jquery vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

27/02/2013 20:42:18
Quote Anchor link
Is het mogelijk om met jquery het volgende uit te voeren:

als er op een afbeelding met een kruisje wordt gedrukt var fouten met 1wordt opgehoogd
als erop een afbeelding met een vinkje wordt gedrukt dat var goed met 1 wordt opgehoogd
en vervolgens in een textfield worden gezet?

zo ja, hoe kan ik dit voor elkaar krijgen
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 17:26:00
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/02/2013 21:02:46
Quote Anchor link
Jazeker JQuery is hier heel geschikt voor.

lees even een tutorial of bekijk deze video:

http://blog.themeforest.net/screencasts/jquery-for-absolute-beginners-video-series/
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

27/02/2013 21:04:04
Quote Anchor link
dit heb ik nu staan maar dat werkt niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
$(".fout").click(function() {
     var fouten = 0;
     fouten = fouten + 1;
     $(".Dfout").text("Aantal fout:" + fouten);
  });



<?php
echo '<button class="fout"></button><br><br><br><br>';
echo '<div class="Dfout"></div>';


?>

<script src="includes/javascript/jquery_test.js"></script>
 
Joakim Broden

Joakim Broden

27/02/2013 21:10:09
Quote Anchor link
Je zult nu altijd 1 fout krijgen, aangezien je fouten eerst op 0 zet en dan + 1 doet.

En wat werkt er niet?
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

27/02/2013 21:14:02
Quote Anchor link
de divwordt niet gevuld, en watmoet ik dan doen ipv + 1?

Toevoeging op 27/02/2013 21:19:35:

heb nu dit maar doet nog niks:

$(document).ready(function() {
var fouten = 0;

$("#fout").click(function() {
fouten++;
alert(fouten);
$(".Dfout").text("Aantal fout:");
});

});
 
- SanThe -

- SanThe -

27/02/2013 21:23:25
Quote Anchor link
var fouten = 0;
fouten = fouten + 1;

Resultaat is natuurlijk altijd één.
 
Wouter J

Wouter J

27/02/2013 22:41:23
Quote Anchor link
Offtopic:
frank, die tut is zeer oud. De maker daarvan, Jeffrey Way, heeft al een andere nog veel betere tut serie gemaakt: https://tutsplus.com/course/30-days-to-learn-jquery/
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/02/2013 22:43:47
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
    <head>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
        <script src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.9.0/jquery.min.js"></script>
        <script>
            var score = 0;

            $ ( document ).ready ( function ( ) {
                $ ( '#plus' ).click ( function ( ) {
                    $ ( '#score' ).text ( ++score );
                } );
                $ ( '#minus' ).click ( function ( ) {
                    $ ( '#score' ).text ( --score );
                } );
            } );
        </script>

    </head>

    <body>
        <div id="container">

            <input id="plus" type="button" value="+" />
            <input id="minus" type="button" value="-" />
            <div id="score">
                0
            </div>
        </div>
    </body>
</html>
 
Wouter J

Wouter J

27/02/2013 22:48:38
Quote Anchor link
Jan, je kan je code nog behoorlijk wat optimaliseren door #score te cachen in een variabele.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/02/2013 23:57:37
Quote Anchor link
Wouter J op 27/02/2013 22:48:38:
Jan, je kan je code nog behoorlijk wat optimaliseren door #score te cachen in een variabele.

Wouter deze opmerking begrijp ik niet.

$ ( document ).ready ( function ( ) { wordt in principe maar één keer uitgevoerd en dan heb je een plus en minus functie die ook slechts één keer aangeroepen worden per muisklik.. (Ik weet niet hoe snel jij achter elkaar kunt klikken met de muis :P )
Wellicht doel je op heel iets anders?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

28/02/2013 07:54:49
Quote Anchor link
Het kost energie om $ ('#score') te vinden.
$('#score') wordt telkens opnieuw gezocht in de DOM, bij elke klik op plus of minus.
Dat kan zo gecached worden.

Zo gebeurt het maar 1 keer.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
  $ ( document ).ready ( function ( ) {
      var scoreObject = $('#score');
      $ ( '#plus' ).click ( function ( ) {
          scoreObject.text ( ++score );
      } );
      $ ( '#minus' ).click ( function ( ) {
          scoreObject.text ( --score );
      } );
  } );
Gewijzigd op 28/02/2013 07:57:47 door Kris Peeters
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

28/02/2013 13:42:55
Quote Anchor link
Thanks Kris en Wouter,

dit zijn van die kleine dingetjes die ik toch wel fijn vind om te weten.
Ik vraag me nog wel af of het in dit voorbeeld een merkbaar verschil zal geven maar ik weet zeker dat het in complexere situaties (veel) kan uitmaken.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

28/02/2013 14:26:56
Quote Anchor link
Ik wou het spreekwoord even opzoeken. De parodie (ik had ze nog nooit gehoord) lijkt me zelfs nóg relevanter:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_Nederlandse_spreekwoorden_K-O
Quote:
spreekwoord: Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd.
Parodie: Wie het kleine niet leert, doet het grote verkeerd.
uitleg: Je moet waardering hebben voor het geringe.


Ik denk dat dat het beste antwoord is. Als je good practices niet al lerende gaat toepassen, zal je er niet aan denken wanneer het wel relevant is.
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

28/02/2013 17:11:07
Quote Anchor link
even de volgende vraag:

ik moet nu mijn div.load opbouwen met de volgende gegevens:

survey_update.php?username= + username &fouten= + fouten

alleen hoe moet ik dit in js invoeren. want hij geeft direct een code error aan (dreamweaver)
 
Kris Peeters

Kris Peeters

28/02/2013 18:41:16
Quote Anchor link
Dat kan beter met POST.

iets als

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$.ajax({
  url: 'survey_update.php',
  data: {username: username, fouten: fouten},
  type: 'post',
  success: function(message) {
    $('#mijn_div').html(message);  // #mijn_div aanpassen naar jouw target
  }
})


en dan op survey_update.php alles met $_POST regelen ipv. $_GET ...
Gewijzigd op 28/02/2013 18:42:31 door Kris Peeters
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

01/03/2013 16:42:22
Quote Anchor link
geen idee wat je nu bedoelt kris. graag zou ik het in jquery willen zodat ik niet nog meer dingen hoef af te handelen.

Verder heb ik ineens iets, waar ik eerder geen last van had:

Als ik nu op de button (goed) of op de button (fout) klik dan refresht hij de pagina en kan ik weer opnieuw beginnen.

hierbij een stukje code qua relevantie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
survey_compare.php

echo '<table class="table_right" border="1">
        <tr>
            <td><label class="Gtext24" id="Dhuidig">Huidige vraag: 1</label> <button id="goed">GOED</button> <button id="fout">FOUT</button></td>
            <td><label class="Gtext24">Goede antwoorden: </label><input type="text" class="Dgoed" size="1"></td>
            <td><label class="Gtext24">Foute antwoorden: </label><input type="text" class="Dfout" size="1"></td>
            <td><input type="submit" id="Usubmit" value="Update">
        </tr>
       </table>';

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
jquery_survey.js

$(document).ready(function(){
    var fouten = 0;
    var goed = 0;
    var maximaal = 21;
    var huidig = 1;
  
    $("#fout").click(function() {
    fouten++;
    maximaal--;
    if (maximaal == 0) {
        alert("All the answers where checked! click on the button 'submit' to insert the incorrect answers");
    } else {
    huidig++;
    $(".Dfout").val(fouten);
    $("#Dhuidig").text("Huidige vraag " + huidig);
    };
  });
    
  $("#goed").click(function() {
    goed++;
    maximaal--;
    if (maximaal == 0){
        alert("All the answers where checked! click on the button 'submit' to insert the incorrect answers");
    } else {
    huidig++;
    $(".Dgoed").val(goed);
    $("#Dhuidig").text("Huidige vraag: " + huidig);
    };
  });

  
});
 
Wouter J

Wouter J

01/03/2013 16:51:34
Quote Anchor link
Quote:
geen idee wat je nu bedoelt kris. graag zou ik het in jquery willen zodat ik niet nog meer dingen hoef af te handelen.
- See more at: http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/jquery-vraag/89423/1/#642445

Het kan aan mij liggen, maar is alles niet al in jQuery? Misschien is het verstandig om eerst jQuery te leren?
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

01/03/2013 16:54:36
Quote Anchor link
maar ik zie in 1 keer ajax erbij staan... dus bij mij geen jquery gebeurtenis. maar ajax snap ik al helemaal niet jquery begin ik te snappen
 
Wouter J

Wouter J

01/03/2013 17:59:07
Quote Anchor link
.ajax is een jQuery implementatie van ActiveXObject en XMLHttpRequest, wat de functies zijn voor AJAX in raw JS. <jQuery2.0 heeft als doel er voor te zorgen dat je 1 functie in elk browser kunt gebruiken en heeft deze dus gecombineerd in .ajax.

AJAX is Asynchronous JavaScript and XML, waarmee je bestanden kunt inladen met JavaScript.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.