jQuery Ajax return IE 'undefined'

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Jens M

Jens M

21/10/2012 18:53:01
Quote Anchor link
Goede avond allemaal,

Ik zit met een tamelijk groot probleem ..

Ik heb een jQuery dat een Ajax_call doet een een waarde terugkrijgt hiervoor.
In firefox en Safari doet hij het perfect, maar zoals velen weten moet IE weer even dwarsliggen!

Het script stuurt een postcode naar een website en krijgt dan een waarde terug wat de verzendkosten inhoud.

Ik heb echt dringend hulp nodig .. Ik geraak er zelf niet meer aan uit :(

jQuery :


$("#postcode").change(function(){
var p = $(this).val();
$.ajax({
type: "POST",
url: "ajax/ajax_r.php",
async:true,
data: "postcode="+p+"&p=true",
dataType :'HTML',
success: function (d) {
if(d != "")
$("#ver").html(" "+$.trim(d)+" ");
}
});
});

---------------------

PHP file stuurt als volgt het resultaat
echo "€ ".trim(number_format($ver,2));



Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen!
Alvast bedankt!!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 13:50:27
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/10/2012 18:55:23
Quote Anchor link
Wat gebeurt er precies, en waar gaat het fout?
heb je al gedebugged?
 
Jens M

Jens M

21/10/2012 18:57:07
Quote Anchor link
Als ik het result alert dan geeft die in Safari en Firefox bv '€ 10.00'

in tegenstelling tot IE waar de alert('undefined') uitvoert ..

Debug heeft niet veel duidelijk gemaakt aangezien het gewoon werkt via Safari en FF.
Enkel het feit dus dat IE deze ziet als UNDEFINED.

Thx voor reactie
 
Eddy E

Eddy E

21/10/2012 19:01:10
Quote Anchor link
Blijkbaar ontvang die pagina.php van IE geen $_POST-waarden.
Het probleem zit hem dus in het JS-gedeelte en iets met IE.
 
Jens M

Jens M

21/10/2012 19:01:57
Quote Anchor link
inderdaad.
Tot die conclusie ben ik dus ook gekomen.
Alles al geprobeerd maar vindt geen oplossing :(
 
Eddy E

Eddy E

21/10/2012 19:19:51
Quote Anchor link
Probeer dit eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
$("#postcode").change(function(){
 var p = $(this).val();
 $.ajax({
 type: "POST",
 url: "ajax/ajax_r.php",
 async:true,
 data: "postcode="+p+"&p=true",
 dataType :'text',
 success: function (d) {
alert(d);
 if(d != "")
 $("#ver").html(" "+$.trim(d)+" ");
 }
 });
 });
 
Jens M

Jens M

21/10/2012 19:21:49
Quote Anchor link
Bedankt voor je inbreng .. maar deze geeft ook gewoon Undefined .. wat ik nu wel opmerk is dat IE bij al mijn jQuery code behoorlijk moeilijk doet .. Heeft iemand hier wat meer ervaring mee?


Toevoeging op 21/10/2012 19:35:19:

zou het met de functie $(name).html() te maken kunnen hebben ? dat IE deze niet ondersteund ? -> .html();
 
Eddy E

Eddy E

21/10/2012 20:02:13
Quote Anchor link
Zou raar zijn, maar probeer het eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<div id="vak">...</div>

<script>
$('#vak').html('Dit werkt');
</script>
 
Jaron T

Jaron T

21/10/2012 20:02:27
Quote Anchor link
wat voor element is '#ver' ?
 
Jens M

Jens M

21/10/2012 20:03:44
Quote Anchor link
is een gewone <div> die gevuld wordt met tekst <div id="ver"> </div>

het is me nu wel opgevallen dat alle returns die ik vanuit ajax doe gewoon niet werken via IE ... wordt gek :(
 
Jaron T

Jaron T

21/10/2012 20:54:03
Quote Anchor link
gebruik je document ready? heb je anders een online voorbeeld?
 
Jens M

Jens M

21/10/2012 21:02:36
Quote Anchor link
ja wordt gebruikt, .. daarom dat ik zeker weet dat de jQuery op zich wel werkt .. @Jaron heb je een PM gestuurd met linkje
 
Kris Peeters

Kris Peeters

22/10/2012 12:24:35
Quote Anchor link
Ik heb dit uitgetest:
index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.7.2/jquery.min.js"></script>
<script>
$(document).ready(function($) {
  $("#postcode").change(function() {
    var p = $(this).val();
    $.ajax({
      type: "POST",
      url: "ajax_r.php",
      async: true,
      data: "postcode=" + p + "&p=true",
      dataType :'HTML',
      success: function (d) {
        if(d != "")
        $("#ver").html(" "+ $.trim(d) + " ");
      }
    });
  });
});
</script>
<input id="postcode">
<div id="ver"></div>


Bij mij doet dit precies wat ik verwacht. Ook met IE.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.