jQuery Select box namaken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »
Dennis Mertens

Dennis Mertens

08/04/2009 14:43:00
Quote Anchor link
Hallo PHPHulpers,

Eer gisteren kwam ik op het idee om een select box met jQuery te maken. Het is al aardig gelukt.

Je kan al een optie selecteren, en deze kan worden mee verzonden met een formulier. Maar ik wil niet het land mee verzenden maar het ID zeg maar.

Ik weet alleen niet waar ik deze moet plaatsen, en hoe ik deze dan vervolgens moet pakken.

Een voorbeeld en de code staat hieronder.

jQuery Select box
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<html>
<head>
<title>jQuery</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<script type="text/javascript" src="jquery-1.3.2.min.js"></script>
<script type="text/javascript">
$(document).ready(function(){
    $('#selectBox').click(function(){
        $('#selectItems').slideToggle();
        $('#selectBox').html('Selecteer je land');
    });

    $('#selectItems li').click(function(){
        $('#selectItems').slideToggle();
        $('#selectBox').html($(this).html());
        $('#country').val($(this).html())
    });
});
</script>
<style type="text/css">
#selectBox
{
    border: 1px solid black;
    width: 130px;
    cursor: pointer;
}

#selectItems
{
    list-style-type: none;
    border: 1px solid black;
    width: 130px;
    margin: 0;
    padding: 0;
    position: absolute;
    z-index: 999;
    display: none;
    background: #fff;
    cursor: pointer;
    margin: -1px 0 0 5px;
}
#selectItems a
{
    display: block;
}
</style>
</head>
<body>

Belgie
<form method="post">

<div id="selectBox">Selecteer je land</div>
    <ul id="selectItems">
        <li>Belgie</li>
        <li>Nederland</li>
    </ul>

Hier weer verder geack<br />
    <input type="hidden" id="country" name="country" />
    <input type="submit" />
</form>

</body>
</html>


Alvast bedankt,
Dennis Mertens
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dennis Mertens
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 21:27:48
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

08/04/2009 14:52:00
Quote Anchor link
Ik heb geen idee. al wil ik wel zeggen dat ik dit best stoer vind. :P

ik denk wss.... als je op een land klikt dat je de value een id moet maken voor de submit? donno, dan word er iig een id gesubmit en geen naam
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

08/04/2009 14:53:00
Quote Anchor link
Ik bedenk net dat in in die li even ene span ga zetten ofzo :)

Hey, mare dit heb ik zelf gemaakt, dus toestemming vragen hae ;)
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

09/04/2009 09:38:00
Quote Anchor link
Quote:
Stiekem een bump


Niet op kunnen lossen met een span. Iemand enig idee? :)
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

09/04/2009 09:51:00
Quote Anchor link
Heey Dennis,

Ik heb een misschien wel de oplossing voor jou idee!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
<html>
<head>
<title>jQuery</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3.2/jquery.js"></script>
<script type="text/javascript">
$(document).ready(function(){
    $('#selectBox').click(function(){
        $('#selectItems').slideToggle();
        $('#selectBox').html('Selecteer je land');
    });

    $('#selectItems li').click(function(){
        $('#selectItems').slideToggle();
        $('#selectBox').html($(this).html());
        $('#country').attr('value', $(this).attr('rel'));
    });
    
    $('#test').click(function() {
        $("#selected").html("U heeft de volgende item gekozen: " + $("#country").attr('value'));
        
        // Don't let the browser send any form to an other script.
        return false;
    });
});
</script>
<style type="text/css">
#selectBox
{
    border: 1px solid black;
    width: 130px;
    cursor: pointer;
}

#selectItems
{
    list-style-type: none;
    border: 1px solid black;
    width: 130px;
    margin: 0;
    padding: 0;
    position: absolute;
    z-index: 999;
    display: none;
    background: #fff;
    cursor: pointer;
    margin: -1px 0 0 5px;
}
#selectItems a
{
    display: block;
}
</style>
</head>
<body>

<div id="selected"><!-- void --></div>
<form method="post">

<div id="selectBox">Selecteer je land</div>
    <ul id="selectItems">
        <li rel="BG">Belgie</li>
        <li rel="NL">Nederland</li>
    </ul>

Hier weer verder geack<br />
    <input type="hidden" id="country" name="country" />
    <input type="submit" id="test" />
</form>

</body>
</html>


Hoop dat het wat helpt.
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

09/04/2009 10:13:00
Quote Anchor link
Ik was net op jQuery aan het kijken bij die attribuut opties. Thanks, dit zocht ik ;)

Nu verder met het multiple maken ;)

Dank u 8)
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

09/04/2009 10:36:00
Quote Anchor link
Geen dank dennis.

Ik denk enkel dat het niet (x)html valid is. Heb het namelijk niet gecheckt.
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

09/04/2009 10:38:00
Quote Anchor link
Agja, shit happens dan. Het gaat bij mij om dit stukje om de functionaliteit. Als dit eenmaal goed werkt, kan ik altijd nog kijken naar een andere oplossing...

En ik las ergens dat li de attribuut value heeft gehad, en dat het (nog) niet 'verboden' is, deze attributen te gebruiken.
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

09/04/2009 10:44:00
Quote Anchor link
Ik heb net de html gevalideerd, en ik krijg daar een error dat de rel attribuut niet in een li tag bestaat.
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

09/04/2009 11:15:00
Quote Anchor link
Ik heb van rel value gemaakt. Dat is wel goed. Tot zover ik het zie.
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

09/04/2009 15:58:00
Quote Anchor link
Het zou wel leuk zijn om hiervan een jQuery plugin te maken!

Ik ga er eens over nadenken
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

09/04/2009 16:04:00
Quote Anchor link
Nou, ik heb al een jQuery plugin gezien hier voor. Alleen die vond ik niet geweldig :)
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

09/04/2009 18:06:00
 
Niek Weevers

Niek Weevers

09/04/2009 19:00:00
Quote Anchor link
Op het werk hebben we ook al zo'n functie gemaakt.
Deze zou je dan nog iets moeten verbouwen
http://www.sportmatch.nl/productie/cases/
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.