JQuery validatie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »
Raymond van Os

raymond van Os

14/11/2011 17:09:07
Quote Anchor link
Quote:
Hallo,

ik ben bezig met een contact formulier en heb het
voor mekaar gekregen om met JQuery een aantal velden te valideren.
dit wordt in werking gezet bij de submit


$(document).ready(function()
{
$("form#contactform").submit(function()
{
if ($("input#voornaam").val() == "")
{
alert("Vul uw 'voornaam' in!");
return false;
}
if else ($("input#achternaam").val() == "")
alert("Vul uw 'voornaam' in!");
return false;
}
});
});

<tr>
<td>Voornaam: *</td>
<td><input type="text" id="voornaam" name="voornaam" title="Voornaam" /></td>
</tr>



Quote:
dit gaat allemaal goed, maar hoe krijg ik dit met bovenstaand voorbeeld voor mekaar bij het checken van email adressen en radio buttons dit is het geen waar ik ff niet uit kom.

alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 17:50:06
 
Joakim Broden

Joakim Broden

14/11/2011 17:25:51
Quote Anchor link
http://jquery.bassistance.de/validate/demo/index.html Dit is een goede form validation script voor jQuery, waarom het wiel nog een keer uitvinden?
 
Raymond van Os

raymond van Os

14/11/2011 19:01:32
Quote Anchor link
Omdat ik zelf een programmeur ben en daarom wil leren hoe het op een andere mannier ook zou kunnen. Ook voldoet het begrip "het wiel opnieuw uitvinden" niet altijd aan de eissen die je steld voor een op te leveren product.

Maar des al niettemeer bedankt voor je reactie.
 
Wouter J

Wouter J

14/11/2011 19:02:24
Quote Anchor link
En daarnaast even een lesje posten op forums:
- Een quote is citaat. Je gebruikt de quote tag als je iemand dus citeert
=> Je eigen tekst is dus geen quote
- Elk develop forum heeft code tags ingebouwd. 99% van deze gevallen zijn de code tags [code], gebruik deze dus ook
- Gebruikt punten en hoofdletters in je bericht, zodat alles goed leesbaar is.
 
Raymond van Os

raymond van Os

14/11/2011 19:26:05
Quote Anchor link
Man o man o man, ik stel gewoon een vraag en hoop ook normaal antwoord te krijgen op een vraag hoor... Ik bedoel wat maakt het in vredes naam uit hoe je het opschrijft tussen "quotes" etc..?

Toevoeging op 14/11/2011 19:34:38:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
$(document).ready(function()
{
      $("form#contactform").submit(function()
      {    
            if ($("input#voornaam").val() == "")
            {
                  alert("Vul uw 'voornaam' in!");
                  return false;
            }
            if else ($("input#achternaam").val() == "")
            {
                 alert("Vul uw 'achternaam' in!");
                 return false;
            }    
     });
});

Form etc......

<tr>
      <td>Voornaam: *</td>
      <td><input type="text" id="voornaam" name="voornaam" title="Voornaam" /></td>
</tr>
 
Wouter J

Wouter J

14/11/2011 20:00:06
Quote Anchor link
- Een form maak je niet op met tabellen, doe dit met een goed float model
- Gebruik de html label tag
- JavaScript altijd vlak voor </body> uitvoeren
- form#contactform is trager dan #contactform, en #contactform kan toch alleen maar 1 element zijn. Het is dus beter om #contactform te gebruiken en niet met form ervoor
- Gebruik geen alerts meer, deze zijn onderwets. Gebruik console.log en gebruik de JavaScript console (voor FireFox moet je hiervoor FireBug installeren) voor het debuggen en voor de gebruiker laat je het mooi in een daarvoor bestemde lijst zetten. (<ul><li></li></ul>)
- if else in javascript, het is else if of alleen else. If else kan nooit
- Laat met validatie altijd in 1 keer alle foutmeldingen zien, zo weet de gebruiker in 1 keer wat er veranderd moet worden. else if kan dus beter if zijn

En verder:
Quote:
Omdat ik zelf een programmeur ben en daarom wil leren hoe het op een andere mannier ook zou kunnen.

Je moet niet alles zelf willen maken. Zodra er zo'n uitstekende plugin is is het veel beter om die gewoon te maken. Als je alles wilt maken ben je tevergeefs 10tallen uren kwijt.
En daarnaast, je gebruikt wel jQuery. Waarom wil je het dan niet met raw JavaScript schrijven, nu weet je nog steeds niet wat er eigenlijk gebeurd.
Gewijzigd op 14/11/2011 20:01:36 door Wouter J
 
Synaps Framework

Synaps Framework

14/11/2011 20:30:02
Quote Anchor link
Wouter J op 14/11/2011 20:00:06:
- JavaScript altijd vlak voor </body> uitvoeren


Hoezo? Hij gebruik toch document.ready()

Wouter J op 14/11/2011 20:00:06:
- form#contactform is trager dan #contactform, en #contactform kan toch alleen maar 1 element zijn. Het is dus beter om #contactform te gebruiken en niet met form ervoor


Is nihil, maak je maar zorgen over belangrijkere dingen.

Wouter J op 14/11/2011 20:00:06:
- Gebruik geen alerts meer, deze zijn onderwets. Gebruik console.log en gebruik de JavaScript console (voor FireFox moet je hiervoor FireBug installeren) voor het debuggen en voor de gebruiker laat je het mooi in een daarvoor bestemde lijst zetten. (<ul><li></li></ul>)\


Sinds wanneer is dit een vereiste? TS mag zelf bepalen wat hij wel / niet wil gebruiken. Dit is hoogstens een tip. Klinkt nu alsof zijn leven ervan afhangt.

Wouter J op 14/11/2011 20:00:06:
En verder:
Quote:
Omdat ik zelf een programmeur ben en daarom wil leren hoe het op een andere mannier ook zou kunnen.

Je moet niet alles zelf willen maken. Zodra er zo'n uitstekende plugin is is het veel beter om die gewoon te maken. Als je alles wilt maken ben je tevergeefs 10tallen uren kwijt.
En daarnaast, je gebruikt wel jQuery. Waarom wil je het dan niet met raw JavaScript schrijven, nu weet je nog steeds niet wat er eigenlijk gebeurd.

[/quote]
Onzin, door iets na te maken en bestaande code als referentie te gebruiken is een uitstekend leermiddel. Alles maar downloaden en hopen dat het werkt leer je natuurlijk niks van.

Daarnaast hoeft de TS sowieso geen raw javascript te gebruiken. Ook het werken in jQuery is een uitstekend leer proces.
 
Kees Schepers

kees Schepers

14/11/2011 21:49:45
Quote Anchor link
Synaps Framework op 14/11/2011 20:30:02:
Wouter J op 14/11/2011 20:00:06:
- JavaScript altijd vlak voor </body> uitvoeren


Hoezo? Hij gebruik toch document.ready()


Daar heeft Wouter J wel gelijk in. Sommige browsers renderen content al tijdens het binnenkrijgen van de pagina. Daarmee scheelt het in de beleving van de gebruiker tijd totdat de site geladen is. Het verschil is natuurlijk nihil in deze situatie maar kan ook anders zijn ;)

Synaps Framework op 14/11/2011 20:30:02:
Onzin, door iets na te maken en bestaande code als referentie te gebruiken is een uitstekend leermiddel. Alles maar downloaden en hopen dat het werkt leer je natuurlijk niks van.

Daarnaast hoeft de TS sowieso geen raw javascript te gebruiken. Ook het werken in jQuery is een uitstekend leer proces.


En ik denk dat hij NOG meer leert als hij probeert deze bestaande plugin probeert te extenden en het naar zijn smaak te maken..

En op de overige punten kan ik Wouter geen ongelijk geven. Misschien komt het een beetje over alsof je het zo moet doen maar de TS beslist zelf natuurlijk. Ik denk dat het niet meer als een dringend advies is ;)
Gewijzigd op 14/11/2011 21:52:57 door kees Schepers
 
Wouter J

Wouter J

15/11/2011 08:46:44
Quote Anchor link
Quote:
Alles maar downloaden en hopen dat het werkt leer je natuurlijk niks van.

Nee, natuurlijk niet. Dat beweer ik ook niet. Ik beweer wel dat als er al zo'n uitstekende plugin is je dat gewoon het best kan gebruiken.
Quote:
Hoezo? Hij gebruik toch document.ready()

Als eerste gebruikt hij $(document).ready() en ten tweede is dit een stuk sneller met laden. Als eerst de HTML en CSS geladen en uitgevoerd wordt kan de gebruiker de site al zien en lezen, als daarna de JS er nog bij komt (vooral met dingen als validatie, cufon moet wel bovenin) heeft de gebruiker er geen erg in.
Quote:
Sinds wanneer is dit een vereiste? TS mag zelf bepalen wat hij wel / niet wil gebruiken. Dit is hoogstens een tip. Klinkt nu alsof zijn leven ervan afhangt.

Natuurlijk hangt zijn leven er niet vanaf, ik geef hem alleen tips om zijn script te verbeteren. Via console.log krijg je veel meer en betere informatie over die variabelen/tekst.
En zeg nou zelf, zodra je op een gewone website komt en je ziet een alert dan begin je ook te twijfelen over de goedheid van de site. Dus je gaat dan al snel over in errors weergeven op de site en als je dat dan via correcte HTML wilt doen zul je een list moeten gebruiken.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

15/11/2011 12:12:15
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
function validateEmail(emailAddress){  
   var emailPattern = /^[a-zA-Z0-9._-]+@[a-zA-Z0-9.-]+\.[a-zA-Z]{2,4}$/;  
   return emailPattern.test(elementValue);  
}
 
Raymond van Os

raymond van Os

15/11/2011 14:46:32
Quote Anchor link
Kijk hier kan ik wat mee....
Bedankt Ger dat is wat ik zogt
 
Wouter J

Wouter J

15/11/2011 14:59:59
Quote Anchor link
En de rest van je script laat je gewoon fout zijn? Je wilt dus alleen luisteren naar mensen die directe code geven, aan tips om je code beter te maken heb jij niks? Je wilt gewoon kunnen knippen en plakken? En zodra het niet werkt kom je weer terug om weer een direct juiste code van ons te verwachten?
 
Raymond van Os

raymond van Os

16/11/2011 11:00:55
Quote Anchor link
Quote:
Je wilt gewoon kunnen knippen en plakken? En zodra het niet werkt kom je weer terug om weer een direct juiste code van ons te verwachten?


dit slaat natuurlijk nergens op, ik zeg namelijk helemaal niet dat ik jullie / jou tips op het verbeteren van mijn script niet uitwerk en alles maar knip en plak, ik was namelijk ook gewoon van plan om de JQuery code van Ger weer verder uit te werken.
 
Kees Schepers

kees Schepers

16/11/2011 12:18:20
Quote Anchor link
Wouter doelt er meer op dat hij allemaal tips geeft en advies, en je daar helemaal niet op in gaat of blijk van toont dat je daar iets van plan mee bent te doen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.