[JS] script aan div koppelen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Casper B

Casper B

15/06/2011 11:09:37
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik ben bezig met een website waar een datum op moet komen te staan.
Het enige wat niet lukt is om het script aan 1 bepaalde div te koppelen, nu staat deze namelijk links boven in de hoek. Om precies te zijn: de div class .date.

HTML met links naar script:
<script src="js/jquery-1.4.4.min.js"></script>
<script src="js/date.js"></script>



JS zit er als volgt uit(ik wil graag een extern script, wat deze ook is):

// JavaScript Document

function makeArray() {
for (i = 0; i<makeArray.arguments.length; i++)
this = makeArray.arguments;
}

var months = new makeArray('Januari','Februari','Maart','April','Mei',
'Juni','Juli','Augustus','September','Oktober','November','December');
var date = new Date();
var day = date.getDate();
var month = date.getMonth() + 1;
var yy = date.getYear();
var year = (yy < 1000) ? yy + 1900 : yy;

document.write(day + " " + months[month] + " " + year);

Titel aangepast[/modedit]
Gewijzigd op 15/06/2011 11:12:10 door Bas IJzelendoorn
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 17:17:58
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

15/06/2011 11:12:53
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$(".date").text("mijn datum hier");
Gewijzigd op 15/06/2011 11:55:55 door Vincent Huisman
 
Arjan -

Arjan -

15/06/2011 11:18:03
Quote Anchor link
Je gebruikt de jquery library, maar doet er vervolgens niets mee. Beetje zonde, aangezien jquery een krachtige tool is om (betrekkelijk) eenvoudig javascript te programmeren.
 
Casper B

Casper B

15/06/2011 11:53:30
Quote Anchor link
@Arjan,

Hoe kan ik dan met jquery gebruik maken van een datum die synchroon loopt met de werkelijke datum, via jquery.


@Vincent Wat moet ik dan precies tussne de quotes plaatsen, waar nu "mijn datum hier" staat.

Alvast hartelijk dank voor jullie reacties!
 
John Cena

John Cena

15/06/2011 11:56:41
Quote Anchor link
http://www.justfuckinggoogleit.com

Of
http://plugins.jquery.com/plugin-tags/time

Toevoeging op 15/06/2011 11:58:21:

En volgens mij wil je een fancy klokje:
http://plugins.jquery.com/plugin-tags/clock
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.