JQuery auto refresh div + sound

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ferdi R

Ferdi R

22/12/2010 18:43:41
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb een stukje JavaScript die een div van mij om de 30 seconden herlaad maar ik wil er een geluid bij hebben als er iets nieuws in de database staat.

In dit stukje zie je dat hij het bestand 112meldingen.php herlaad om de 30 seconden in de div meldingen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<script type="text/javascript" src="jquery.js"></script>
<script type="text/javascript">
var auto_refresh = setInterval(
function ()
{
$('.meldingen').fadeOut("slow").load('112meldingen.php?_=' +Math.random()).fadeIn("slow");
}, 30000); // refresh every 30000 milliseconds
</script>


Hier vond ik een stukje code die geluid afspeelt http://plugins.jquery.com/project/sound_plugin

Maar hoe moet ik dit oplossen? Hoe kan ik dit met javascript uitlezen dat er iets nieuws in de database staat.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 21:49:46
 
Yea Rupie

Yea Rupie

22/12/2010 18:50:25
Quote Anchor link
Met jquery/ajax een php bestandje aanroepen?
Gewijzigd op 22/12/2010 18:52:51 door Yea Rupie
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

22/12/2010 19:24:26
Quote Anchor link
iets als dit?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
var oud = 'dit';
var nieuw = 'dat';

if(nieuw != oud)
{
    // Hier dan je melding
}
 
Ferdi R

Ferdi R

22/12/2010 19:32:52
Quote Anchor link
Ja zoiets, Maar 112meldingen.php is een query die gegevens uit de database haalt. Hoe vang ik die gegevens op. Ik zou het dan kunnen verghelijken met de datum uit de database
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
var ouddatum = 'Oude datum opgeslaan in Cookie';
var nieuwdatum = 'Datum uit database halen';

if(nieuwdatum > ouddatum)
{
    // Hier het geluidje afspelen
    // Cookie krijgt een nieuwe datum
}
else
{
    // Geen nieuwe datum gevonden.
}
 
Kris Peeters

Kris Peeters

24/12/2010 10:10:03
Quote Anchor link
Je stuurt met Ajax een id naar de server.
Vergelijk die id met de id van het laatste bericht.

Is die anders? stuur een true / 1 / ...
anders stuur je een false / 0 / ...

In je Ajax response callback vang je dat op en dan ...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/12/2010 13:51:36
Quote Anchor link
Ik vraag me af wat topicstarter Ferdi in 112meldingen.php heeft staan, alle items?

Voor een auto-updater kan je het best toch je laatste item die je hebt aangemaakt (als timestamp of ID) opslaan in een JS-var, en dan vergelijken met .load("autoupdate.php") waaruit een hogere waarde komt? Of...

Ik wil voor mijn sites de nieuwsartikelen automatisch updaten namelijk, maar weet zelf even niet hoe ik dit makkelijk kan doen zonder gebruik van cookies.
En ook wou ik weten hoe ik de data makkelijk kan serveren?
 
Jelles Bode

Jelles Bode

25/12/2010 10:11:38
Quote Anchor link
Bestaat 112meldingen nog?
Kom er al eninge weken niet op
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.