JS tabel maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Zim Zim

Zim Zim

20/04/2007 12:33:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met JS en Ajax, en nu probeer ik een mooi tabelletje te maken, maar dat lukt niet. Ik weet alleen niet waarom.
De code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
    document.getElementById('geheugen').innerHTML = '<table border="1" cellspacing="0" cellpadding="0"><tr><td>#</td><td>Bestandsnaam</td><td>Documenttype</td></tr></table>';
    for($j=0; $j < $i;$j++)
    {
        document.getElementById('geheugen').innerHTML += '<tr><td>';
        document.getElementById('geheugen').innerHTML += $j;
        //document.getElementById('geheugen').innerHTML += '</td><td>';
        //document.getElementById('geheugen').innerHTML += abn[$j];
        //document.getElementById('geheugen').innerHTML += '</td><td>';
        //document.getElementById('geheugen').innerHTML += adt[$j];
        document.getElementById('geheugen').innerHTML += '</td><td>';
        document.getElementById('geheugen').innerHTML += abi[$j];
        document.getElementById('geheugen').innerHTML += '</td></tr>';
    }
    document.getElementById('geheugen').innerHTML += '</table>';

ps: als denkt dat het makkelijker, sneller geschreven kan worden, zeg dat ook maar. Ben nog heel erg aan het leren.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Zim Zim
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:36:49
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

20/04/2007 12:42:00
Quote Anchor link
createElement
setAttribute

Overzicht

Kijk daar eens naar:)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
        //document.getElementById('geheugen').innerHTML += '</td><td>';
        //document.getElementById('geheugen').innerHTML += abn[$j];
        //document.getElementById('geheugen').innerHTML += '</td><td>';
        //document.getElementById('geheugen').innerHTML += adt[$j];


// Commentaar?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mebus Hackintosh
 
Jacco Engel

Jacco Engel

20/04/2007 12:46:00
Quote Anchor link
Ik zou alles in een variabele zetten IPV direct naar innerHTML te schrijven.
 
Zim Zim

Zim Zim

20/04/2007 12:51:00
Quote Anchor link
Sorry die // moeten weg, ik was ffies wat andere gedeeltes aan het testen waar de fout zat. maar kon niks vinden.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

20/04/2007 12:54:00
Quote Anchor link
In welke browser ontwikkel je (beetje offtopic)?
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

20/04/2007 12:58:00
Quote Anchor link
Jacco schreef op 20.04.2007 12:54:
In welke browser ontwikkel je (beetje offtopic)?


Zim is 100% FireFox:p
 
Zim Zim

Zim Zim

20/04/2007 13:09:00
Quote Anchor link
Handig die mensen die dingen voor je beantwoorden! Ik heb nog een secretesse nodig, intresse Mebus :P ?
Nee ik ontwikkel in FireFox, Dat is ook het beste omdat je daarna alles wel kan aanpassen naar IE.
Ik vind de comments altijd geinig in de browsers:
*/ IE only /*
/* All the other browsers in the world /*

Maar hij werkt wel, ik had in de eerste regel ook </table> gedaan, wat niet moet. En ik heb alles eerst naar een variabele geschreven! Tanx
 
Jacco Engel

Jacco Engel

20/04/2007 13:10:00
Quote Anchor link
@Mebus dat kan ik niet ruiken toch :P

@Zim top :) met developer toolbar en firebug de perfecte ontwikkelbrowser :) vind ik
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

20/04/2007 13:17:00
Quote Anchor link
@Zim, Sorry geen interesse:p

@jacco, Dat is waar:) En dat FireBug en de devloper toolbar top zijn heb je helemaal gelijk in! Kan je zien hoeveel errors er soms zijn op phphulp:D
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mebus Hackintosh
 
Jacco Engel

Jacco Engel

20/04/2007 13:19:00
Quote Anchor link
Das dan weer net 1 van de mindere punten :P
 
Bo az

Bo az

20/04/2007 14:24:00
Quote Anchor link
Je kan ook script.aculo.us gebruiken om DOM elements te maken. Maar ik meen me te herinneren dat de combinatie met IE en tabellen wat lastig is.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

20/04/2007 14:27:00
Quote Anchor link
Scriptaculous is er nog 1 voor de handige links lijst :P
 
Zim Zim

Zim Zim

20/04/2007 15:38:00
Quote Anchor link
Een kleine andere vraag:
Is er ook een functie in js waarbij je de laatste $i kan krijgen die in een array is toegevoegd?
 
Bo az

Bo az

20/04/2007 15:42:00
Quote Anchor link
length bedoel je?
 
Zim Zim

Zim Zim

20/04/2007 16:02:00
Quote Anchor link
@Boaz, Ja die bedoel ik!
Waarom werkt dit eigelijk niet wanneer alles leeg is:
if(abn=='' || adt=='' || abi==''){}
met Js?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

20/04/2007 16:09:00
Quote Anchor link
Even terug naar het topic: je kunt met JS prima rijen, kolommen en cellen toevoegen. Ik heb zoiets al eens gemaakt, maar zit nu op mijn werk en volgens mij ligt dat script thuis. Als je interesse hebt, geef maar een seintje.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.