jQuery plaatje wisselen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »
- SanThe -

- SanThe -

13/03/2013 00:07:21
Quote Anchor link
Aangezien ik nog steeds geen kenner ben van jQuery heb ik een vraagje.

Ik heb deze regel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<img src="images/'.rand(1,100).'.jpg" alt="" id="plaatje"/>';
?>


Werkt uiteraard prima alleen moet de pagina steeds ververst worden.
Hoe kan ik dit plaatje bijvoorbeeld elke 30 seconden laten wisselen naar een ander random plaatje maar zonder dat de pagina ververst? Dus zonder php.
Misschien kan het zelfs alléén met Javascript?

SanThe
Gewijzigd op 13/03/2013 00:10:12 door - SanThe -
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 00:53:34
 
Wouter J

Wouter J

13/03/2013 00:12:49
Quote Anchor link
Ik zou hier JavaScript voor gebruiken (tenzij je al jQuery gebruikt):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
var img = document.getElementById('plaatje');
var changeImg = function () {
    img.src = 'images/' + Math.round(Math.rand(1,100)) + '.jpg';

    setTimeout(changeImg, 30000); // 30 000ms = 30s
}


met jQuery: (zoals je ziet veranderd er praktisch niks)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
var img = $('#plaatje');
var changeImg = function () {
    img.attr('src', 'images/' + Math.round(Math.rand(1,100)) + '.jpg');

    setTimeout(changeImg, 30000);
};


Offtopic:
Even 2 opmerkingen:
- jQuery is gewoon een library, dus alles wat jQ kan kan in JS ook;
- een lege attribuut is even slecht als geen attribuut. Dus of (a) vul het alt attribuut in of (b) haal hem weg, maar alleen alt="" toevoegen omdat de validator het wilt is onzin.
Gewijzigd op 13/03/2013 00:14:24 door Wouter J
 
- SanThe -

- SanThe -

13/03/2013 00:25:22
Quote Anchor link
Ik heb de bovenste geprobeerd maar het doet niks.

Het staat tussen
<head>
<script type="text/javascript">
hier dus
</script>
</head>

Moet dat ergens anders staan?


Edit: Ik heb de alt ingevuld. Thanks voor de tip.
Gewijzigd op 13/03/2013 00:26:41 door - SanThe -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

13/03/2013 00:33:00
Quote Anchor link
nog wel even doen

<body onload="changeImg();">
 
- SanThe -

- SanThe -

13/03/2013 01:10:53
Quote Anchor link
Error: TypeError: Math.rand is not a function
op regel:
img.src = 'images/' + Math.round(Math.rand(1,100)) + '.jpg';

Heb ik van gemaakt:
img.src = 'images/' + Math.round(Math.random(1,100)) + '.jpg';

Nu krijg ik nog dit op diezelfde regel:
Error: TypeError: img is null
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

13/03/2013 01:23:39
Quote Anchor link
var img = $('#plaatje'); ...

moet je dus in je html wel een img tag hebben met id="plaatje"
 
- SanThe -

- SanThe -

13/03/2013 01:39:02
Quote Anchor link
Ik heb dit in de <head>
<script type="text/javascript">
var img = document.getElementById('plaatje');
var changeImg = function () {
img.src = 'images/' + Math.round(Math.random(1,100)) + '.jpg';

setTimeout(changeImg, 5000); // 30 000ms = 30s
}
setTimeout(changeImg, 5000); // 30 000ms = 30s
</script>

En dit <body onload="changeImg()">

En in de body dit
<img src="images/37.jpg" alt="SanThe" id="plaatje"/>

Maar het geeft deze error
Timestamp: 13-3-2013 1:30:35
Error: TypeError: img is null
Source File: http://localhost/
Line: 14

En dit is line 14
img.src = 'images/' + Math.round(Math.random(1,100)) + '.jpg';
 
Jack Maessen

Jack Maessen

13/03/2013 01:44:17
Quote Anchor link
om hoeveel plaatjes gaat het die verwisseld moeten worden?
 
- SanThe -

- SanThe -

13/03/2013 01:45:12
Quote Anchor link
1 Plaatje random naar een van de 100 aanwezige plaatjes.
Gewijzigd op 13/03/2013 01:46:19 door - SanThe -
 
Jack Maessen

Jack Maessen

13/03/2013 01:56:11
Quote Anchor link
je wilt voor 100 plaatjes natuurlijk niet met een array werken?
 
- SanThe -

- SanThe -

13/03/2013 01:58:10
Quote Anchor link
Als ik een onclick() er in zet doet ie het wél.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<img src="images/' . rand(1, 100) . '.jpg" alt="SanThe" id="plaatje" onclick="this.src = \'images/\' + Math.round(Math.random(1,100)*10) + \'.jpg\'"/>';
?>
 
Wouter J

Wouter J

13/03/2013 08:05:33
Quote Anchor link
Je moet het script vlak voor </body> plaatsen, niet in de head. Als je hem in de head wilt moet je alles in een onload functie zetten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
window.onload = function () {
    // ... hier de code
};
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.