jquery geeft buiten de functie een white screen of death

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Yoop Overmaat

Yoop Overmaat

18/03/2016 12:46:03
Quote Anchor link
Mijn vraag is waarom dit verhaal na een andere aktie dan een muisklik op een
knopje genaamd #send een php-white screen of death geeft? De serverlogs & web
developper-extensie geven namelijk niks aan bruikbare informatie weer.

Het phtml5 - verhaal;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<form id="freeform" method="post" action="page2.php">
<input type="hidden" id="nickname" name="nickname" value="<?php echo $_SESSION['nickname'];?>">
<input type="text" id="message" name="message" autofocus autocomplete="off">
<input type="button" id="send" value="Beeldbuisvervuiling">
</form>


Het jquery verhaal;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
$(window).load(function() { //i.v.m. blokkeren scripts onder document.ready

$(document).on('click', '#send', function(e) { //Foutje! kan dit via keycodes?
var form = $('#freeform');
e.preventDefault();
$.ajax ({
url: form.attr('action'), //deez keus omdat ik een ontzettende luie draak ben.
type: 'POST',
data: form.serialize(),
success: function(result) {
$('#message').val('');    
$('#message').focus();    
}
});
});

}); //sluiten


Is er een oplossing want na een paar uur rommelen wordt het verhaal al hoe vager...
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 00:59:26
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/03/2016 14:03:01
Quote Anchor link
Je vangt een click event af, terwijl je eigenlijk een submit wilt afvangen, gebruik dan ook
$('#freeform').submit(function(e) { ... }); ?

Controleer daarbij of er JavaScript foutmeldingen optreden. Als de js op een of andere manier wordt gebroken wordt je submit ook niet afgevangen. Grote kans dat het ergens anders fout gaat.
 
Yoop Overmaat

Yoop Overmaat

19/03/2016 03:03:54
Quote Anchor link
Dat was dus inderdaad de oplossing, bedankt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.