[JS] Form valideren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan H

Jan H

02/11/2008 12:16:00
Quote Anchor link
Ik ben zelf een scriptje aan het schrijven om mijn contactformulier te valideren.

dit heb ik al:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
                    function validate($name,$type)
                    {
                        if(document.contactformulier.getElementByName($name).value.length > 3)
                        {
                            document.contactformulier.getElementById($name).innerHTML = 'Ok';
                            document.contactformulier.getElementById($name).className = 'ok';
                        }
                        else
                        {
                            document.contactformulier.getElementById($name).innerHTML = 'Ongeldig';
                            document.contactformulier.getElementById($name).className = 'error';
                        }
                    }


Bij de "document.contactformulier.getElementByName($name).value.length" loopt het echter fout. Indien ik getElementByName($name) vervang door de naam (hardcoderen), dan valideert hij wel (maar hij controleert dan maar 1 tekstveld).

De code staat op http://janheuninck.be/contact.php

grtz
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 12:54:26
 
Jo colling

jo colling

02/11/2008 12:29:00
Quote Anchor link
kan je bij je site geen nederlands zetten :
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Cras condimentum mauris sed purus. Fusce libero diam, sodales sed, porttitor et, pharetra eu, massa. Vivamus venenatis, ligula sit amet adipiscing interdum, arcu eros dignissim urna, nec tristique dui nulla molestie mi. Phasellus elit justo, cursus in, semper in, tempus eu, mauris. .......... Ingekort door SanThe ........... Phasellus et felis in enim ullamcorper varius. Duis porttitor est sed orci. Vivamus sem lorem, accumsan ac, feugiat elementum, fringilla ut, sem. Vestibulum pede diam, tristique vel, rutrum in, congue quis, mauris. Nunc lorem. Nulla nulla.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door jo colling
 

02/11/2008 12:32:00
Quote Anchor link
Waarom ga je moeilijk doen met document.blablabla.getelementbyname e.d. als je toch al mootools gebruikt?
Bovendien hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden.

@Jo: Rot op. Google eens: Lorem ipsum.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
--

--

02/11/2008 12:33:00
Quote Anchor link
jo schreef op 02.11.2008 12:29:
kan je bij je site geen nederlands zetten :

Dat is voorbeeldtekst, nooit eerder gezien?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door --
 
Henk PHP

Henk PHP

02/11/2008 12:50:00
Quote Anchor link
Denk je er wel aan dat je je form ook valideert met php? Js is clientside namelijk, dus je kan het gewoon uitzetten.

@Jo, dude. Waarom vervuil je het topic nou weer door alles hier te plakken. -.-
 
Jan H

Jan H

02/11/2008 12:52:00
Quote Anchor link
Henk schreef op 02.11.2008 12:50:
Denk je er wel aan dat je je form ook valideert met php? Js is clientside namelijk, dus je kan het gewoon uitzetten.

@Jo, dude. Waarom vervuil je het topic nou weer door alles hier te plakken. -.-


de php-validatie komt er nog bij hoor :)
 
Henk PHP

Henk PHP

02/11/2008 12:53:00
Quote Anchor link
Jan H schreef op 02.11.2008 12:52:
Henk schreef op 02.11.2008 12:50:
Denk je er wel aan dat je je form ook valideert met php? Js is clientside namelijk, dus je kan het gewoon uitzetten.

@Jo, dude. Waarom vervuil je het topic nou weer door alles hier te plakken. -.-


de php-validatie komt er nog bij hoor :)

Dan heb ik niks gezegd ;)
 
- SanThe -

- SanThe -

02/11/2008 12:57:00
Quote Anchor link
Henk schreef op 02.11.2008 12:50:
@Jo, dude. Waarom vervuil je het topic nou weer door alles hier te plakken. -.-

Ingekort. ;-)
 
Jan H

Jan H

02/11/2008 12:59:00
Quote Anchor link
Karl schreef op 02.11.2008 12:32:
Waarom ga je moeilijk doen met document.blablabla.getelementbyname e.d. als je toch al mootools gebruikt?
Bovendien hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden.


Ik schrijf dit zelf omdat ik zelf ook nog wat wil bijleren :). En wat bedoel je met die eerste zin? Is het hier handiger om te werken met mootools e.d. (hier heb ik geen verstand van :') )?
 

02/11/2008 13:02:00
Quote Anchor link
Jan H schreef op 02.11.2008 12:59:
Karl schreef op 02.11.2008 12:32:
Waarom ga je moeilijk doen met document.blablabla.getelementbyname e.d. als je toch al mootools gebruikt?
Bovendien hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden.


Ik schrijf dit zelf omdat ik zelf ook nog wat wil bijleren :). En wat bedoel je met die eerste zin? Is het hier handiger om te werken met mootools e.d. (hier heb ik geen verstand van :') )?

Ik bedoel als dingen met document.contactformulier.getElementByName($name), waarom gebruik je die? Je gebruikt al mootools, waarom ga je dan niet gewoon daarmee verder,das veel simpeler.
En ik denk dat het beter is als je ook nog even naar javascript variables kijkt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Henk PHP

Henk PHP

02/11/2008 13:02:00
Quote Anchor link
Mootools is een javascript framework. Daarmee kun je wat bad-ass shit doen met relatief simpele code.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.