JQuery - simpele rekensom

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Tamara

Tamara

11/12/2008 12:02:00
Quote Anchor link
ik heb een formulier met 2 input velden.

als er op de submit button gedrukt wordt, dan moet de waarde van deze 2 velden bij elkaar opgeteld worden.

Het resultaat wil ik in een div, met id result, hebben.

ik heb nu dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
jQuery(function(){
    $("input#btnForm").submit(function(){
        var result = veld1 + veld2;
            
        $('#result').html (result);

    });
});


wat doe ik hier fout?

Bedankt alvast :)

edit: er is ook de Calculation plugin, maar die kan ik niet gebruiken. ik wil namelijk dit uitbreiden voor vermenigvuldigen en delen, en dat ondersteund die plugin niet :(

edit 2: ik krijg het resultaat niet te zien. dus het lijkt mij dat t ergens in de berekening fout gaat?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tamara
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 09:40:59
 
Robert Deiman

Robert Deiman

11/12/2008 12:18:00
Quote Anchor link
$('#result').innerHTML = result

in plaats van

$('#result').html (result);
 
Tamara

Tamara

11/12/2008 12:34:00
Quote Anchor link
ik krijg nog steeds geen waarde terug...
 
Caspar

Caspar

11/12/2008 12:49:00
Quote Anchor link
$('#result').html (result); is de juiste code om iets in een div te zetten

Ik denk dat het ligt aan de variabele result.

Hoe bereken je die waarde?
Dit zegt mij niet genoeg :
var result = veld1 + veld2;

Maar als dat de berekening is, dan werkt dat niet :)
 
Tamara

Tamara

11/12/2008 12:52:00
Quote Anchor link
Caspar schreef op 11.12.2008 12:49:
$('#result').html (result); is de juiste code om iets in een div te zetten

Ik denk dat het ligt aan de variabele result.

Hoe bereken je die waarde?
Dit zegt mij niet genoeg :
var result = veld1 + veld2;

Maar als dat de berekening is, dan werkt dat niet :)


hoe zou jij het dan doen Caspar?
 
Caspar

Caspar

11/12/2008 13:01:00
Quote Anchor link
waar komen veld1 en veld2 vandaan? zijn die input velden?

als het 2 velden zijn met veld1 en veld2 als id's, dan kun je de berekening als volgt doen:

var result = $('#veld1').val() + $('#veld2').val();

ik denk ook dat je functie een false moet terug sturen anders wordt het formulier gesubmit en ben je de waardes 'kwijt' ?

ik gok maar iets, ik kan het niet met zekerheid zeggen omdat ik de rest van de code niet gezien heb

verduidelijkt dit al iets meer ?
 
Tamara

Tamara

11/12/2008 13:03:00
Quote Anchor link
veld1 en veld2 zijn de input velden.

ik heb hun naam als id's ingesteld, dus die berekening zou moetne kloppen.

het zou idd heel goed kunnen dat door de submit de gegevens kwijt gaan...

hoe moet ik dit dan oplossen?
 
Mitchell

Mitchell

11/12/2008 13:06:00
Quote Anchor link
Er een functie onkeyup op plaatsen? Dan past hij hem gewoon aan zonder wat dan ook te submitten.
 
Caspar

Caspar

11/12/2008 13:06:00
Quote Anchor link
is dit iets?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
jQuery(function(){
    $("input#btnForm").submit(function(){
        var result = $('#veld1').val() + $('#veld2').val();
            
        $('#result').html (result);

        return false; // zorgt er voor dat de eigenlijke submit niet wordt uigevoerd
    });
});


edit:
je kan evt. ook een een click functie op een button ipv een submit functie op het formulier gebruiken?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Caspar
 
Tamara

Tamara

11/12/2008 13:15:00
Quote Anchor link
ik was net idd bezig met button ipv submit. hiermee krijg ik wel een output, maar hij telt t niet bij elkaar op. hij zet de getallen nu achter elkaar.

ik heb vandaag op internet gelezen over een parse functie die je hiervoor kan gebruiken. Hoe heet ie ook alweer precies?


edit: parseInt zocht ik naar.

ik heb nu dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
    $("input#btnRekenForm").click(function(){
    
            result = parseInt($('#veld1').val()) + parseInt($('#veld2').val());
      
        $('#result').html (result);
        
        return false;

    });


en hij werkt!

maar niet altijd: pas als ik 3x achter elkaar een van de input velden heb veranderd, dan doet hij het.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tamara
 
Caspar

Caspar

11/12/2008 13:18:00
Quote Anchor link
hij zet ze achter elkaar omdat hij ze als strings ziet, denk ik
je zou ze dan naar een getal moeten omzetten

in php gebruik je dan intval of een dergelijke functie.. hoe deze in javascript heet, weet ik niet precies
 
Caspar

Caspar

11/12/2008 13:31:00
Quote Anchor link
de "return false;" hoeft niet in de onclick functie te staan
 
Tamara

Tamara

11/12/2008 14:23:00
Quote Anchor link
even weer een kleine update:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
        $("#input#btnRekenForm").click(function(){
    
            var aantal = $('#veld1').val();
            var test = $('#veld2').val();
            
            var result = parseFloat(aantal) + parseFloat(test);
          
            $('#result').html (result);
            
            });


ik heb het in mn edit ook net gezegd:

hij doet het pas als je minstens 3 cijfers invult in 1 van de 2 velden

voorbeeldje:

veld1 = 5
veld2 = 908

als de waarde van veld2 naar bv. 3 veranderd, dan doet ie het niet meer.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tamara
 
Tamara

Tamara

12/12/2008 08:22:00
Quote Anchor link
weet iemand wat ik precies fout doe?
 
Tamara

Tamara

15/12/2008 08:54:00
Quote Anchor link
*bump*
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.