JS countdown

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tikkes C

Tikkes C

12/03/2009 16:38:00
Quote Anchor link
ik heb een simpel countdown scriptje maar als ik het run komt er na 1 seconde een error: 'Object wordt verwacht'...

weet iemand hoe dit komt?
alvast bedankt!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
function cd(tijd)
{
    document.write(tijd);
    
    if(tijd > 0)
    {
    setTimeout('cd('+(tijd-1)+')', 1000);
    }
}
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 19:04:24
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

12/03/2009 17:00:00
Quote Anchor link
Is het niet zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
var tijd = new Time; // moet je maar even naar je eigen dingen aanpassen
setTimeout(function () {
  document.write(tijd);

  if(tijd > 0) {
    tijd -= 1;
  }
}, 1000);
 
Tikkes C

Tikkes C

12/03/2009 17:02:00
Quote Anchor link
zo telt hij niets...hij geeft enkel 60 (als ik bij var tijd 60 als waarde meegeef)
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

12/03/2009 17:13:00
Quote Anchor link
Dit zou moeten werken =)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
   "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" lang="en" xml:lang="en">
<head>
<title>JS Count Down</title>
<script type="text/javascript">
 var milisec=0
 var seconds=30
 document.counter.d2.value='30'

function display(){
 if (milisec<=0){
    milisec=9
    seconds-=1
 }
 if (seconds<=-1){
    milisec=0
    seconds+=1
 }
 else
    milisec-=1
    document.formvoorbeeld.vbcount.value = seconds+"."+milisec
    setTimeout("display()",100)
}
display()
</script>
</head>
<body>
<form action="" method="post" name="formvoorbeeld">
    <input type="button" onclick="display()" value="Start" />
    &nbsp;&nbsp;&nbsp;
    <input name="vbcount" type="text" style="border: 1px solid #222; color: #222; background: #EEE; padding: 2px; font-family: Trebuchet MS, Arial, sans-serif; font-size: 16px; width: 40px; text-align: center;" value="0.00" />
</form>
</body>
</html>


vb online: http://paradox-productions.net/upload-project/uploads/7e05295a468401ec66e8c337855022ed.html
 
Tikkes C

Tikkes C

12/03/2009 17:21:00
Quote Anchor link
dat werkt inderdaad maar waarom werkt de mijne niet?
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

12/03/2009 17:21:00
 
Tikkes C

Tikkes C

12/03/2009 17:25:00
Quote Anchor link
bedankt :D helaas weet k nog steeds niet wat ik fout deed
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tikkes C
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

12/03/2009 17:28:00
Quote Anchor link
Zou je in een setTimeout() parameter wel een functie met parameters op mogen geven? Hm, ik denk dat als je dit had gedaan, hij bij jou ook gewerkt had:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
function cd(tijd)
{
    document.write(tijd);
    
    if(tijd > 0)
    {
    setTimeout(function () { cd(tijd-1); }, 1000);
    }
}
 
Tikkes C

Tikkes C

12/03/2009 17:33:00
Quote Anchor link
werkt ook niet..
 
Ivo K

Ivo K

12/03/2009 18:55:00
Quote Anchor link
bij Timeout mag je toch geen functie geven ?
daar had je toch Interval voor ?
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

12/03/2009 18:57:00
Quote Anchor link
setTimeout is eenmalig. setInterval blijft herhalen. Beiden kun je een functie in gebruiken, zover ik weet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.