jquery

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »
Peter  paul

peter paul

24/11/2008 15:47:00
Quote Anchor link
Ik las dat ik de vraag hier moest stellen en dat voor mijn robleem ik het beste met jquey kon werken.

Ik heb zelf nog nooit met deze taal gewerkt dus weet er weinig tot niets van af.

Ik heb het volgende waar ik tegen aan loop.
Drie knoppen langs elkaar. Daar onder een plaats waar wat content kan.

Ik begin met 3 knoppen zonder content. Als ik op 1 van de knoppen klik moet er content komen van de betreffende knop, klik ik op een andere knop dan komt er die content te staan. Klik ik nogmaals op de zelfde knop dan zou ik graag willen dat de content weer volledig verdwijnt.

Ik heb echt alles afgezocht maar niet gevonden waar ik naar opzoek ben. kan iemand mij aan een stukje code helpen waar ik mee verder kan.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 10:27:22
 
Ano Niem

Ano Niem

24/11/2008 16:10:00
 
Peter  paul

peter paul

24/11/2008 20:04:00
Quote Anchor link
dankje ik ga zeker nog gebruiken maken van die site. er stonden een aantal mooie dingen op.

Maar ik ben niet tegen gekomen waar ik naar opzoek was.
hier is een voorbeeld van wat ik zoek. let niet op de inhoud zelf ik heb zo maar wat in getypt.

http://www.youtube.com/watch?v=IXlFSAIi3vc

wanneer je iets naar beneden scrolled onder de video zelf zie je. Delen, favoriet, afspeellijst enz. als je der op klikt komt er wat nieuwe content bij en wanneer je op een andere klikt wordt de content vervangen voor de des betreffende knop.

het enige verschil is dat ik ook graag zou willen dat wanneer je met een bepaalde knop de content opent dat je hem ook me de zelfde knop weer kan sluiten.

Kan iemand mij ook aan zo'n script helpen??
 
Peter  paul

peter paul

26/11/2008 15:53:00
Quote Anchor link
Ik schop hem maar weer eens omhoog.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door peter paul
 
Tamara

Tamara

26/11/2008 16:01:00
Quote Anchor link
kijk is bij jquery plugins....
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tamara
 
Jacco Engel

Jacco Engel

26/11/2008 16:10:00
Quote Anchor link
Niet gewoon

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
<title>Untitled Document</title>
</head>
<script type="text/javascript">
function setContent(bron,doel)
{

    document.getElementById(doel).innerHTML = document.getElementById(bron).value ;
}

function clearContent(doel)
{
    document.getElementById(doel).innerHTML = "" ;
}

</script>
<body>
<textarea id="input_content"></textarea>
<input type="button" value="Set content" onclick="setContent('input_content','content')" />
<input type="button" value="Clear content" onclick="clearContent('content')" />

<div id="content">
</div>
</body>
</html>


Of denk ik nu te makkelijk?
 
Peter  paul

peter paul

28/11/2008 16:18:00
Quote Anchor link
@jacco: Nee, dat is niet echt wat ik bedoel, uiteraard wel bedankt voor je tijd.

Ik zal het nog wat duidelijker proberen uit te leggen.
Als ik naar de pagina ga zie je alleen 3 buttons langs elkaar. Wanneer je op een van de buttons klikt dan komt er onder deze buttons een content gedeelte. De knoppen zijn dus bedoeld om de content te laten zien of juist niet. Maar de knoppen moet en ook zo werken, dat wanneer er al content van button 1 is te zien en je klikt op twee dat dan de content van 1 weg gaat en de content van button 2 er komt te staan.

Hier zie je eigenlijk precies wat ik bedoel.
http://www.youtube.com/watch?v=IXlFSAIi3vc

Wanneer je iets naar beneden scrolled onder de video zelf zie je. Delen, favoriet, afspeellijst enz. als je der op klikt, komt er wat nieuwe content bij en wanneer je op een andere klikt, wordt de content vervangen voor de des betreffende knop.
 
Tamara

Tamara

28/11/2008 16:25:00
Quote Anchor link
linkje

je kan ook even google op de naam die op youtube staat ;)

heb hem binnen 2 minuten gevonden.
 
Peter  paul

peter paul

29/11/2008 15:31:00
Quote Anchor link
bedankt voor een reactie maar ik heb eens naar je link gekeken en het is totaal iets anders dan waar ik naar opezoek ben.

Btw je zegt: Je googled even naar de naam. Maar waar haal je die naam vandaan dan??
 
Niek Weevers

Niek Weevers

29/11/2008 17:11:00
Quote Anchor link
Je wilt in principe met tabs werken.
Dit kan ideaal met jquery. Wat youtube doet is in combinatie met ajax, maar dit hoeft niet. In principe zet je al je content van de verschillende tabjes al in de broncode, je regelt dan alleen nog met jquery welke je laat zien of verbergt.

Kijk hier maar ff. Je kan zelf dan nog erbij scripten dat je standaard niks laat zien.
(Dit is de oudere versie)

Je vroeg ook nog wat jqeury is. Het is simpel gezegd een javascript library (dus het is geen taal). Ik vind hem ideaal, het is een goede library waar je met relatief weinig en makkelijke code leuke dingen uithaalt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niek Weevers
 
Peter  paul

peter paul

05/12/2008 15:01:00
Quote Anchor link
Ik heb naar de pagina gekeken die je me linkte maar ik wordt er niet wijzer uit. Ik ben vervolgens maar weer eens verder gaan googlen en heb toen met wat hulp van sites dit gemaakt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<html>
<head>

<script language="javascript">
function toggle(showHideDiv, switchTextDiv) {
    var ele = document.getElementById(showHideDiv);
    var text = document.getElementById(switchTextDiv);
    if(ele.style.display == "block") {
            ele.style.display = "none";
        text.innerHTML = "open";
      }    else {
        ele.style.display = "block";
        text.innerHTML = "close";
    }
}


</script>
</head>

<body>
<a id="myFilter" href="javascript:toggle('Filter','myFilter');" >open</a>

                        <div id="Filter" style="display: none;">
                            content</div>

</body>
</html>\


Dit is een beetje wat ik bedoel makkelijk maar het werkt goed. Nou zou ik graag alleen 3 van deze links naast elkaar willen. en als de een geopend is dat die sluit wanneer er op een andere link geklikt wordt.
 
Mitchell

Mitchell

05/12/2008 15:07:00
Quote Anchor link
Een accordion? n_n'
 
Tamara

Tamara

05/12/2008 15:11:00
Quote Anchor link
peter schreef op 29.11.2008 15:31:
bedankt voor een reactie maar ik heb eens naar je link gekeken en het is totaal iets anders dan waar ik naar opezoek ben.

Btw je zegt: Je googled even naar de naam. Maar waar haal je die naam vandaan dan??


nou, dat filmpje heeft een naam/titel... en die titel heb ik gegoogled
 
Niek Weevers

Niek Weevers

05/12/2008 18:18:00
Quote Anchor link
Ok met jquery.
Zorg dus eerst dat je de jquery.js inlaadt.
Daarna maak je de volgende html.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<ul id="items">
    <li>
        <a class="dicht" href="#" title="Eerste item">Eerste item</a>
        <div>
            Content 1e item
           </div>
    </li>
    <li>
        <a class="dicht" href="#" title="Tweede item">Tweede item</a>
        <div>
            Content 2e item
           </div>
    </li>
    <li>
        <a class="dicht" href="#" title="Derde item">Derde item</a>
        <div>
            Content 3e item
           </div>
    </li>
</ul>


De volgende javascript zet je eronder of in de header
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<script type="text/javascript">
$("#items div").hide();
                        
// Eerste blok is zichtbaar en de link krijgt class=open
$("#items div:first").show();
$("#items a:first").addClass("open");
$("#items a:first").removeClass("dicht");

$("#items a").click( function()
{
    
    if ( $(this).hasClass("open") )
    {
        $(this).removeClass("open");
        $(this).addClass("dicht");
        $("div", this.parentNode).hide();
    }
    else
    {
        // Alle links met class open, krijgen de class dicht
        $("#items a.open").addClass("dicht");
        $("#items a.open").removeClass("open");
        
        // Alleen de link waar op is geklikt krijgt de class open
        $(this).removeClass("dicht");
        $(this).addClass("open");
        
        // Alle blokken worden ingeklapt
        $("#items div").hide();
        
        // Betreffende blok wordt uitgeklapt
        $("div", this.parentNode).show();
    }
});
</script>


Dit zorgt ervoor dat standaard de eerste open is en wanneer je een andere open klikt dat degene die open is, weer dicht gaat.
Ook heb ik classes toegevoegd zodat je met css de class open anders kan open dan de class dicht.
 
Peter  paul

peter paul

05/12/2008 18:57:00
Quote Anchor link
bedankt voor je hulp, het begint een beetje gênant te worden maar ik kom er nog steeds niet helemaal uit ik heb dit gedaan


Ik heb dit ingeladen http://code.google.com/p/jqueryjs/downloads/detail?name=jquery-1.2.6.min.js

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
<html>

<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1252">
<title>Eerste item</title>

<script src="jquery.js" type="text/javascript"></script>
<script type="text/javascript">
$("#items div").hide();
                        
// Eerste blok is zichtbaar en de link krijgt class=open
$("#items div:first").show();
$("#items a:first").addClass("open");
$("#items a:first").removeClass("dicht");

$("#items a").click( function()
{
    
    if ( $(this).hasClass("open") )
    {
        $(this).removeClass("open");
        $(this).addClass("dicht");
        $("div", this.parentNode).hide();
    }
    else
    {
        // Alle links met class open, krijgen de class dicht
        $("#items a.open").addClass("dicht");
        $("#items a.open").removeClass("open");
        
        // Alleen de link waar op is geklikt krijgt de class open
        $(this).removeClass("dicht");
        $(this).addClass("open");
        
        // Alle blokken worden ingeklapt
        $("#items div").hide();
        
        // Betreffende blok wordt uitgeklapt
        $("div", this.parentNode).show();
    }
});
</script>

</head>

<body>
<ul id="items">
    <li>
        <a class="dicht" href="#" title="Eerste item">Eerste item</a>
        <div>
            Content 1e item
           </div>
    </li>
    <li>
        <a class="dicht" href="#" title="Tweede item">Tweede item</a>
        <div>
            Content 2e item
           </div>
    </li>
    <li>
        <a class="dicht" href="#" title="Derde item">Derde item</a>
        <div>
            Content 3e item
           </div>
    </li>
</ul>
</body>

</html>


Maar dan krijg ik het volgende

Eerste item
Content 1e item
Tweede item
Content 2e item
Derde item
Content 3e item

ik krijg dus alles te zien. doe ik iets fout?
 
Niek Weevers

Niek Weevers

05/12/2008 19:09:00
Quote Anchor link
Je hebt het script in je header.
Wat je dan even moet doen is het volgende om je javascript heen zetten
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<script type="text/javascript">
$(function()
{

//je script die je er nu hebt staan

});
</script>

Dan gebruikt hij dit pas als de pagina is geladen. Wanneer je het script in de html onder je stukje html zet dan hoeft bovenstaande niet
 
Peter  paul

peter paul

05/12/2008 19:39:00
Quote Anchor link
hij werkt perfect. Ik weet dat ik lastg ben maar ik heb nog een klein vraagje is het mogelijk om de links langs elkaar te krijgen en dat de content in een ander tabel komt ??
 
Niek Weevers

Niek Weevers

05/12/2008 19:48:00
Quote Anchor link
Dan zou het script iets omgebouwd moeten worden. Dan moet je de links naast elkaar laten floaten.
Daaronder zet je de divs neer, waarvan je er dus maar een laat zien.
Met het klikken moet je dus de juiste div aanroepen.
Het script wat je nu hebt gebruikt (die van mij) roept deze div door te kijken naar de div indezelfde li als de link.

Ik heb er vanavond geen tijd meer voor om dit even om te bouwen (de Sint komt he :D)
Als je een beetje door hebt hoe deze jquery in elkaar zit, dan kun je het natuurlijk ook eerst zelf gaan proberen, volgens de volgende structuur
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<ul class="tabs">
<li><a href="#1" title="Eerste item">Eerste item</a></li>
<li><a href="#2" title="Eerste item">Eerste item</a></li>
<li><a href="#3" title="Eerste item">Eerste item</a></li>
</ul>
<div id="1"></div>
<div id="2"></div>
<div id="3"></div>


Of kijk ff op http://www.degraafschap.nl/ . Daar is dit ook zo toegepast.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niek Weevers
 
Peter  paul

peter paul

07/12/2008 10:00:00
Quote Anchor link
Ik heb helaas nog geen flauw idee hoe de query werkt en hoe ik hem moet veranderen om tot de oplossing te komen, dus ik hoop hier wat hulp bij te krijgen.
 
Peter  paul

peter paul

10/12/2008 09:24:00
Quote Anchor link
ik zet hem maar weer eens boven in de lijst.
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

10/12/2008 09:35:00
Quote Anchor link
Je gebruikt jQuery, en om dit goed te laten lopen zet je al het javascript in een document ready.

Dus alles binnen de <script> </script> tag.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$(document).ready(function() {

// Hier je javascript code

#
});


Zie: http://snipplr.com/view/3739/jquery-showhide/
Als voorbeeld.

En hier nog een mooie tab:
http://docs.jquery.com/UI/Tabs

De code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"
                    "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
  <script src="http://code.jquery.com/jquery-latest.js"></script>
  <link rel="stylesheet" href="http://dev.jquery.com/view/tags/ui/latest/themes/flora/flora.all.css" type="text/css" media="screen" title="Flora (Default)">
  <script type="text/javascript" src="http://dev.jquery.com/view/tags/ui/latest/ui/ui.core.js"></script>
  <script type="text/javascript" src="http://dev.jquery.com/view/tags/ui/latest/ui/ui.tabs.js"></script>


  <script>
  $(document).ready(function(){
    $("#example > ul").tabs();
  });
  </script>
  
</head>
<body>
  
        <div id="example" class="flora">
            <ul>

                <li><a href="#fragment-1"><span>One</span></a></li>
                <li><a href="#fragment-2"><span>Two</span></a></li>
                <li><a href="#fragment-3"><span>Three</span></a></li>
            </ul>
            <div id="fragment-1">
                <p>First tab is active by default:</p>
                <pre><code>$('#example > ul').tabs();</code></pre>
            </div>
            <div id="fragment-2">
                Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.
                Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.
            </div>
            <div id="fragment-3">
                Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.
                Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.
                Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.
            </div>
        </div>
</body>
</html>

Je ziet 3 links:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
                <li><a href="#fragment-1"><span>One</span></a></li>
                <li><a href="#fragment-2"><span>Two</span></a></li>
                <li><a href="#fragment-3"><span>Three</span></a></li>

In de href staat de locatie. Deze locatie (achter de #) wordt de div's die daaronder staan bedoelt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div id="fragment-1">

Gewoon dezelfde naam. Makkelijker kan niet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.