jscolor naar variable

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Max jantje

max jantje

05/04/2012 20:28:40
Quote Anchor link
Ik probeer uit jscolor( http://jscolor.com/ ) een variable te trekken maar dat lukt niet.
Hoe ik dat probeer te doen is via :


<html>

<form id="submit-color" method="post" action="submit-color.php">

<label for="color">
Click here:<input name="color" id="color" type"text" class="color"></label>

<input type="submit" value="versturen">

</form>

</html>

en dan php:

submit-color.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

$color
= $_POST['color'];

echo $color;

?>


Ik probeer dus alleen de hex code eruit te halen. Met texfield wil dat allemaal wel maar met class"color" voor jscolor. Lukt het me niet. Ik heb helemiddag lopen googlen en maar ik kom er niet uit.

thx
Gewijzigd op 05/04/2012 20:30:07 door Max jantje
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 20:36:08
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

05/04/2012 20:39:51
Quote Anchor link
Je bedoelt dat als je het formulier post dan de geselecteerde kleur te zien krijgt?

EDIT:
Ik heb dit getest en dit werkt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<script type="text/javascript" src="http://jscolor.com/jscolor/jscolor.js"></script>
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST"){
    echo 'De gekozen kleur: '.$_POST['kleur'];
}

?>

<form method="post">
<input class="color {hash:true}" name="kleur">
<input type="submit" value="opslaan" />
</form>
Gewijzigd op 05/04/2012 20:46:11 door Nick Dijkstra
 
Max jantje

max jantje

05/04/2012 20:46:31
Quote Anchor link
ja zodat je de hex code bv in een database kan opslaan en die dan weer toepassen.
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

05/04/2012 20:49:16
Quote Anchor link
Ja, zie de code in m'n vorige post.
 
Max jantje

max jantje

05/04/2012 20:53:00
Quote Anchor link
ik zag het pas toen ik de reactie had gepost ik heb nu je code uitgeprobeert en ik kom hier nu een stuk verder mee! hartstikke bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.