JQuery met een if en else

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stefan

Stefan

23/08/2009 13:04:00
Quote Anchor link
Oke, ben dus met een site bezig met jquery, nu wil ik dat mijn menu een p element laat zien, als een menu item met het corresponderende id wordt geklikt. hier is mijn setup:

Jquery(if werkt niet):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
       $("a.menuitem").click(function(event){
           $("a.menuitem").removeClass("selected");
                $(this).addClass("selected");

                if($("a.menuitem").id == "home")
                {
                $("p.body").addClass("hidden");
                $("p.body#home").removeClass("hidden");
                }

                if($("a.menuitem").id == "about")
                {
                $("p.body").addClass("hidden");
                $("p.body#about").removeClass("hidden");
                }

         event.preventDefault();
       });


menu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
        <ul>
        <li><a href="" class="menuitem" id="home">Home</a></li>
        <li><a href="" class="menuitem" id="about">About</a></li>
        <li><a href="" class="menuitem" id="contact">Contact</a></li>
        <li><a href="" class="menuitem" id="gallery">Gallery</a></li>
        <li><a href="" class="menuitem" id="scripts">Scripts</a></li>
        <li class="last"><a href="" class="menuitem" id="links">Links</a></
li>
        <div class="clear"></div>
        </ul>

P elementen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
        <p class="body" id="home">
        ALL YOUR DATABASE ARE BELONG TO US.OUR DATABASE ARE BELONG TO US.
US.
        </p>
        <p class="body hidden" id="about">
        Just a test.
        </p>


Hoe zou ik dit beter kunnen doen? En waarom werkt mijn if statement niet?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stefan
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 10:51:25
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

23/08/2009 13:09:00
Quote Anchor link
ik weet niet zeker, maar volgens mij is dit fout : "a.menuitem"
Dit betekend: <a href="" id="menuitem"></a>
 
Stefan

Stefan

23/08/2009 13:10:00
Quote Anchor link
Nee, . geeft aan dat het een class is.

EDIT. Gefixd, alleen nog wat problemen met content switching.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
  <script>
 $(document).ready(function(){
    $("li").hide()
    $("p.subtitle").hide()
    $("p.copy").hide()
    $("p[id=about]").hide()
    
    var $i=500;
    $("li:eq(0)").show($i, function(event){
        // use callee so don't have to name the function
        $i = $i+150;
        $(this).next().show($i, arguments.callee, function(event){
    });
    $("p.subtitle").show(5250)
    $("p.copy").show(5250)
    });
    
       $("a.menuitem").click(function(event){
       $("a.menuitem").removeClass("selected");
        $(this).addClass("selected");
        
        if($("a.menuitem[id=home]"))
        {
        $("p.body").hide();
        $("p.body[id=home]").show();
        }
        
        if($("a.menuitem[id=about]"))
        {
        $("p.body").hide();
        $("p.body[id=about]").show();
        }
        
         event.preventDefault();
       });


});
  </script>

hij switch wel naar about, maar als je danw eer op home clickt, switch ie niet terug naar de home content.

Iemand een oplossing?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stefan
 
Filip Smets

Filip Smets

23/08/2009 16:38:00
Quote Anchor link
Waarom staat er eerst een tekstje in het engels.
 
Stefan

Stefan

23/08/2009 19:32:00
Quote Anchor link
Foutje, was van de google group voor jquery gekopieerd.

Gefixd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
  <script>
 $(document).ready(function(){
    $("li").hide()
    $("p.subtitle").hide()
    $("p.copy").hide()
    $("p[name!=home][class=body]").hide()
    
    var $i=500;
    $("li:eq(0)").show($i, function(event){
        // use callee so don't have to name the function
        $i = $i+150;
        $(this).next().show($i, arguments.callee, function(event){
    });
    $("p.subtitle").show(5250)
    $("p.copy").show(5250)
    });
    
       $("a.menuitem").click(function(event){
       $("a.menuitem").removeClass("selected");
        $(this).addClass("selected");
        
        $("p[name!="+this.id+"][class=body]").hide(500)
        $('p[name='+this.id+']').show(500)
        
         event.preventDefault();
       });


});
  </script>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stefan
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.