Jquery code werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Yoeri Achterbergen

Yoeri Achterbergen

05/03/2015 16:25:35
Quote Anchor link
Beste,


Jquery moet als de pagina geladen geladen word direct kijken of de radio button is checked.
Zelf had ik dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<input type="radio" id="test" checked>

<script>
$(document).ready(function(){
if($('input #test').is(':checked')){
alert ('actief');
};
});
</script>


Hij werkt alleen niet:-(

Wat doe ik fout?


Gr. Yoeri
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 16:00:05
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/03/2015 16:37:42
Quote Anchor link
<script>

-->

<script type="text/javascript">

Daarnaast is het misschien netter om checked="checked" te gebruiken in plaats van simpelweg "checked".

Gebruik ook "input#test" in plaats van "input #test", of simpelweg "#test" anders werkt je selector niet.
 
Wouter J

Wouter J

05/03/2015 18:01:10
Quote Anchor link
Thomas, de type van de script tag is overbodig omdat deze by default "text/javascript" bevat voor scripts tags. Het wordt zelfs afgeraden dit te gebruiken.
 
Jop B

Jop B

05/03/2015 22:25:11
Quote Anchor link
Beste leden,

Op deze vraag wil ik graag inspringen.

Zelf krijg ik ook iets niet werkend wat op het zelfde neerkomt.



jquery:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
//als document klaar is
$(document).ready(function() {
//als input met id way is checked
 if($('input#way').is(':checked')){
//Voeg class selected toe aan moeder element van deze input
$(this).parent().addClass('selected');
};
});


I.p.v een alert zoals Yoeri wil ik de parent van de radio input een class laten toewijzen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<div class="col">
<input id="way" type="radio" checked="checked">
</div>

<div class="col_two">
<input id="way" type="radio">
</div>

Gr. Jop
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/03/2015 23:37:54
Quote Anchor link
Dat moet je anders doen - in het bovenstaande fragment wordt je controle uitgevoerd als je de pagina laadt. Wat je wilt is dat de controle wordt uitgevoerd als er op geklikt wordt (.click(...) of .on('click' ...) en de radio button wordt geselecteerd.
 
Jop B

Jop B

05/03/2015 23:56:24
Quote Anchor link
Beste Thomas,


Ik zal het anders uitleggen.

Onze site werkt met lijsten die word geupload door een programma.
Per keuze wat de bezoeker maakt word een lijst weergegeven met opties (radio buttons).
Via een script word er telkens 1 radiobutton als checked gecreëerd.
Stel de bezoeker kiest optie een en gaat naar de volgende pagina toe en dan shit nee ik wil toch die andere wil ik dat de parent van de checked radiobutton die class krijgt. Zelf dacht ik dat te doen door jquery te laten kijken naar welke radiobutton is checked en geef die de class.

Dus kort gezegd wil ik zodra de pagina geladen word jquery kijkt welke radiobutton check is en die de class geeft.
Moet ik dan meer in de richting denken van de .each(function() ?

"Maak ik er een alert van dan werkt de code wel."
Zo werkt hij ook:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<html>
<head>
</head>    
<style>
.testparent{
    width:100px;
    height:100px;
    border:solid 1px #FFFC00;
}

.selected{
    background:#CCCCCC;
}
</style>
<body>
<div class="testparent">
    <input type="radio" id="test" checked="checked"/>
    </div>
  
   <script>
$(document).ready(function(){
 $("#test").click(function(){
if ($('input#test').is(':checked')){
 $(this).parent().addClass("selected");      
    };  
});
});
<script>
    
    </body>
</html>


Alleen wil ik het zonder click functie maar direct als de pagina is geladen.
Gewijzigd op 06/03/2015 00:18:00 door Jop B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.