[jQuery] html() bij toggle()

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

21/03/2009 10:59:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een toggle, maar nu wil ik dat de link die ik gebruik als opener veranderd van tekst.

Heb nu dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
    $("#profiel_wachtwoord").hide();
    $("#profiel_toonwachtwoord").click(function() {
        $("#profiel_wachtwoord").toggle();
        $("#profiel_toonwachtwoord").html('Annuleer');
    });


Op het moment dat je klikt opent ie #profiel_wachtwoord en veranderd hij de tekst van de link naar "Annuleer". Echter blijft dit natuurlijk staan op Annuleer..

Hoe kan ik zeg maar de html() ook togglen?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 08:06:15
 
Niek Weevers

Niek Weevers

21/03/2009 11:18:00
Quote Anchor link
Ik denk dat het ongeveer op de volgende manier kan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
$("#profiel_toonwachtwoord").toggleClass('eenclassnaam');
if($("#profiel_toonwachtwoord").hasClass('eenclassnaam')
{
$(this).html('Ene tekst');
}
else
{
$(this).html('Andere tekst');
}

Dan is een manier die ik zo kan verzinnen. Html toggelen kan niet dat ik weet
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

24/03/2009 22:52:00
Quote Anchor link
Het is geen class.. Het is gewoon hide() en show().. maar omdat ik wil dat ie opent of sluit, afhankelijk van z'n huidige positie, met 1 link kan/moet ik dus een toggle() gebruiken.

Maar nu wil ik in die toggle dus Annuleer als ie open is en Open als ie dicht is..
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

25/03/2009 02:54:00
Quote Anchor link
waarom niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
$("#profiel_wachtwoord").hide();

$("#profiel_toonwachtwoord").click(function() {
        $("#profiel_wachtwoord").show();
});
        
$("#profiel_wachtwoord").click(function(){
 $("#profiel_wachtwoord").hide();
});
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

25/03/2009 12:36:00
Quote Anchor link
Merijn schreef op 25.03.2009 02:54:
waarom niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
$("#profiel_wachtwoord").hide();

$("#profiel_toonwachtwoord").click(function() {
        $("#profiel_wachtwoord").show();
});
        
$("#profiel_wachtwoord").click(function(){
 $("#profiel_wachtwoord").hide();
});


Omdat ie dan niet meer dicht gaat.


Edit: Bedenk me net, ik kan ook gewoon nog een link er bij maken. Maar dat is niet netjes.. Als iemand nog een oplossing weet, laat 't me weten..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Gerben Jacobs
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

25/03/2009 14:08:00
Quote Anchor link
Hoe bedoel je: hij gaat niet meer dicht? Hij wordt gewoon niet meer zichtbaar.

Als je op het wachtwoord klikt, verwijdert ie em gewoon. Anders zet je een span met een x erin, rechtsboven in je #profiel_wachtwoord.

En zat je daar je .hide op. Anders moet je de parameters van toggle er eens bij pakken.
 
Niek Weevers

Niek Weevers

26/03/2009 20:03:00
Quote Anchor link
Gerben Jacobs schreef op 24.03.2009 22:52:
Het is geen class.. Het is gewoon hide() en show().. maar omdat ik wil dat ie opent of sluit, afhankelijk van z'n huidige positie, met 1 link kan/moet ik dus een toggle() gebruiken.

Maar nu wil ik in die toggle dus Annuleer als ie open is en Open als ie dicht is..

Je kunt echt mijn manier gebruiken om de tekst te switchen bij een class open of dicht bijvoorbeeld.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.