jquery: ignore mouse events on child elements

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Moe BE

Moe BE

20/10/2010 12:17:19
Quote Anchor link
Hallo,

Ik zit met volgende structuur:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<div id="ouder">
    <div id="kind">
        <p><a href="link">Link</a></p>
    </div>
</div>


Momenteel is mijn ouder element draggable() en moet deze bij verplaatsing automatisch een update doen in mijn database. Deze automatische update gebeurd bij een mouseup() event doormiddel van ajax(). Dit werkt Prima! Alleen, nu kan ik in IE niet meer klikken op de link in het kind element, omdat hij steeds bij mouseup() een ajax update doet.

Bestaat er een mogelijkheid om bij het event op het kind element te negeren?

Dingen die ik al geprobeerd heb. Kan wel zijn dat ik ze fout gebruik. Hieronder voorbeeldjes van hoe ik ze gebruikt heb.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<!-- Werken met not selector -->
$("#ouder :not(#kind)").mouseup(function(){});

<!-- Werken met stopPropagation ->>
$("#ouder").mouseup(function(event){
    event.stopPropagation();
});
Gewijzigd op 20/10/2010 12:18:33 door Moe BE
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 06:37:38
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

20/10/2010 13:00:17
Quote Anchor link
Ik weet niet wat je aan het doen bent maar je pakt je probleem verkeerd aan..
Wat jij wilt gaan nou eenmaal niet werken..

wat je eventueel als een oplossing kan gebruiken is zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<div id="bigDaddy">
    <div id="ouder">&nbsp;</div>
    <div id="kind">
        <p><a href="link">Link</a></p>
    </div>
</div>


Mogen we misschien iets meer van je code zien?
 
Hipska BE

Hipska BE

20/10/2010 13:04:43
Quote Anchor link
Je doet nu bij de ouder stop propagation, maar het probleem is dat propagation naar boven toe gaat . Dus logischerwijs bij onclick van kind stop propagation doen zodat die ajax call niet uitgevoerd wordt.
 
Moe BE

Moe BE

20/10/2010 16:29:53
Quote Anchor link
@kumkwat: Toegepast en het werkt.

voorbeeld code + uitleg was meer dan genoeg om mijn probleem te omschrijven.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.