jquery vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

27/02/2013 20:42:18
Quote Anchor link
Is het mogelijk om met jquery het volgende uit te voeren:

als er op een afbeelding met een kruisje wordt gedrukt var fouten met 1wordt opgehoogd
als erop een afbeelding met een vinkje wordt gedrukt dat var goed met 1 wordt opgehoogd
en vervolgens in een textfield worden gezet?

zo ja, hoe kan ik dit voor elkaar krijgen
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 09:41:19
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/02/2013 21:02:46
Quote Anchor link
Jazeker JQuery is hier heel geschikt voor.

lees even een tutorial of bekijk deze video:

http://blog.themeforest.net/screencasts/jquery-for-absolute-beginners-video-series/
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

27/02/2013 21:04:04
Quote Anchor link
dit heb ik nu staan maar dat werkt niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
$(".fout").click(function() {
     var fouten = 0;
     fouten = fouten + 1;
     $(".Dfout").text("Aantal fout:" + fouten);
  });



<?php
echo '<button class="fout"></button><br><br><br><br>';
echo '<div class="Dfout"></div>';


?>

<script src="includes/javascript/jquery_test.js"></script>
 
Joakim Broden

Joakim Broden

27/02/2013 21:10:09
Quote Anchor link
Je zult nu altijd 1 fout krijgen, aangezien je fouten eerst op 0 zet en dan + 1 doet.

En wat werkt er niet?
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

27/02/2013 21:14:02
Quote Anchor link
de divwordt niet gevuld, en watmoet ik dan doen ipv + 1?

Toevoeging op 27/02/2013 21:19:35:

heb nu dit maar doet nog niks:

$(document).ready(function() {
var fouten = 0;

$("#fout").click(function() {
fouten++;
alert(fouten);
$(".Dfout").text("Aantal fout:");
});

});
 
- SanThe -

- SanThe -

27/02/2013 21:23:25
Quote Anchor link
var fouten = 0;
fouten = fouten + 1;

Resultaat is natuurlijk altijd één.
 
Wouter J

Wouter J

27/02/2013 22:41:23
Quote Anchor link
Offtopic:
frank, die tut is zeer oud. De maker daarvan, Jeffrey Way, heeft al een andere nog veel betere tut serie gemaakt: https://tutsplus.com/course/30-days-to-learn-jquery/
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/02/2013 22:43:47
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
    <head>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
        <script src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.9.0/jquery.min.js"></script>
        <script>
            var score = 0;

            $ ( document ).ready ( function ( ) {
                $ ( '#plus' ).click ( function ( ) {
                    $ ( '#score' ).text ( ++score );
                } );
                $ ( '#minus' ).click ( function ( ) {
                    $ ( '#score' ).text ( --score );
                } );
            } );
        </script>

    </head>

    <body>
        <div id="container">

            <input id="plus" type="button" value="+" />
            <input id="minus" type="button" value="-" />
            <div id="score">
                0
            </div>
        </div>
    </body>
</html>
 
Wouter J

Wouter J

27/02/2013 22:48:38
Quote Anchor link
Jan, je kan je code nog behoorlijk wat optimaliseren door #score te cachen in een variabele.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/02/2013 23:57:37
Quote Anchor link
Wouter J op 27/02/2013 22:48:38:
Jan, je kan je code nog behoorlijk wat optimaliseren door #score te cachen in een variabele.

Wouter deze opmerking begrijp ik niet.

$ ( document ).ready ( function ( ) { wordt in principe maar één keer uitgevoerd en dan heb je een plus en minus functie die ook slechts één keer aangeroepen worden per muisklik.. (Ik weet niet hoe snel jij achter elkaar kunt klikken met de muis :P )
Wellicht doel je op heel iets anders?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

28/02/2013 07:54:49
Quote Anchor link
Het kost energie om $ ('#score') te vinden.
$('#score') wordt telkens opnieuw gezocht in de DOM, bij elke klik op plus of minus.
Dat kan zo gecached worden.

Zo gebeurt het maar 1 keer.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
  $ ( document ).ready ( function ( ) {
      var scoreObject = $('#score');
      $ ( '#plus' ).click ( function ( ) {
          scoreObject.text ( ++score );
      } );
      $ ( '#minus' ).click ( function ( ) {
          scoreObject.text ( --score );
      } );
  } );
Gewijzigd op 28/02/2013 07:57:47 door Kris Peeters
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

28/02/2013 13:42:55
Quote Anchor link
Thanks Kris en Wouter,

dit zijn van die kleine dingetjes die ik toch wel fijn vind om te weten.
Ik vraag me nog wel af of het in dit voorbeeld een merkbaar verschil zal geven maar ik weet zeker dat het in complexere situaties (veel) kan uitmaken.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

28/02/2013 14:26:56
Quote Anchor link
Ik wou het spreekwoord even opzoeken. De parodie (ik had ze nog nooit gehoord) lijkt me zelfs nóg relevanter:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_Nederlandse_spreekwoorden_K-O
Quote:
spreekwoord: Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd.
Parodie: Wie het kleine niet leert, doet het grote verkeerd.
uitleg: Je moet waardering hebben voor het geringe.


Ik denk dat dat het beste antwoord is. Als je good practices niet al lerende gaat toepassen, zal je er niet aan denken wanneer het wel relevant is.
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

28/02/2013 17:11:07
Quote Anchor link
even de volgende vraag:

ik moet nu mijn div.load opbouwen met de volgende gegevens:

survey_update.php?username= + username &fouten= + fouten

alleen hoe moet ik dit in js invoeren. want hij geeft direct een code error aan (dreamweaver)
 
Kris Peeters

Kris Peeters

28/02/2013 18:41:16
Quote Anchor link
Dat kan beter met POST.

iets als

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$.ajax({
  url: 'survey_update.php',
  data: {username: username, fouten: fouten},
  type: 'post',
  success: function(message) {
    $('#mijn_div').html(message);  // #mijn_div aanpassen naar jouw target
  }
})


en dan op survey_update.php alles met $_POST regelen ipv. $_GET ...
Gewijzigd op 28/02/2013 18:42:31 door Kris Peeters
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

01/03/2013 16:42:22
Quote Anchor link
geen idee wat je nu bedoelt kris. graag zou ik het in jquery willen zodat ik niet nog meer dingen hoef af te handelen.

Verder heb ik ineens iets, waar ik eerder geen last van had:

Als ik nu op de button (goed) of op de button (fout) klik dan refresht hij de pagina en kan ik weer opnieuw beginnen.

hierbij een stukje code qua relevantie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
survey_compare.php

echo '<table class="table_right" border="1">
        <tr>
            <td><label class="Gtext24" id="Dhuidig">Huidige vraag: 1</label> <button id="goed">GOED</button> <button id="fout">FOUT</button></td>
            <td><label class="Gtext24">Goede antwoorden: </label><input type="text" class="Dgoed" size="1"></td>
            <td><label class="Gtext24">Foute antwoorden: </label><input type="text" class="Dfout" size="1"></td>
            <td><input type="submit" id="Usubmit" value="Update">
        </tr>
       </table>';

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
jquery_survey.js

$(document).ready(function(){
    var fouten = 0;
    var goed = 0;
    var maximaal = 21;
    var huidig = 1;
  
    $("#fout").click(function() {
    fouten++;
    maximaal--;
    if (maximaal == 0) {
        alert("All the answers where checked! click on the button 'submit' to insert the incorrect answers");
    } else {
    huidig++;
    $(".Dfout").val(fouten);
    $("#Dhuidig").text("Huidige vraag " + huidig);
    };
  });
    
  $("#goed").click(function() {
    goed++;
    maximaal--;
    if (maximaal == 0){
        alert("All the answers where checked! click on the button 'submit' to insert the incorrect answers");
    } else {
    huidig++;
    $(".Dgoed").val(goed);
    $("#Dhuidig").text("Huidige vraag: " + huidig);
    };
  });

  
});
 
Wouter J

Wouter J

01/03/2013 16:51:34
Quote Anchor link
Quote:
geen idee wat je nu bedoelt kris. graag zou ik het in jquery willen zodat ik niet nog meer dingen hoef af te handelen.
- See more at: http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/jquery-vraag/89423/1/#642445

Het kan aan mij liggen, maar is alles niet al in jQuery? Misschien is het verstandig om eerst jQuery te leren?
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

01/03/2013 16:54:36
Quote Anchor link
maar ik zie in 1 keer ajax erbij staan... dus bij mij geen jquery gebeurtenis. maar ajax snap ik al helemaal niet jquery begin ik te snappen
 
Wouter J

Wouter J

01/03/2013 17:59:07
Quote Anchor link
.ajax is een jQuery implementatie van ActiveXObject en XMLHttpRequest, wat de functies zijn voor AJAX in raw JS. <jQuery2.0 heeft als doel er voor te zorgen dat je 1 functie in elk browser kunt gebruiken en heeft deze dus gecombineerd in .ajax.

AJAX is Asynchronous JavaScript and XML, waarmee je bestanden kunt inladen met JavaScript.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.