Jquery select option toevoegen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »
Yea Rupie

Yea Rupie

03/07/2010 15:06:51
Quote Anchor link
Beste forumers,

Ik heb hier eens scriptje waarmee ik options toevoeg aan een select box.
Helaas werkt hij niet helemaal, de opties komen er niet in.

Weet iemand wat ik hier fout in doe?
Alvast bedankt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
$(document).ready(function(){
    $(".diensten").change(function()
    {
        var message_index
 
        message_index = $(".diensten").val();
        $("#extra").empty();
        $("#extra").attr("disabled", false);
 
        if(message_index > 0){
        
            var myOptions = {
                1 : 'Schoonmaak bedrijfshal',
                2 : 'Reguliere schoonmaak'
            };
            $.each(myOptions, function(val, text) {
                $('#extra').append(
                    $('<option></option>').val(val).html(text)
                );
            });
        }
    });
});


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Specifieke dienst: <select id="extra" disabled="disabled"><option value="0">-</option></select>
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 18:02:11
 

03/07/2010 19:27:39
Quote Anchor link
Het kan zo zijn dat je element niet veranderd.
Maar ik denk dat het komt door:
$("#extra").attr("disabled", false);
Nu zet je dus de waarde van disabled op false, want het is geen property van dat element, maar gewoon een waarde die je in de tag zet.
Dus je moet die attribute verwijderen.
Zie de jquery docs: http://docs.jquery.com
 
Yea Rupie

Yea Rupie

03/07/2010 23:12:51
Quote Anchor link
Dit staat erin, om de select box actief te maken, deze werk goed..
Als ik hem eruit haal werkt het nog steeds niet,
 

03/07/2010 23:18:28
Quote Anchor link
Je moet removeAttr gebruiken.
Verder weet ik niet wat de classe diensten heeft, en of die dus veranderd.
Bij mij, in een simpele test was dit het enige probleem (afgezien van die rotzooi die ik er omheen weg moest halen).
 
Yea Rupie

Yea Rupie

03/07/2010 23:34:24
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
$(document).ready(function(){
    $(".diensten").change(function()
    {
        var message_index
 
        message_index = $(".diensten").val();
        $("#extra").empty().removeAttr("disabled");
 
        if(message_index > 0){
        
            var myOptions = {
                1 : 'Schoonmaak bedrijfshal',
                2 : 'Reguliere schoonmaak'
            };
            $.each(myOptions, function(val, text) {
                $('#extra').append(
                    $('<option></option>').val(val).html(text)
                );
            });
        }
    });
});



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<select class="diensten" name="Dienst1[1]">
<option value="0" selected="selected" disabled="disabled">-</option>
<option value="Huishoudelijke hulp">Huishoudelijke hulp</option>
<option value="Persoonlijke diensten">Persoonlijke diensten</option>
<option value="Klussen">Klussen</option><option value="Tuinhulp">Tuinhulp</option>
<option value="Verhuishulp">Verhuishulp</option><option value="Oppas">Oppas</option>
<option value="Huiswerkbegeleiding">Huiswerkbegeleiding</option>
</select>

Het enige probleem is dat hij de options moet toevoegd.
 
Yea Rupie

Yea Rupie

04/07/2010 10:24:22
Quote Anchor link
Ik heb hem wat veranderd, maar hij werkt nog niet..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
$(document).ready(function(){
    $(".diensten").change(function()
    {
        var message_index
 
        message_index = $(".diensten").val();
        $(".specific").empty();
 
        if(message_index > 0){
        
            var myOptions = {
                1 : 'Schoonmaak bedrijfshal',
                2 : 'Reguliere schoonmaak'
            };
            $('.specific').html('<select name="specific">');
            $.each(myOptions, function(val, text) {
                
                $('.specific').append('<option value="' + val +'">' + text +'</option>');
            });
            $('.specific').append('</select>');
        }
    });
});


De selectbox is nu weg en ik heb er een div van gemaakt.
Weet iemand hoe ik dit kan oplossen.
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

04/07/2010 11:51:21
Quote Anchor link
Regel 15 t/m 20 kloppen niet. Zo als jij het in elkaar zet, werkt het niet. Je moet complete html in 1 keer toevoegen. Niet in stukjes. Dus ofwel je maakt eerst een lege string, bouwd die op zoals jij doet met die each en voegt die toe met html(). Ofwel je voegt eerst de select element in en vervolgens met append voeg je hier children aan toe. Het mag / kan nooit zo wezen dat er op een gegeven moment een niet gesloten select tag in de DOM staat.

Dit zou correcte code zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
            $('.specific').html('<select name="specific"></select>');
            $.each(myOptions, function(val, text) {
                $('.specific > select').append('<option value="' + val +'">' + text +'</option>');
            });

of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
            var tmp = '<select name="specific">';
            $.each(myOptions, function(val, text) {
                tmp += '<option value="' + val +'">' + text +'</option>';
            });
            tmp += '</select>';
            $('.specific').html(tmp);
Gewijzigd op 04/07/2010 11:57:19 door Piet Verhagen
 
Yea Rupie

Yea Rupie

04/07/2010 14:14:55
Quote Anchor link
Heel erg bedankt, de eerste code werkt perfect :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.