jQuery variabel --> PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

P-ter AA

P-ter AA

06/11/2010 12:01:38
Quote Anchor link
Ik ben net begonnen met jQuery en ik begin het al aardig onder de knie te krijgen.
Je kan gemakkelijk mooie animaties en bijv. form-elements maken. Maar hoe kan ik de values vervolgens gebruiken in PHP?

Ik heb een slider op mijn pagina:
http://mbdesigner.nl/School/index.html

Alleen hoe kan ik nou zorgen dat ik die value kan gebruiken in PHP?
Gewijzigd op 06/11/2010 12:02:11 door P-ter AA
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 11:29:53
 
SilverWolf NL

SilverWolf NL

06/11/2010 12:38:00
Quote Anchor link
Volgens mij staat er gewoon een <input> veld, en kan je die gewoon een name geven en dan in een form zetten, submit knop erbij, zit de data vanzelf in post/get...
 
Jacco Engel

Jacco Engel

06/11/2010 12:42:35
Quote Anchor link
Ajax. simpel voorbeeld :

file.php :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $_POST['test'] ;
?>


form.php :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<input type="text" id="waarde" />
<input type="button" value="Verstuur" onClick="verstuur()" />


functions.js :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
function verstuur(){
   $.ajax({
      url : 'file.php' ,
      type : 'post' ,
      data : {
         test : $('#waarde).val()
      },
      succes : function(response)
      {
         alert(response)
      }
   })
}


in grote lijnen.

Dit zou de waarde die jij in je textbox invult moeten alerten
Gewijzigd op 06/11/2010 12:43:20 door Jacco Engel
 
P-ter AA

P-ter AA

06/11/2010 12:45:36
Quote Anchor link
Klopt! Beide bedankt! In dit geval zit er inderdaad een input-veld in. Maar gister was ik bezig met een jquery-plugin die geen inputveld had. (De plugin 'Tage It')

Hoe moet dat daar dan?

Edit: Hier 'Tage It': http://mbdesigner.nl/School/
Hij maakt er volgensmij een array van (zie: http://mbdesigner.nl/School/js/tag-it.js )

Hoe kan ik deze ophalen?

Edit2: Het is opgelost met dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if (isset($_POST['submit']))
{

    $tages = NULL;
    foreach($_POST['tags'] as $nummer => $tag)
    {

    $tages = $tages.$_POST['tags'][''.$nummer.''].', ';
    }

    $tages = substr($tages,0,-2);
}

echo $tages;
?>
Gewijzigd op 06/11/2010 14:34:25 door P-ter AA
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.