JS select text in textarea en show div script werkt niet goed

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java developer met testervaring

Java developer met testervaring Functieomschrijving "De drempel tussen de burger en de Belastingdienst zo laag mogelijk houden: dat is de belangrijke taak van ons team. Dit doen we door het burgerportaal Mijn Belastingdienst continu te verbeteren." René, Java-specialist bij de Belastingdienst. De keten Interactie is een samenwerkingsverband van alle dienstonderdelen binnen de Belastingdienst. Samen zorgen we dat het contact met burgers en bedrijven goed kan plaatsvinden. Onze belangrijkste opgave? Zoveel mogelijk digitaliseren. Dat doen we binnen het onderdeel Informatievoorzieningen (IV), de ICT-organisatie van de Belastingdienst. Denk bij de producten die IV-Interactie ontwikkelt en onderhoudt aan portalen, formulieren en authenticatie- en

Bekijk vacature »

Full Stack Developer Industriële Automatiseri

Raster wordt continu betrokken bij complexe en baanbrekende projecten in industriële automatisering. Ons team is gespecialiseerd in productie automatisering en proces automatisering projecten waarin procesveiligheid een belangrijk aspect is. Ons compact en groeiend OX (Operational Excellence) team ontwikkelt, configureert en levert support op zelfontwikkelde applicaties waarmee onze klanten hun productieprocessen slimmer, sneller, goedkoper en veiliger maken. Operational Excellence wordt zichtbaar gemaakt in resultaten. Bij bedrijven met dezelfde strategie, zal een operationeel excellent bedrijf een lager operationeel risico, lagere operationele kosten hebben en relatief meer winst maken. Het Raster OX team laat haar klanten de resultaten behalen door hun eigen procesdata

Bekijk vacature »

Christian Snijders

Christian Snijders

17/07/2020 16:40:43
Quote Anchor link
Onderstaand script vond ik op internet:

http://jsfiddle.net/YstZn/500/

Nu heb ik het aangepast omdat ik wil dat hij de div niet toont als je een andere tekst buiten het textarea element toont.

Heb nu:

http://jsfiddle.net/hsnrmz4a/

Nu toont hij wel alleen de div als ik in de textarea geselecteerd heb, maar zodra ik net als script 1 deselecteer verdwijnt de selectie niet, heb ik iets over het hoofd gezien?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/10/2021 11:39:53
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/07/2020 14:58:41
Quote Anchor link
Ja :).

De listeners hangen in het tweede fragment uitsluitend aan de textarea.

Als je dus vervolgens op een div gaat klikken dan wordt er niet meer gereageerd op de mousedown/up-events omdat deze geen onderdeel uitmaken van deze textarea. En dan "vuurt" je fadeOut() dus ook niet.

Selecteer je een tekst in je textarea, dan verschijnt je toolbox.
Klik je vervolgens op je textarea, dan verdwijnt je toolbox weer, want op dat moment is je selectie leeg (en heb je muis-interactie met de textarea zelf).

Alles werkt dus precies zoals je hebt gespecificeerd.

Wat je waarschijnlijk moet doen is onderscheid maken tussen de (klik)events van specifieke elementen die de toolbox activeren, en dit zou je bij kunnen houden in een soort van activator-referentie, en de (klik)events op de toolbox zelf, en eventuele callback-acties terug naar de activator.

NB het moet waarschijnlijk ook niet $('#foo').ready() zijn, maar gewoon $(document).ready(), zoals voorheen.
 Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.