jquery .val() unidentified

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

VB.NET developer

Functie Het development team waar jij in terecht komt bestaat uit twee ervaren software developers. De directeur/eigenaar is tevens één van deze developers. Jij werkt direct samen met jouw werkgever en kan dan ook veel kennis en ervaring bij dit bedrijf op doen. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de kantoorapplicatie die deze organisatie aanbied in een niche markt. Het team is op dit moment actief bezig met een migratie waarbij het eindstation eindigt in een C# .NET omgeving. Echter is een deel van de software al geschreven in C# .NET. Hierbij is gebruik gemaakt van C# .NET, CSS, HTML,

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »
- Rob -

- Rob -

09/03/2019 13:22:28
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb de volgende code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
<div class="tab-pane" id="type">
                                            <h4 class="info-text">
                                                What type of cruise would you want?
                                            </h4>

                                            <div class="row">
                                                <div class="col-sm-10 col-sm-offset-1">
                                                    <div class="col-sm-4">
                                                        <div class="choice" data-toggle="wizard-radio" rel="tooltip" title="The price of this cruise is 99 From 12pm to 4pm">
                                                            <input type="radio" id="ctype" name="ctype" value="lunch">

                                                            <div class="icon">
                                                                <i class="material-icons">
                                                                    directions_boat
                                                                </i>
                                                            </div>

                                                            <h6>
                                                                Lunch
                                                            </h6>
                                                        </div>
                                                    </div>

                                                    <div class="col-sm-4">
                                                        <div class="choice" data-toggle="wizard-radio" rel="tooltip" title="The price of this cruise is 149 From 4pm to 9pm">
                                                            <input type="radio" id="ctype" name="ctype" value="dinner">

                                                            <div class="icon">
                                                                <i class="material-icons">
                                                                    directions_boat
                                                                </i>
                                                            </div>

                                                            <h6>
                                                                Dinner
                                                            </h6>
                                                        </div>
                                                    </div>

                                                <div class="col-sm-4">
                                                    <div class="choice" data-toggle="wizard-radio" rel="tooltip" title="The price of this cruise is 239 From 12pm to 9pm">
                                                        <input type="radio" id="ctype" name="ctype" value="day">

                                                        <div class="icon">
                                                            <i class="material-icons">
                                                                directions_boat
                                                            </i>
                                                        </div>
                                                            
                                                        <h6>
                                                            Day
                                                        </h6>
                                                    </div>
                                                </div>
                                            </div>
                                            
                                            <div class="col-sm-12">
                                                <div class="col-sm-6">
                                                    <div class="input-group">
                                                        <span class="input-group-addon">
                                                            <i class="material-icons">
                                                                people
                                                            </i>
                                                        </span>

                                                        <div class="form-group label-floating">
                                                            <label class="control-label">
                                                                Amount of adults
                                                            </label>

                                                            <input name="amountAdults" type="number" class="form-control">
                                                        </div>
                                                    </div>
                                                </div>

                                                <div class="col-sm-6">
                                                    <div class="input-group">
                                                        <span class="input-group-addon">
                                                            <i class="material-icons">
                                                                group_add
                                                            </i>
                                                        </span>

                                                        <div class="form-group label-floating">
                                                            <label class="control-label">
                                                                Amount of Childern
                                                            </label>

                                                            <input name="amountChildern" type="number" class="form-control">
                                                        </div>
                                                    </div>
                                                </div>
                                            </div>
                                        </div>
                                    </div>
                                            
                                    <div class="tab-pane" id="details">
                                        <div class="row">
                                            <h4 class="info-text"> Pick a date you would like to go</h4>
                                            
                                            <div class="col-sm-12">
                                                <div style="height: 500px;" id="datepicker"></div>
                                            </div>
                                        </div>
                                    </div>


<input type='button' class='btn btn-next btn-fill btn-info btn-wd' onclick="getValues()" name='next' value='Next' />

            function getValues()
            {
                alert($( "input[type=radio][name=ctype]:checked" ).val());
            }


Ik zie nergens een fout staan in de code, waardoor het script met alert niet werkt. Als resultaat geeft hij terug: unidentified, maar de value zou dinner, lunch of day moeten zijn. Ik heb in de broncode gekeken, als ik daar één van de drie aanklik staat er wel gewoon checked="checked". Ik ben er al een uur mee bezig om te achterhalen waar de fout is, maar kom er simpel niet uit. Alvast bedankt voor de hulp
Gewijzigd op 09/03/2019 13:24:34 door - Rob -
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 12:58:12
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

09/03/2019 13:39:36
Quote Anchor link
Zo werkt het bij mij wel :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<script>
function getValues()
{
    alert($( "input[type=radio][name=ctype]:checked" ).val());
}
</script>
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

09/03/2019 13:39:58
Quote Anchor link
Is er wel een waarde geselecteerd? Initieel in ieder geval niet zo te zien.

Waarom trouwens die type=radio er nog bij. Enkel name=ctype is toch voldoende (dat zijn enkel maar radio's)?

Misschien quootjes:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
alert($( "input[name='ctype']:checked" ).val());
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

09/03/2019 13:40:46
Quote Anchor link
Dit zou moeten werken? Heb je ook simpelweg [name=ctype] geprobeerd, eventueel met quotes?
Wat in ieder geval niet klopt is het hergebruik van id="ctype".
Weet je zeker dat je JavaScript nergens anders breekt? En waar zijn je form tags?

Bijna letterlijk dezelfde vraag op SO
 
- Rob -

- Rob -

09/03/2019 13:43:58
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 09/03/2019 13:40:46:
Dit zou moeten werken? Heb je ook simpelweg [name=ctype] geprobeerd, eventueel met quotes?
Wat in ieder geval niet klopt is het hergebruik van id="ctype".
Weet je zeker dat je JavaScript nergens anders breekt? En waar zijn je form tags?

Bijna letterlijk dezelfde vraag op SO

De form tags zitten helemaal van boven, echter werken de andere oplossingen ook niet die zijn genoemd. ;\

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
295
296
297
298
299
300
301
302
303
304
305
306
307
308
309
310
311
312
313
314
315
316
317
318
319
320
321
322
323
324
325
326
327
328
329
330
331
332
333
334
335
336
337
338
339
340
341
342
343
344
345
346
347
348
349
350
351
352
353
354
355
356
357
358
359
360
361
362
363
364
<?php
    session_start();
?>


<!DOCTYPE html>
<html>
    <head>
        <meta charset="utf-8" />
        <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1" />
        
        <title>
            Umoja - Bookings        
        </title>
        
        <!-- Import all css files -->
        <link rel="stylesheet" type="text/css" href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Roboto:300,400,500,700|Roboto+Slab:400,700|Material+Icons" />
        <link rel="stylesheet" href="https://maxcdn.bootstrapcdn.com/font-awesome/latest/css/font-awesome.min.css" />
        <link rel="stylesheet" href="//netdna.bootstrapcdn.com/bootstrap/3.0.0/css/bootstrap.min.css" id="bootstrap-css">
        <link rel="stylesheet" href="assets/css/index.css" />
        <link rel="stylesheet" href="assets/dist/datepickk.min.css" />
        
        <!-- Import al javascript files -->
        <script src="//code.jquery.com/jquery-1.11.1.min.js"></script>
        <script src="//netdna.bootstrapcdn.com/bootstrap/3.0.0/js/bootstrap.min.js"></script>
        <script type="text/javascript" src="assets/js/index.js"></script>
        <script type="text/javascript" src="assets/dist/datepickk.min.js"></script>
    </head>
    
    <body>
        <div>
            <!-- Logo and name in left top (DISABLED) -->
            <!--
            <a href="#">
                <div class="logo-container">
                    <div class="logo">
                        <img src="">
                    </div>
                    
                    <div class="brand">
                        Something
                    </div>
                </div>
            </a>
            -->

            <!-- Info bar right bottom (DISABLED) -->
            <!--
            <a href="#" class="made-with-mk">
                <div class="brand">
                    Something
                </div>
                
                <div class="made-with">
                    Something
                </div>
            </a>
            -->

            <div class="container">
                <div class="row">
                    <div class="col-sm-8 col-sm-offset-2">
                        <div class="wizard-container">
                            <div class="card wizard-card" data-color="blue" id="wizard">
                                <form method="POST">
                                <div class="wizard-header">
                                    <h3 class="wizard-title">
                                        Book a cruise
                                    </h3>
                                    
                                    <h5>
                                        This information will let us know what kind of cruise you want
                                    </h5>
                                </div>
                                
                                <!-- Menu with content -->
                                <div class="wizard-navigation">
                                       <ul>
                                        <li>
                                            <a href="#type" data-toggle="tab">
                                                Cruise Type
                                            </a>
                                        </li>
                                        
                                        <li>
                                            <a href="#details" data-toggle="tab">                                                    
                                                Details
                                            </a>
                                        </li>
                                            
                                        <li>
                                            <a href="#extradetails" data-toggle="tab">
                                                Extra Details
                                            </a>
                                        </li>
                                    </ul>
                                </div>
                                
                                
                                     <div class="tab-content">
                                        <div class="tab-pane" id="type">
                                            <h4 class="info-text">
                                                What type of cruise would you want?
                                            </h4>

                                            <div class="row">
                                                <div class="col-sm-10 col-sm-offset-1">
                                                    <div class="col-sm-4">
                                                        <div class="choice" data-toggle="wizard-radio" rel="tooltip" title="The price of this cruise is 99 From 12pm to 4pm">
                                                            <input type="radio" id="ctype" name="ctype" value="lunch">

                                                            <div class="icon">
                                                                <i class="material-icons">
                                                                    directions_boat
                                                                </i>
                                                            </div>

                                                            <h6>
                                                                Lunch
                                                            </h6>
                                                        </div>
                                                    </div>

                                                    <div class="col-sm-4">
                                                        <div class="choice" data-toggle="wizard-radio" rel="tooltip" title="The price of this cruise is 149 From 4pm to 9pm">
                                                            <input type="radio" id="ctype" name="ctype" value="dinner">

                                                            <div class="icon">
                                                                <i class="material-icons">
                                                                    directions_boat
                                                                </i>
                                                            </div>

                                                            <h6>
                                                                Dinner
                                                            </h6>
                                                        </div>
                                                    </div>

                                                <div class="col-sm-4">
                                                    <div class="choice" data-toggle="wizard-radio" rel="tooltip" title="The price of this cruise is 239 From 12pm to 9pm">
                                                        <input type="radio" id="ctype" name="ctype" value="day">

                                                        <div class="icon">
                                                            <i class="material-icons">
                                                                directions_boat
                                                            </i>
                                                        </div>
                                                            
                                                        <h6>
                                                            Day
                                                        </h6>
                                                    </div>
                                                </div>
                                            </div>
                                            
                                            <div class="col-sm-12">
                                                <div class="col-sm-6">
                                                    <div class="input-group">
                                                        <span class="input-group-addon">
                                                            <i class="material-icons">
                                                                people
                                                            </i>
                                                        </span>

                                                        <div class="form-group label-floating">
                                                            <label class="control-label">
                                                                Amount of adults
                                                            </label>

                                                            <input name="amountAdults" type="number" class="form-control">
                                                        </div>
                                                    </div>
                                                </div>

                                                <div class="col-sm-6">
                                                    <div class="input-group">
                                                        <span class="input-group-addon">
                                                            <i class="material-icons">
                                                                group_add
                                                            </i>
                                                        </span>

                                                        <div class="form-group label-floating">
                                                            <label class="control-label">
                                                                Amount of Childern
                                                            </label>

                                                            <input name="amountChildern" type="number" class="form-control">
                                                        </div>
                                                    </div>
                                                </div>
                                            </div>
                                        </div>
                                    </div>
                                            
                                    <div class="tab-pane" id="details">
                                        <div class="row">
                                            <h4 class="info-text"> Pick a date you would like to go</h4>
                                            
                                            <div class="col-sm-12">
                                                <div style="height: 500px;" id="datepicker"></div>
                                            </div>
                                        </div>
                                    </div>
                                        
                                    <div class="tab-pane" id="extradetails">
                                        <div class="row">
                                            <div class="col-sm-12">
                                                <h4 class="info-text">
                                                    Let's go on with your details
                                                </h4>
                                            </div>
                                            
                                            <div class="col-sm-6">
                                                <!-- Input ... -->
                                                <div class="input-group">
                                                    <span class="input-group-addon">
                                                        <i class="material-icons">
                                                            person
                                                        </i>
                                                    </span>

                                                    <div class="form-group label-floating">
                                                        <label class="control-label">
                                                            Your name
                                                        </label>

                                                        <input name="name" type="text" class="form-control">
                                                    </div>
                                                </div>
                                                
                                                <div class="input-group">
                                                    <span class="input-group-addon">
                                                        <i class="material-icons">
                                                            email
                                                        </i>
                                                    </span>

                                                    <div class="form-group label-floating">
                                                        <label class="control-label">
                                                            Your Email
                                                        </label>

                                                        <input name="email" type="email" class="form-control">
                                                    </div>
                                                </div>

                                                <div style="margin-left: 20px;" class="input-group">
                                                    <label class="control-label" style="font-size: 11pt;"><b>Sex</b></label>
                                                    
                                                    <div style="margin-top: -13px;" class="form-group label-floating">
                                                        <div class="btn-group btn-group-toggle" data-toggle="buttons">
                                                            <label class="btn btn-secondary">
                                                                <input type="radio" name="sex" autocomplete="off" value="male" required="" aria-required="true"> Male
                                                                
                                                                <div class="ripple-container"></div>
                                                            </label>
                                                            
                                                            <label class="btn btn-secondary">
                                                                
                                                            <input type="radio" name="sex" autocomplete="off" value="female">
                                                                 Female
                                                            </label>
                                                        </div>
                                                    </div>
                                                </div>
                                            </div>
                                                
                                            <div class="col-sm-6">
                                                <div class="input-group">
                                                    <span class="input-group-addon">
                                                        <i class="material-icons">
                                                            phone
                                                        </i>
                                                    </span>

                                                    <div class="form-group label-floating">
                                                        <label class="control-label">
                                                            Your primary phonenumber
                                                        </label>

                                                        <input name="primphone" type="text" class="form-control">
                                                    </div>
                                                </div>
                                                
                                                <div class="input-group">
                                                    <span class="input-group-addon">
                                                        <i class="material-icons">
                                                            phone
                                                        </i>
                                                    </span>

                                                    <div class="form-group label-floating">
                                                        <label class="control-label">
                                                            Your secundary phonenumber
                                                        </label>

                                                        <input name="secphone" type="text" class="form-control">
                                                    </div>
                                                </div>
                                            </div>
                                        </div>
                                </div>
                                            
                                    <div class="wizard-footer">
                                        <div class="pull-right">
                                            <input type='button' class='btn btn-next btn-fill btn-info btn-wd' onclick="getValues()" name='next' value='Next' />
                                            <input type='button' class='btn btn-finish btn-fill btn-info btn-wd' name='finish' value='Finish' />
                                        </div>
                                                
                                        <div class="pull-left">
                                            <input type='button' class='btn btn-previous btn-fill btn-default btn-wd' name='previous' value='Previous' />

                                            <div class="footer-checkbox">
                                                <div class="col-sm-12">
                                                    <div class="checkbox">
                                                        <label>
                                                            <input type="checkbox" name="toc">
                                                        </label>
                                                        
                                                        I accept the <b><a style="color: black;" href="#">Terms of Condition</a></b>
                                                    </div>
                                                </div>
                                            </div>
                                        </div>
                                                
                                        <div class="clearfix">
                                        </div>
                                    </div>
                                    </div>
                                </form>
                            </div>
                        </div>
                    </div>
                </div>
            </div>

            <div class="footer">
                <div class="container text-center">
                     Made with <i class="fa fa-heart heart"></i> by <a href="http://www.creative-tim.com" target="_blank">Creative Tim</a>.
                </div>
             </div>
        </div>
    </body>
    
    <footer>
        <script>
            var datepicker = new Datepickk({
                container: document.querySelector('#datepicker'),
                inline: true,
                range: false,
            });
            datepicker.minDate = new Date();
            datepicker.maxSelections = 1;
            datepicker.weekStart = 1;
            
            
            function getValues()
{
    alert($( "input[name='ctype']:checked" ).val());
}
        </script>
    </footer>
</html>



Toevoeging op 09/03/2019 14:05:44:

EDIT:
Als ik in de code direct toevoeg dat de input checked is, werkt het systeem wel, als ik het type dan niet meer aanpas. Het vreemde vind ik dus dat als ik het type verander dat ik de alert unidentified krijg, terwijl er in de broncode wel checked="checked" zie staan
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

09/03/2019 14:22:59
Quote Anchor link
Offtopic:

Amount of Childern -> Number of childern
 
- Rob -

- Rob -

09/03/2019 20:33:17
Quote Anchor link
Ik neem aan dat niemand hier raad mee weet? Ik zal wel opnieuw beginnen :/
In ieder geval, bedankt voor de hulp
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

09/03/2019 21:34:05
Quote Anchor link
Er is in principe niets mis? Behalve die id's dan.

Dit werkt prima (input ipv button werkt ook):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset="UTF-8">
<title>jquery checked test</title>
<script src="//code.jquery.com/jquery-1.11.1.min.js"></script>
</head>

<body>
<form>
<input type="radio" id="ctype_lunch" name="ctype" value="lunch"> <label for="ctype_lunch">lunch</label><br>
<input type="radio" id="ctype_dinner" name="ctype" value="dinner"> <label for="ctype_dinner">dinner</label><br>
<input type="radio" id="ctype_day" name="ctype" value="day"> <label for="ctype_day">day</label><br>
<button type="button" onclick="getValues()">click me</button>
</form>

<script>
function getValues() {
    $radio = $("input[name='ctype']:checked");
    if ($radio.length > 0) {
        alert($radio.val());
    } else {
        alert('nothing selected!');
    }
}
</script>
</body>
</html>

Waarschijnlijk breekt je JavaScript ergens anders?
 
- Rob -

- Rob -

10/03/2019 09:56:38
Quote Anchor link
Oké, waar ik nu achter ben gekomen is het volgende:
Als ik de input BUITEN de div met class choice zet, werkt het wel, maar binnen de div met de class choice werkt het niet. Breekt mijn js dan? Enig idee hoe ik dit moet oplossen?

Toevoeging op 10/03/2019 10:11:50:

FIX:
Ik heb in de div (waar de class choice in zit) een onclick toegevoegd met de functie: changeType(CRUISETYPE), vervolgens heb ik een hidden input gemaakt (type=text) met de name cruisetype, elke keer als iemand op een één van de drie radio buttons drukt, verandert de hidden input value naar de soort cruise, die bij changeType is ingevoerd. Ik vind het vreemd dat het niet werkt als de input in de class choice zit, maar het werkt nu in ieder geval goed genoeg.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.