JQuery $_GET data van database en laat zien in popup.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Danny von Gaal

Danny von Gaal

15/01/2015 14:59:05
Quote Anchor link
De titel zegt het al: ik wil de data uit me database in een JQuery popup laten zien.
Dit is wat ik momenteel heb maar ik kom er niet echt uit:

Dit is mijn link button:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="#" data-href="<?php echo $row["id"]; ?>" class="dialog-open-certinfo"><img src="images/jquery/icons_los/info.png" title="Meer info" /></a>


JQuery:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
$(".dialog-open-certinfo").click(function(){
        href=$(this).data("href")
        $.ajax({
            type: "GET",
            url: "scripts/certificaatacties.php",
            data: 'meerinfo=' + href,
            success: function(msg){                
                $( "#certificaten-meer-info" ).dialog( "open" );
            }
        }); // Ajax Call
    })
    $( "#certificaten-meer-info" ).dialog({
        autoOpen: false,
        resizable: false,
        width: 400,
        modal: true
    });


Certificaatacties.php die de data uit de DB moet halen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if (isset($_GET['meerinfo'])) {
    $sql = "SELECT * FROM certificaten WHERE id='" . $_GET['meerinfo'] . "'";
    $result = $conn->query($sql);
    while($row = $result->fetch_assoc()) {
        $certid =  $row["id"];
    }
}

?>


Vervolgens moet die variabele weer terug gestuurd worden zodat ik die in mijn popup kan weergeven alleen dat werkt niet. :'(
Gewijzigd op 15/01/2015 14:59:17 door Danny von Gaal
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 16:03:46
 

15/01/2015 15:40:37
Quote Anchor link
Als het goed is zit er in de container een div. Als je die een ID meegeeft (in dit voorbeeld #bericht) Kan je in plaats van die Jquery $.GET dit doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$("#bericht").load("BERICHT_BRON_URL");
 
Danny von Gaal

Danny von Gaal

16/01/2015 10:35:52
Quote Anchor link
Sorry maar ik snap niet wat je bedoeld

Toevoeging op 16/01/2015 12:40:25:

Okee ik heb het anders nu en het doet wel mijn data van de database laten zien in mijn popup alleen worden er nu html codes genegeerd en dit wordt gewoon als tekst weergeven. Tevens wordt nu heel de content van mijn div overschreven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
$(".dialog-open-certinfo").click(function(){
        var id = $(this).data("href");
        $.post('scripts/certificaatacties.php', {meerinfo: id}, function(data) {
            $('#certificaten-meer-info').text(data);
            $('#certificaten-meer-info').dialog( "open" );
        });
    });
    $( "#certificaten-meer-info" ).dialog({
        autoOpen: false,
        resizable: false,
        width: 400,
        modal: true
    });

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
if (isset($_POST['meerinfo']) === true && empty($_POST['meerinfo']) === false) {
    $sql = "SELECT *
        FROM certificaten
        WHERE id = '" . $_POST['meerinfo'] . "'";
    $result = $conn->query($sql);
    if ($result->num_rows > 0) {
        while($row = $result->fetch_assoc()) {
            echo "id: " . $row["id"]. " - Commonname: " . $row["commonname"]. "<br>";
        }
    } else {
        echo "<p>Kan geen informatie ophalen voor weergave</p>";
    }
}

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<div id="certificaten-meer-info" title="www.test.nl">
    <img src="images/avatar.png" class="avatar" />
    <img src="images/logo_kpn.png" width="50px" class="logo" title="KPN" />
    <p class="naamcp">Joris</p>
    <p>[email protected]</p>
    <table class="certinfo">
        <tr>
            <td class="titel">Verloopt op:</td>
            <td class="waarde">15-12-2017</td>
        </tr>
        <tr>
            <td class="titel">Type:</td>
            <td class="waarde">DomainSSL</td>
        </tr>
        <tr>
            <td class="titel">&nbsp;</td>
            <td class="waarde">&nbsp;</td>
        </tr>
        <tr>
            <td class="titel">Opmerkingen:</td>
        </tr>
    </table>
    <p class="opmerking">Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum."</p>
</div>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.