JQuery gebruik laten maken van variabelen uit PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Henk Jacobse

Henk Jacobse

09/11/2010 09:37:55
Quote Anchor link
Is het mogelijk om JQuery gebruik te laten maken van variabelen uit PHP?

Bijv.

in php vul ik de volgende attributen:
$job = test
$nr = 1

In mijn JQuery wil ik vervolgens een div automatisch laten refreshen. Dit doe ik op de volgende manier:

$('#itemContainer').load('refresh.slider.php', function(){
var itemCount = $('#itemContainer > div').size();
var totalWidth = (itemWidth + itemMargin) * itemCount;
$('#itemContainer .item').css('width', itemWidth);
$('#itemContainer').css('width', totalWidth);
setTimeout(function() {slider(step);}, 15000);
});

Nu wordt het programma refresh.slider.php herstart maar hier wil ik graag de attributen job en test aan meegeven (refresh.slider.php?job=test&nr=1)

Is dit mogelijk?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 15:30:42
 
Jel le

Jel le

09/11/2010 09:46:22
 
Henk Jacobse

Henk Jacobse

09/11/2010 09:48:53
Quote Anchor link
Oke het probleem is dat ik alleen php kennis heb.

Kun jij mij wat meer op weg helpen?
 
Jel le

Jel le

09/11/2010 10:05:56
Quote Anchor link
Kan je is uitleggen wat je precies wilt? Misschien dat ik je wel kan helpen.
 
Henk Jacobse

Henk Jacobse

09/11/2010 10:16:08
Quote Anchor link
ok, ik heb een html pagina gemaakt met daarin de volgende div's:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
<html>
<
head>
<
script type="text/javascript" src="js/jquery.js"></script>

</head>
<body>
<div id="content">Hier komt uw informatie</div>
<div id="sliderContainer">
  <div id="itemContainer">Data wordt momenteel geladen ...</div>
</div>
<input type="hidden" name="client" value="test">
<input type="hidden" name="number" value="1">
</body>
</html>
?>


Deze file wordt aangemaakt door een index.php waarin wat attributen gezet worden. Bijv: $job = test
$nr = 1

Daarnaast heb ik een jquery-file gemaakt welke de div content steeds na 15 sec herlaadt met de php-file refresh.slider.php!

Tot nu toe werkt het prima alleen wil ik dat de refresh ook gebruik maakt van de 2 variabele die in de php file gezet zijn. Dus ipv refresh.slider.php moet hij refresh.slider.php?job=test&nr=1 steeds refreshen.

Alleen heb ik geen idee of dit kan (of dat er alleen maar gegevens uit de url gebruikt kunnen worden in het jquery script) en hoe dit kan.

Is het probleem nu wat duidelijker?
Gewijzigd op 09/11/2010 11:15:43 door Henk Jacobse
 
Jel le

Jel le

09/11/2010 10:25:13
Quote Anchor link
En wat zijn $job en $nr dan?

Je zou die bijvoorbeeld in een hidden input kunnen zetten en uitlezen met javascript. Of je kan je javascript genereren met php.

En dan kan je ajax zo doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$.ajax({
    url: 'refresh.slider.php',
    type: 'GET',
    data: 'job='+deDataHier+'&nr='+NogmeerData,
    success: function(data) {    
            alert(data); //Dit is wat je terug krijgt
    }
});
 
Henk Jacobse

Henk Jacobse

09/11/2010 10:53:29
Quote Anchor link
Job en nr zijn willekeurige variabele waarmee je bijv een klant en volgnr meegeeft en wil gebruiken in het refresh-script.

ok maar waar plaats ik deze code? In de jquery.js neem ik aan? en dan in de plaats van 'refresh.slider.php' of zie ik dat verkeerd?
Gewijzigd op 09/11/2010 11:09:27 door Henk Jacobse
 
Jacco Engel

Jacco Engel

09/11/2010 11:07:22
Quote Anchor link
http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/jquery-variabel-php/74172/

Zie dat topic, vraag is precies omgekeerd maar reacties zijn hier ook van toepassing denk ik (en er staat een basis ajax dingetje van mij in wat in grote lijnen goed moet werken :))
 
Henk Jacobse

Henk Jacobse

09/11/2010 11:17:52
Quote Anchor link
OK, heb zojuist gekeken alleen krijg ik de data nog niet mee.

Heb in JQuery het volgende gezet:

$('#itemContainer').load($.ajax({
url : 'refresh.slider.php' ,
type : 'post' ,
data : {
test : $('#client).val()
},
succes : function(response)
{
alert(response)
}
}), function(){
var itemCount = $('#itemContainer > div').size();
var totalWidth = (itemWidth + itemMargin) * itemCount;
$('#itemContainer .item').css('width', itemWidth);
$('#itemContainer').css('width', totalWidth);
setTimeout(function() {news(step);}, 5000);
});

Vervolgens in mijn refresh.slider.php en display geplaats maar die blijft leeg.

Moet die ajax load een aparte functie zijn die ik aanroep in jquery? of is er iets anders mis?
 
Jacco Engel

Jacco Engel

09/11/2010 11:27:02
Quote Anchor link
krijg je ook een foutmelding? Heb je Firefox firebug :)? (achte aanrader)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.