JS select text in textarea en show div script werkt niet goed

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Christian Snijders

Christian Snijders

17/07/2020 16:40:43
Quote Anchor link
Onderstaand script vond ik op internet:

http://jsfiddle.net/YstZn/500/

Nu heb ik het aangepast omdat ik wil dat hij de div niet toont als je een andere tekst buiten het textarea element toont.

Heb nu:

http://jsfiddle.net/hsnrmz4a/

Nu toont hij wel alleen de div als ik in de textarea geselecteerd heb, maar zodra ik net als script 1 deselecteer verdwijnt de selectie niet, heb ik iets over het hoofd gezien?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 12:01:13
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/07/2020 14:58:41
Quote Anchor link
Ja :).

De listeners hangen in het tweede fragment uitsluitend aan de textarea.

Als je dus vervolgens op een div gaat klikken dan wordt er niet meer gereageerd op de mousedown/up-events omdat deze geen onderdeel uitmaken van deze textarea. En dan "vuurt" je fadeOut() dus ook niet.

Selecteer je een tekst in je textarea, dan verschijnt je toolbox.
Klik je vervolgens op je textarea, dan verdwijnt je toolbox weer, want op dat moment is je selectie leeg (en heb je muis-interactie met de textarea zelf).

Alles werkt dus precies zoals je hebt gespecificeerd.

Wat je waarschijnlijk moet doen is onderscheid maken tussen de (klik)events van specifieke elementen die de toolbox activeren, en dit zou je bij kunnen houden in een soort van activator-referentie, en de (klik)events op de toolbox zelf, en eventuele callback-acties terug naar de activator.

NB het moet waarschijnlijk ook niet $('#foo').ready() zijn, maar gewoon $(document).ready(), zoals voorheen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.