jQuery voorkom actie wanneer op bepaald object geklikt

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

- Ricardo -

- Ricardo -

18/02/2012 21:07:44
Quote Anchor link
Ik zit met een klein jQuery vraagstuk. Ik heb een normale div, en als daar op geklikt wordt schuift deze met slideUp naar boven etc. Nu staat er in die div een input veld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<div>
    <input type="text" />
</div>


Nu wil ik het zo in elkaar zetten dat als er op de div geklikt wordt hij gewoon omhoog schuift, maar als er op de input in deze div geklikt wordt hij niet schuift. Kan iemand me een duwtje in de goede richting geven met een functie o.i.d. ?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 03:55:32
 
Roel -

Roel -

18/02/2012 21:18:42
Quote Anchor link
Waar is je .click() code?
Voor dit soort zaken kun je namelijk event.preventDefault() gebruiken, maar dat ligt aan de code die je gebruikt.
 
- Ricardo -

- Ricardo -

18/02/2012 21:21:15
Quote Anchor link
Weinig bijzonders, het is gewoon:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
$('#block1').click(function () {
    if($('#block1').css('height') == '120px')
    {
        $('#block3').slideUp('400', function() {
            $("#block1").animate({height: "275px"});
        });
        // Nog wat losse acties
    }
    else
    {
        $("#block1").animate({height: "120px"}, function() {
            $('#block3').slideDown();
        });
        // Nog wat losse acties
    }
});


Alles binnen $('#block1').click(function () { }); zou dus niet uitgevoerd moeten worden indien er op een input veld is geklikt wat in #block1 ligt.
Gewijzigd op 18/02/2012 21:22:14 door - Ricardo -
 
Wouter J

Wouter J

18/02/2012 21:39:27
Quote Anchor link
Gebruik event.stopPropagation() om dit voor elkaar te krijgen. Voorbeeld: http://jsfiddle.net/5PTtB/1/
 
- Ricardo -

- Ricardo -

18/02/2012 21:45:24
Quote Anchor link
Wouter J op 18/02/2012 21:39:27:
Gebruik event.stopPropagation() om dit voor elkaar te krijgen. Voorbeeld: http://jsfiddle.net/5PTtB/1/


Die zocht ik, bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.