js foto bekijken voor het uploaden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Christian k

christian k

16/01/2014 15:26:28
Quote Anchor link
hallo allemaal,
ik ben bezig met een site waar je een foto kan uploaden
dat lukt allemaal al alleen nu wil ik dat je je foto kan zien
voordat hij gaat uploaden ik heb nu dit:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<html>
<head>
<script type="text/javascript">
document.getElementById("picture") = '<img id="pref" src="'+ input +'" alt="your image" />';
</script>
</head>
<body>
<div id="picture">
</div>
<input type="file" name="picture" onchange="readURL(this.value)" id="uploadfile" />
</body>
</html>


weet iemand waarom dit niet werkt?
en nog een vraag hoe kan ik ervoor zorgen dat je alleen .jpg .png .jpeg kan toelaten
(in mijn php heb ik dat al alleen in js een mooie meldig is wat mooier)
Gewijzigd op 16/01/2014 15:30:13 door Christian k
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 16:41:19
 
Chris PHP

Chris PHP

16/01/2014 15:39:47
Quote Anchor link
Wat nu als je tijdens het toevoegen van je afbeeldingen ze eerst opslaat in een temp folder en vervolgens in een preview venster/div weergeeft? Wanneer de gebruiker daarna op OK/Upload klikt ze wegschrijft naar de juiste directory en verwijderd uit de temp folder.
 
Christian k

christian k

16/01/2014 15:52:42
Quote Anchor link
ze moeten nog wel aangepast worden(de vorm veranderen als ze bijvoorbeeld rechthoek zijn vierkant maken)
dus dat kan niet toch?
 
Michael -

Michael -

16/01/2014 16:01:21
Quote Anchor link
Christian k op 16/01/2014 15:52:42:
ze moeten nog wel aangepast worden(de vorm veranderen als ze bijvoorbeeld rechthoek zijn vierkant maken)
dus dat kan niet toch?


Dat kun je dan doen zodra je het bestand 'verplaatst'. je maakt een nieuwe met aanpassingen en sla je op in een andere map en die in de temp verwijder je dan weer.
 
Christian k

christian k

16/01/2014 16:02:15
Quote Anchor link
oke maar het is dus niet beter om de foto eerst te kunnen zien voor je het upload?
ik heb gelezen dat dit wel kan namelijk
 
CNEPHP -

CNEPHP -

16/01/2014 16:19:01
Quote Anchor link
Dan boots je het definitieve resultaat na? Gewoon simpel met CSS. En zodra de gebruiker op OK klikt wordt definitief de aanpassing gedaan.
 
Christian k

christian k

16/01/2014 16:20:09
Quote Anchor link
oke maar dat andere is dus geen optie?
 
CNEPHP -

CNEPHP -

16/01/2014 16:23:50
Quote Anchor link
Je bedoeld dat ie naast het upload script bijvoorbeeld wordt weergegeven
 
Christian k

christian k

16/01/2014 17:59:43
Quote Anchor link
ja dat als je een bestand heb geselecteert en dan word weergeven
en dat je dan op upload klikt en dat hij dan word geupload
Gewijzigd op 16/01/2014 18:00:00 door christian k
 
Michael -

Michael -

17/01/2014 08:24:08
Quote Anchor link
Dat moet dan nog steeds worden geupload. Je kunt dit met AJAX doen zodat dit automatisch gaat zonder een zichtbare refresh of post.

kijk eens hier en hier
Gewijzigd op 17/01/2014 08:24:49 door Michael -
 
Christian k

christian k

17/01/2014 15:59:26
Quote Anchor link
ik heb nu dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<html>
<head>
<script>
function readUrl() {
   var fileInput = document.getElementById('uploadfile');
   var fileDisplayArea = document.getElementById('fileDisplayArea');

    fileInput.addEventListener('change', function(e) {
       var file = fileInput.files[0];
        var imageType = /image.*/;

        if (file.type.match(imageType)) {
           var reader = new FileReader();

            reader.onload = function(e) {
               fileDisplayArea.innerHTML = "";

               var img = new Image();
               img.src = reader.result;
               fileDisplayArea.appendChild(img);
               viewpicturebox();
         }
            reader.readAsDataURL(file);    
        } else {
           fileDisplayArea.innerHTML = "File not supported!";
        }
   });
}
</script>
</head>
<body>
<div id="light" class="picture_show">
<a href="javascript:void(0)" style="float: right; margin-bottom: 25px;" onclick="closepicturebox()">Close</a><br>
<div id="fileDisplayArea" class="fileDisplayArea">
</div>
</div>
</body>


het werkt ook alleen komt de foto op ware groote erin te staan
en dat moet niet
ik heb het al met css geprobeert te veranderen maar dat werkte niet
weet iemand hoe ik dat moet doen?

Toevoeging op 17/01/2014 16:01:17:

en het werkt alleen als je dubbel klik op de file doet als je de file
selecteerd en op openen klikt werkt het niet
weet iemand hoe dat kan
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.