jquery .val() unidentified

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »
- Rob -

- Rob -

09/03/2019 13:22:28
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb de volgende code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
<div class="tab-pane" id="type">
                                            <h4 class="info-text">
                                                What type of cruise would you want?
                                            </h4>

                                            <div class="row">
                                                <div class="col-sm-10 col-sm-offset-1">
                                                    <div class="col-sm-4">
                                                        <div class="choice" data-toggle="wizard-radio" rel="tooltip" title="The price of this cruise is 99 From 12pm to 4pm">
                                                            <input type="radio" id="ctype" name="ctype" value="lunch">

                                                            <div class="icon">
                                                                <i class="material-icons">
                                                                    directions_boat
                                                                </i>
                                                            </div>

                                                            <h6>
                                                                Lunch
                                                            </h6>
                                                        </div>
                                                    </div>

                                                    <div class="col-sm-4">
                                                        <div class="choice" data-toggle="wizard-radio" rel="tooltip" title="The price of this cruise is 149 From 4pm to 9pm">
                                                            <input type="radio" id="ctype" name="ctype" value="dinner">

                                                            <div class="icon">
                                                                <i class="material-icons">
                                                                    directions_boat
                                                                </i>
                                                            </div>

                                                            <h6>
                                                                Dinner
                                                            </h6>
                                                        </div>
                                                    </div>

                                                <div class="col-sm-4">
                                                    <div class="choice" data-toggle="wizard-radio" rel="tooltip" title="The price of this cruise is 239 From 12pm to 9pm">
                                                        <input type="radio" id="ctype" name="ctype" value="day">

                                                        <div class="icon">
                                                            <i class="material-icons">
                                                                directions_boat
                                                            </i>
                                                        </div>
                                                            
                                                        <h6>
                                                            Day
                                                        </h6>
                                                    </div>
                                                </div>
                                            </div>
                                            
                                            <div class="col-sm-12">
                                                <div class="col-sm-6">
                                                    <div class="input-group">
                                                        <span class="input-group-addon">
                                                            <i class="material-icons">
                                                                people
                                                            </i>
                                                        </span>

                                                        <div class="form-group label-floating">
                                                            <label class="control-label">
                                                                Amount of adults
                                                            </label>

                                                            <input name="amountAdults" type="number" class="form-control">
                                                        </div>
                                                    </div>
                                                </div>

                                                <div class="col-sm-6">
                                                    <div class="input-group">
                                                        <span class="input-group-addon">
                                                            <i class="material-icons">
                                                                group_add
                                                            </i>
                                                        </span>

                                                        <div class="form-group label-floating">
                                                            <label class="control-label">
                                                                Amount of Childern
                                                            </label>

                                                            <input name="amountChildern" type="number" class="form-control">
                                                        </div>
                                                    </div>
                                                </div>
                                            </div>
                                        </div>
                                    </div>
                                            
                                    <div class="tab-pane" id="details">
                                        <div class="row">
                                            <h4 class="info-text"> Pick a date you would like to go</h4>
                                            
                                            <div class="col-sm-12">
                                                <div style="height: 500px;" id="datepicker"></div>
                                            </div>
                                        </div>
                                    </div>


<input type='button' class='btn btn-next btn-fill btn-info btn-wd' onclick="getValues()" name='next' value='Next' />

            function getValues()
            {
                alert($( "input[type=radio][name=ctype]:checked" ).val());
            }


Ik zie nergens een fout staan in de code, waardoor het script met alert niet werkt. Als resultaat geeft hij terug: unidentified, maar de value zou dinner, lunch of day moeten zijn. Ik heb in de broncode gekeken, als ik daar één van de drie aanklik staat er wel gewoon checked="checked". Ik ben er al een uur mee bezig om te achterhalen waar de fout is, maar kom er simpel niet uit. Alvast bedankt voor de hulp
Gewijzigd op 09/03/2019 13:24:34 door - Rob -
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 20:39:50
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

09/03/2019 13:39:36
Quote Anchor link
Zo werkt het bij mij wel :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<script>
function getValues()
{
    alert($( "input[type=radio][name=ctype]:checked" ).val());
}
</script>
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

09/03/2019 13:39:58
Quote Anchor link
Is er wel een waarde geselecteerd? Initieel in ieder geval niet zo te zien.

Waarom trouwens die type=radio er nog bij. Enkel name=ctype is toch voldoende (dat zijn enkel maar radio's)?

Misschien quootjes:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
alert($( "input[name='ctype']:checked" ).val());
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

09/03/2019 13:40:46
Quote Anchor link
Dit zou moeten werken? Heb je ook simpelweg [name=ctype] geprobeerd, eventueel met quotes?
Wat in ieder geval niet klopt is het hergebruik van id="ctype".
Weet je zeker dat je JavaScript nergens anders breekt? En waar zijn je form tags?

Bijna letterlijk dezelfde vraag op SO
 
- Rob -

- Rob -

09/03/2019 13:43:58
Quote Anchor link
Thomas van den Heuvel op 09/03/2019 13:40:46:
Dit zou moeten werken? Heb je ook simpelweg [name=ctype] geprobeerd, eventueel met quotes?
Wat in ieder geval niet klopt is het hergebruik van id="ctype".
Weet je zeker dat je JavaScript nergens anders breekt? En waar zijn je form tags?

Bijna letterlijk dezelfde vraag op SO

De form tags zitten helemaal van boven, echter werken de andere oplossingen ook niet die zijn genoemd. ;\

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
294
295
296
297
298
299
300
301
302
303
304
305
306
307
308
309
310
311
312
313
314
315
316
317
318
319
320
321
322
323
324
325
326
327
328
329
330
331
332
333
334
335
336
337
338
339
340
341
342
343
344
345
346
347
348
349
350
351
352
353
354
355
356
357
358
359
360
361
362
363
364
<?php
    session_start();
?>


<!DOCTYPE html>
<html>
    <head>
        <meta charset="utf-8" />
        <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1" />
        
        <title>
            Umoja - Bookings        
        </title>
        
        <!-- Import all css files -->
        <link rel="stylesheet" type="text/css" href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Roboto:300,400,500,700|Roboto+Slab:400,700|Material+Icons" />
        <link rel="stylesheet" href="https://maxcdn.bootstrapcdn.com/font-awesome/latest/css/font-awesome.min.css" />
        <link rel="stylesheet" href="//netdna.bootstrapcdn.com/bootstrap/3.0.0/css/bootstrap.min.css" id="bootstrap-css">
        <link rel="stylesheet" href="assets/css/index.css" />
        <link rel="stylesheet" href="assets/dist/datepickk.min.css" />
        
        <!-- Import al javascript files -->
        <script src="//code.jquery.com/jquery-1.11.1.min.js"></script>
        <script src="//netdna.bootstrapcdn.com/bootstrap/3.0.0/js/bootstrap.min.js"></script>
        <script type="text/javascript" src="assets/js/index.js"></script>
        <script type="text/javascript" src="assets/dist/datepickk.min.js"></script>
    </head>
    
    <body>
        <div>
            <!-- Logo and name in left top (DISABLED) -->
            <!--
            <a href="#">
                <div class="logo-container">
                    <div class="logo">
                        <img src="">
                    </div>
                    
                    <div class="brand">
                        Something
                    </div>
                </div>
            </a>
            -->

            <!-- Info bar right bottom (DISABLED) -->
            <!--
            <a href="#" class="made-with-mk">
                <div class="brand">
                    Something
                </div>
                
                <div class="made-with">
                    Something
                </div>
            </a>
            -->

            <div class="container">
                <div class="row">
                    <div class="col-sm-8 col-sm-offset-2">
                        <div class="wizard-container">
                            <div class="card wizard-card" data-color="blue" id="wizard">
                                <form method="POST">
                                <div class="wizard-header">
                                    <h3 class="wizard-title">
                                        Book a cruise
                                    </h3>
                                    
                                    <h5>
                                        This information will let us know what kind of cruise you want
                                    </h5>
                                </div>
                                
                                <!-- Menu with content -->
                                <div class="wizard-navigation">
                                       <ul>
                                        <li>
                                            <a href="#type" data-toggle="tab">
                                                Cruise Type
                                            </a>
                                        </li>
                                        
                                        <li>
                                            <a href="#details" data-toggle="tab">                                                    
                                                Details
                                            </a>
                                        </li>
                                            
                                        <li>
                                            <a href="#extradetails" data-toggle="tab">
                                                Extra Details
                                            </a>
                                        </li>
                                    </ul>
                                </div>
                                
                                
                                     <div class="tab-content">
                                        <div class="tab-pane" id="type">
                                            <h4 class="info-text">
                                                What type of cruise would you want?
                                            </h4>

                                            <div class="row">
                                                <div class="col-sm-10 col-sm-offset-1">
                                                    <div class="col-sm-4">
                                                        <div class="choice" data-toggle="wizard-radio" rel="tooltip" title="The price of this cruise is 99 From 12pm to 4pm">
                                                            <input type="radio" id="ctype" name="ctype" value="lunch">

                                                            <div class="icon">
                                                                <i class="material-icons">
                                                                    directions_boat
                                                                </i>
                                                            </div>

                                                            <h6>
                                                                Lunch
                                                            </h6>
                                                        </div>
                                                    </div>

                                                    <div class="col-sm-4">
                                                        <div class="choice" data-toggle="wizard-radio" rel="tooltip" title="The price of this cruise is 149 From 4pm to 9pm">
                                                            <input type="radio" id="ctype" name="ctype" value="dinner">

                                                            <div class="icon">
                                                                <i class="material-icons">
                                                                    directions_boat
                                                                </i>
                                                            </div>

                                                            <h6>
                                                                Dinner
                                                            </h6>
                                                        </div>
                                                    </div>

                                                <div class="col-sm-4">
                                                    <div class="choice" data-toggle="wizard-radio" rel="tooltip" title="The price of this cruise is 239 From 12pm to 9pm">
                                                        <input type="radio" id="ctype" name="ctype" value="day">

                                                        <div class="icon">
                                                            <i class="material-icons">
                                                                directions_boat
                                                            </i>
                                                        </div>
                                                            
                                                        <h6>
                                                            Day
                                                        </h6>
                                                    </div>
                                                </div>
                                            </div>
                                            
                                            <div class="col-sm-12">
                                                <div class="col-sm-6">
                                                    <div class="input-group">
                                                        <span class="input-group-addon">
                                                            <i class="material-icons">
                                                                people
                                                            </i>
                                                        </span>

                                                        <div class="form-group label-floating">
                                                            <label class="control-label">
                                                                Amount of adults
                                                            </label>

                                                            <input name="amountAdults" type="number" class="form-control">
                                                        </div>
                                                    </div>
                                                </div>

                                                <div class="col-sm-6">
                                                    <div class="input-group">
                                                        <span class="input-group-addon">
                                                            <i class="material-icons">
                                                                group_add
                                                            </i>
                                                        </span>

                                                        <div class="form-group label-floating">
                                                            <label class="control-label">
                                                                Amount of Childern
                                                            </label>

                                                            <input name="amountChildern" type="number" class="form-control">
                                                        </div>
                                                    </div>
                                                </div>
                                            </div>
                                        </div>
                                    </div>
                                            
                                    <div class="tab-pane" id="details">
                                        <div class="row">
                                            <h4 class="info-text"> Pick a date you would like to go</h4>
                                            
                                            <div class="col-sm-12">
                                                <div style="height: 500px;" id="datepicker"></div>
                                            </div>
                                        </div>
                                    </div>
                                        
                                    <div class="tab-pane" id="extradetails">
                                        <div class="row">
                                            <div class="col-sm-12">
                                                <h4 class="info-text">
                                                    Let's go on with your details
                                                </h4>
                                            </div>
                                            
                                            <div class="col-sm-6">
                                                <!-- Input ... -->
                                                <div class="input-group">
                                                    <span class="input-group-addon">
                                                        <i class="material-icons">
                                                            person
                                                        </i>
                                                    </span>

                                                    <div class="form-group label-floating">
                                                        <label class="control-label">
                                                            Your name
                                                        </label>

                                                        <input name="name" type="text" class="form-control">
                                                    </div>
                                                </div>
                                                
                                                <div class="input-group">
                                                    <span class="input-group-addon">
                                                        <i class="material-icons">
                                                            email
                                                        </i>
                                                    </span>

                                                    <div class="form-group label-floating">
                                                        <label class="control-label">
                                                            Your Email
                                                        </label>

                                                        <input name="email" type="email" class="form-control">
                                                    </div>
                                                </div>

                                                <div style="margin-left: 20px;" class="input-group">
                                                    <label class="control-label" style="font-size: 11pt;"><b>Sex</b></label>
                                                    
                                                    <div style="margin-top: -13px;" class="form-group label-floating">
                                                        <div class="btn-group btn-group-toggle" data-toggle="buttons">
                                                            <label class="btn btn-secondary">
                                                                <input type="radio" name="sex" autocomplete="off" value="male" required="" aria-required="true"> Male
                                                                
                                                                <div class="ripple-container"></div>
                                                            </label>
                                                            
                                                            <label class="btn btn-secondary">
                                                                
                                                            <input type="radio" name="sex" autocomplete="off" value="female">
                                                                 Female
                                                            </label>
                                                        </div>
                                                    </div>
                                                </div>
                                            </div>
                                                
                                            <div class="col-sm-6">
                                                <div class="input-group">
                                                    <span class="input-group-addon">
                                                        <i class="material-icons">
                                                            phone
                                                        </i>
                                                    </span>

                                                    <div class="form-group label-floating">
                                                        <label class="control-label">
                                                            Your primary phonenumber
                                                        </label>

                                                        <input name="primphone" type="text" class="form-control">
                                                    </div>
                                                </div>
                                                
                                                <div class="input-group">
                                                    <span class="input-group-addon">
                                                        <i class="material-icons">
                                                            phone
                                                        </i>
                                                    </span>

                                                    <div class="form-group label-floating">
                                                        <label class="control-label">
                                                            Your secundary phonenumber
                                                        </label>

                                                        <input name="secphone" type="text" class="form-control">
                                                    </div>
                                                </div>
                                            </div>
                                        </div>
                                </div>
                                            
                                    <div class="wizard-footer">
                                        <div class="pull-right">
                                            <input type='button' class='btn btn-next btn-fill btn-info btn-wd' onclick="getValues()" name='next' value='Next' />
                                            <input type='button' class='btn btn-finish btn-fill btn-info btn-wd' name='finish' value='Finish' />
                                        </div>
                                                
                                        <div class="pull-left">
                                            <input type='button' class='btn btn-previous btn-fill btn-default btn-wd' name='previous' value='Previous' />

                                            <div class="footer-checkbox">
                                                <div class="col-sm-12">
                                                    <div class="checkbox">
                                                        <label>
                                                            <input type="checkbox" name="toc">
                                                        </label>
                                                        
                                                        I accept the <b><a style="color: black;" href="#">Terms of Condition</a></b>
                                                    </div>
                                                </div>
                                            </div>
                                        </div>
                                                
                                        <div class="clearfix">
                                        </div>
                                    </div>
                                    </div>
                                </form>
                            </div>
                        </div>
                    </div>
                </div>
            </div>

            <div class="footer">
                <div class="container text-center">
                     Made with <i class="fa fa-heart heart"></i> by <a href="http://www.creative-tim.com" target="_blank">Creative Tim</a>.
                </div>
             </div>
        </div>
    </body>
    
    <footer>
        <script>
            var datepicker = new Datepickk({
                container: document.querySelector('#datepicker'),
                inline: true,
                range: false,
            });
            datepicker.minDate = new Date();
            datepicker.maxSelections = 1;
            datepicker.weekStart = 1;
            
            
            function getValues()
{
    alert($( "input[name='ctype']:checked" ).val());
}
        </script>
    </footer>
</html>



Toevoeging op 09/03/2019 14:05:44:

EDIT:
Als ik in de code direct toevoeg dat de input checked is, werkt het systeem wel, als ik het type dan niet meer aanpas. Het vreemde vind ik dus dat als ik het type verander dat ik de alert unidentified krijg, terwijl er in de broncode wel checked="checked" zie staan
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

09/03/2019 14:22:59
Quote Anchor link
Offtopic:

Amount of Childern -> Number of childern
 
- Rob -

- Rob -

09/03/2019 20:33:17
Quote Anchor link
Ik neem aan dat niemand hier raad mee weet? Ik zal wel opnieuw beginnen :/
In ieder geval, bedankt voor de hulp
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

09/03/2019 21:34:05
Quote Anchor link
Er is in principe niets mis? Behalve die id's dan.

Dit werkt prima (input ipv button werkt ook):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<meta charset="UTF-8">
<title>jquery checked test</title>
<script src="//code.jquery.com/jquery-1.11.1.min.js"></script>
</head>

<body>
<form>
<input type="radio" id="ctype_lunch" name="ctype" value="lunch"> <label for="ctype_lunch">lunch</label><br>
<input type="radio" id="ctype_dinner" name="ctype" value="dinner"> <label for="ctype_dinner">dinner</label><br>
<input type="radio" id="ctype_day" name="ctype" value="day"> <label for="ctype_day">day</label><br>
<button type="button" onclick="getValues()">click me</button>
</form>

<script>
function getValues() {
    $radio = $("input[name='ctype']:checked");
    if ($radio.length > 0) {
        alert($radio.val());
    } else {
        alert('nothing selected!');
    }
}
</script>
</body>
</html>

Waarschijnlijk breekt je JavaScript ergens anders?
 
- Rob -

- Rob -

10/03/2019 09:56:38
Quote Anchor link
Oké, waar ik nu achter ben gekomen is het volgende:
Als ik de input BUITEN de div met class choice zet, werkt het wel, maar binnen de div met de class choice werkt het niet. Breekt mijn js dan? Enig idee hoe ik dit moet oplossen?

Toevoeging op 10/03/2019 10:11:50:

FIX:
Ik heb in de div (waar de class choice in zit) een onclick toegevoegd met de functie: changeType(CRUISETYPE), vervolgens heb ik een hidden input gemaakt (type=text) met de name cruisetype, elke keer als iemand op een één van de drie radio buttons drukt, verandert de hidden input value naar de soort cruise, die bij changeType is ingevoerd. Ik vind het vreemd dat het niet werkt als de input in de class choice zit, maar het werkt nu in ieder geval goed genoeg.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.