namelijk een nogal breed begrip met 100 mogelijke oorzaken en ook een heleboel soorten van symptomen. (van geen resultaten tot verkeerde resultaten)
 
Erwin H

Erwin H

02/01/2014 19:16:10
Quote Anchor link
Wim Kasius op 02/01/2014 18:30:27:
Ik vraag alleen maar naar de juiste manier om een join query te bewerkstelligen.

En Ger geeft je het best mogelijke advies, waarmee je ongetwijfeld in een paar minuten die query werkend krijgt. Namelijk: bouw correct foutafhandeling in
Als jij dan vervolgens er voor kiest om dat advies gewoon te negeren (je goed recht overigens), dan wordt je helpen direct een stuk lastiger.

Maar goed, verder heeft Ger ook nog eens een fout aangewezen en ook daar doe je niets mee blijkbaar. Tsja.... als je geholpen wil worden is het wel zo netjes om op zijn minst de handreikingen die je krijgt ook uit te proberen.
Gewijzigd op 02/01/2014 19:17:36 door Erwin H
 
Bart Smulders

Bart Smulders

02/01/2014 19:21:00
Quote Anchor link
Probeer deze eens.
En
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
// GET veilig maken vooralleer je deze gebruiken gaat.
[code]<?php
$VeiligmakenGet
=$_GET['voertuig_nr'];
// Geen gebruik maken van * om alles te selecteren voor de veiligheid.
$voertuigdetails =" SELECT * FROM voertuigdata_voertuig
                            INNER JOIN voertuigdata_details ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_details.hexon_nr
                            INNER JOIN voertuigdata_spec ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_spec.hexon_nr
                            INNER JOIN voertuigdata_financieel ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_financieel.hexon_nr WHERE hexon_nr ='"
.$VeiligmakenGet."' ";

$results = mysqli_query($con,$voertuigdetails) or die ("Couldn’t execute query.");
?>
 
Wim Kasius

Wim Kasius

02/01/2014 19:50:58
Quote Anchor link
Erwin H op 02/01/2014 19:16:10:
Wim Kasius op 02/01/2014 18:30:27:
Ik vraag alleen maar naar de juiste manier om een join query te bewerkstelligen.

En Ger geeft je het best mogelijke advies, waarmee je ongetwijfeld in een paar minuten die query werkend krijgt. Namelijk: bouw correct foutafhandeling in
Als jij dan vervolgens er voor kiest om dat advies gewoon te negeren (je goed recht overigens), dan wordt je helpen direct een stuk lastiger.

Maar goed, verder heeft Ger ook nog eens een fout aangewezen en ook daar doe je niets mee blijkbaar. Tsja.... als je geholpen wil worden is het wel zo netjes om op zijn minst de handreikingen die je krijgt ook uit te proberen.


Ik negeer het advies echt niet, ik ben alleen nog maar net in php gedoken,en kwam niet tot het gewenste resultaat, en ik vind ook nergens een duidelijk voorbeeld met heldere duidelijke uitleg. Bedankt voor de reacties, ben al weer een stapje verder :)


Toevoeging op 02/01/2014 20:03:21:

Dankje, dit heeft me geholpen, maar t werkt niet..
Ik snap dat het veiliger is om geen * te gebruiken, echter is dan eigenlijk ook het nut van normaliseren verdwenen, en kan je net zo goed alles in een tabel proppen.
Of is een tabel met enkel hexon_nr als inhoud, en op basis daarvan joins maken beter?
Bart Smulders op 02/01/2014 19:21:00:
Probeer deze eens.
En
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
// GET veilig maken vooralleer je deze gebruiken gaat.
[code]<?php
$VeiligmakenGet
=$_GET['voertuig_nr'];
// Geen gebruik maken van * om alles te selecteren voor de veiligheid.
$voertuigdetails =" SELECT * FROM voertuigdata_voertuig
                            INNER JOIN voertuigdata_details ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_details.hexon_nr
                            INNER JOIN voertuigdata_spec ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_spec.hexon_nr
                            INNER JOIN voertuigdata_financieel ON voertuigdata_voertuig.hexon_nr = voertuigdata_financieel.hexon_nr WHERE hexon_nr ='"
.$VeiligmakenGet."' ";

$results = mysqli_query($con,$voertuigdetails) or die ("Couldn’t execute query.");
?>

[/quote]
Gewijzigd op 02/01/2014 20:31:56 door Wim Kasius
 
Bart Smulders

Bart Smulders

02/01/2014 21:54:35
Quote Anchor link
zet dit eens in je pagina en vertel welke fout je dan krijgt maar allereerst verwijder je" or die ("Couldn’t execute query.")" in je query

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
error_reporting(E_ALL);
?>
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

02/01/2014 22:41:23
Quote Anchor link
@Bart
De klok en de klepel?

@Wim
WHERE hexon_nr
Moet zijn
WHERE voertuigdata_voertuig.hexon_nr

Toevoeging op 02/01/2014 22:43:17:

>>Ik snap dat het veiliger is om geen * te gebruiken, echter is dan eigenlijk ook het nut van normaliseren verdwenen, en kan je net zo goed alles in een tabel proppen.
Wat een vreemde redenering!
Gewijzigd op 02/01/2014 22:42:09 door Ger van Steenderen
 
Wim Kasius

Wim Kasius

03/01/2014 01:15:01
Quote Anchor link
Bart Smulders op 02/01/2014 21:54:35:
zet dit eens in je pagina en vertel welke fout je dan krijgt maar allereerst verwijder je" or die ("Couldn’t execute query.")" in je query

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
error_reporting(E_ALL);
?>


Ah is t zo simpel dus?

Ger van Steenderen op 02/01/2014 22:41:23:
@Bart
De klok en de klepel?

@Wim
WHERE hexon_nr
Moet zijn
WHERE voertuigdata_voertuig.hexon_nr

Toevoeging op 02/01/2014 22:43:17:

>>Ik snap dat het veiliger is om geen * te gebruiken, echter is dan eigenlijk ook het nut van normaliseren verdwenen, en kan je net zo goed alles in een tabel proppen.
Wat een vreemde redenering!

Ger, wat betreft je reactie op mijn laatste zin, het ligt er natuurlijk wel aan voor welke doeleinden de database word gebruikt. De gegevens in de database komen in dit geval uit een xml bestand wat geautomatiseerd via FTP bij mij op de server komt, dit word door een php script wat ik al heb gemaakt verwerkt. Nu dacht ik dat het handig was om de data te splitsen, toepassingsgewijs, zodat ik snel doormiddel van select * from precies alle data kan laden welke ik nodig heb, zonder deze allemaal apart te hoeven definieeren. Omdat ik immers met select * from dan alle en geen op dat moment onnodige data laad. Zal misschien een foute redenatie zijn, maar dat is dan een les voor de toekomst.
En, dank je, ik ben er uit. Het werkt.
Gewijzigd op 03/01/2014 01:45:15 door Wim Kasius
 
Ivo P

Ivo P

03/01/2014 11:01:41
Quote Anchor link
Op zich is er niet heel veel tegen het gebruik van SELECT *, maar er zijn wel voordelen als je het niet doet.
In jouw specifieke geval heb je misschien inderdaad alle kolommen nodig. Zij het, dat je nu natuurlijk een paar keer dubbelop die hexon_nr krijgt. (php gooit de dubbelen wel aan de kant)
En de waarde is toevallig ook steeds gelijk.

Anders is het als je joint met tabellen die gelijknamige kolommen hebben. Bijvoorbeeld "naam" voor een persoon en "naam" voor de groep waartoe hij behoort. Dan is het maar de vraag welk van de 2 je binnenkrijgt.

Ander voordeel: als je in je code er rekening mee houdt dat er een "id" en "documentnaam" uit de query moet komen, dan is het op zich wel prettig als de query al bokt dat er geen kolom "id" is en je niet 85 regels verderop pas er achter komt dat bij het printen van $row['id'] er niets verschijnt, omdat er met select * gewoon een "docid" opgehaald werd.

Daarnaast is het maar zelden dat je van alle tabellen alle kolommen nodig hebt (uitzonderingen zijn er natuurlijk) en het is vaak zonde om al die data uit de database te halen. Van de database server over te dragen aan PHP, alles in een array te plaatsen en er vervolgens niets mee te doen.
Helemaal als je de titels van bijvoorbeeld boeken wilt hebben, is het niet nodig om de inhoud van het hele boek van een paar MB op te halen.


----
Over je eigenlijke probleem:

Je zegt "ah is het zo simpel"
Het was direct duidelijk geweest als je niet "couldn;t execute query" zou printen, maar de foutmelding van mysqli_error().
In dat geval geeft Mysql doorgaans heel duidelijk aan wat er mis is. En als het niet heel duidelijk is, dan toch op z'n minst een goede aanwijzing waar je het moet zoeken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.