[JS/JQUERY] Horizontaal slide menu

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

24/07/2011 00:55:37
Quote Anchor link
Beste PHPHulp leden,

Ik heb niet echt veel kennis van jQuery en heb ook al het een het ander geprobeerd maar raak niet echt vooruit.
Het is beste wat ik kan met jQuery is de tekstkleur van de links rood maken wanneer je erover gaat met de muis en als de muis terug uit het menu gaat alles terug op het origineel kleur zetten..

Daarom heb ik een test layout gemaakt en hoop dat jullie mij hierbij kunnen helpen om een slide menu met jQuery te maken.

Wat ik juist bedoel met een "slice menu" is dat je een bepaalde actieve knop hebt en als je over een andere knop gaat de background van de huidige knop naar de andere slided..

Is er iemand die weet met welke functies en hoe ik hier juist aan begin?

Dit is alvast de broncode van de test pagina, die overigens hier online te bekijken is: http://uploads.wouterds.be/download/9/phphulp.html/

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Test JavaScript Project Layout</title>
<style type="text/css">
    body {
        font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
        font-size: 12px;
        color: #333;
        background: url('http://uploads.wouterds.be/download/5/body_bg.png/') top left repeat;
    }
    div#wrapper {
        margin: 50px auto;
        border: 1px solid #CCC;
        background: #FAFAFA;
        width: 500px;
        -moz-border-radius: 10px;
        -webkit-border-radius: 10px;
        border-radius: 10px;
    }
    div#wrapper div#header {
        font-size: 150%;
        padding: 10px 0 20px 15px;
    }
    div#wrapper div#menu {
        background: #EEE;
        padding: 5px 0;
        border: 1px solid #CCC;
        border-left: 0;
        border-right: 0;
    }
    div#wrapper div#menu a {
        color: #151515;
        text-decoration: none;
        padding: 5px 10px;
    }
    div#wrapper div#menu a:hover, div#wrapper div#menu a.active, div#wrapper div#menu:hover a:hover, div#wrapper div#menu:hover a.active:hover {
        background: #DDD;
    }
    div#wrapper div#menu:hover a.active {
        background: none;
    }
    div#wrapper div#content {
        line-height: 20px;
        padding: 5px 20px;
    }
    div#wrapper div#footer {
        text-transform: uppercase;
        font-size: 10px;
        font-style: italic;
        text-align: center;
        color: #555;
        padding: 5px;
        border-top: 1px solid #CCC;
        letter-spacing: 2px;
        word-spacing: 2px;
    }
</style>
<script type="text/javascript" src="http://uploads.wouterds.be/download/6/jquery-1.5.2.js/"></script>
<script type="text/javascript">
$(function(){
    $('#menu').children('a').mouseover(function() {
        $(this).css('color', 'red');
    }); // Kleur tekst rood wanneer muis over knop gaat
    $('#menu').mouseleave(function() {
        $(this).children('a').css('color', 'inherit');
    }); // Zet kleur terug op origineel als muis uit het menu gaat
});
</script>
</head>
<body>
    <div id="wrapper">
        <div id="header">Test JavaScript Project</div>

        <div id="menu">
            <a href="#" class="active">About</a>
            <a href="#">Blog</a>
            <a href="#">Services</a>
            <a href="#">History</a>
            <a href="#">Scripts</a>

            <a href="#">Contact</a>
        </div>
        <div id="content">
            <p>Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec eget libero et enim ullamcorper condimentum ut et elit. Curabitur interdum arcu mollis velit imperdiet vitae condimentum urna tristique. Etiam faucibus ligula sed est venenatis a fermentum nisi facilisis. Sed libero diam, suscipit a tempus eget, egestas vel est. Aliquam erat volutpat.</p>
            <p>Vestibulum ut aliquam risus. Suspendisse sit amet arcu tortor, eget bibendum orci. Morbi eleifend sagittis hendrerit. Donec in urna eget mi consequat mattis. Etiam bibendum sem non massa lobortis vitae hendrerit ligula iaculis.</p>
            <p>Aliquam elementum felis molestie libero tincidunt ut gravida ante ultricies. Proin feugiat sapien non erat condimentum sollicitudin. Pellentesque eget ipsum quis ipsum lacinia ullamcorper at nec urna. Fusce in massa in elit venenatis lobortis. Aenean condimentum tempor laoreet.</p>
        </div>

        <div id="footer">&copy; 2011 All Rights Reserved To WouterDS</div>
    </div>
</body>
</html>


Dank bij voorbaat,
met vriendelijke groeten,
Paradox
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 14:16:28
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

24/07/2011 08:54:51
Quote Anchor link
ik denk dat je het beste een nieuw divje er voor kunt maken en die dan met animate naar een nieuwe margin-left kunt doen
 
John Acid

John Acid

24/07/2011 09:29:19
Quote Anchor link
De kleuren van je links kun (ik zou haast zeggen; moet) je gewoon met CSS opmaken, hoeft verder geen javascript en jquery aan te pas te komen.
Gewijzigd op 24/07/2011 09:42:15 door John Acid
 
Maarten PHP

Maarten PHP

24/07/2011 11:18:34
Quote Anchor link
Je kan ook het systeempje gebruiken van http://uploads.wouterds.be/uploaded_files/
 
The Force

The Force

24/07/2011 12:17:38
Quote Anchor link
Geen idee waar John en Maarten over aan het praten zijn, maar wat Vincent zegt klopt wel.

Ter aanvulling: als je met de muis over een li gaat dan kan je met http://api.jquery.com/position/ de positie opvragen (van links). Die waarde gebruik je voor de animatie. Als je met de muis weg gaat dan vraag je met position de waarde op van het actieve element en doe je een animate daar naar toe.
 
John Acid

John Acid

24/07/2011 13:28:46
Quote Anchor link
Paradox Nvt op 24/07/2011 00:55:37:
Beste PHPHulp leden,

Ik heb niet echt veel kennis van jQuery en heb ook al het een het ander geprobeerd maar raak niet echt vooruit.
Het is beste wat ik kan met jQuery is de tekstkleur van de links rood maken wanneer je erover gaat met de muis en als de muis terug uit het menu gaat alles terug op het origineel kleur zetten..




@TheForce;
Zoals je kunt lezen heeft Paradox het over de hover op de links,volgens mij via jquery, dit kan/moet gewoon met CSS aangezien alle browsers, ook de IE versies, dat ondersteunen.
Daar had ik het over, dat is toch vrij duidelijk, lijkt mij.
Gewijzigd op 24/07/2011 13:51:20 door John Acid
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

27/07/2011 21:40:19
Quote Anchor link
@The Force, ze zijn inderdaad niet echt mee met wat ik bedoel..
Bij deze ga ik het nog eens herhalen, die links die rood worden als je erover gaat is het beste wat ik kan met jQuery waarmee ik dus wou aantonen dat ik er niet echt verstand van heb en echt wel veel hulp nodig heb..

Wat ik er tot nu toe dus van afleid is dat ik in de navigatie div (#menu) een extra div steek met een bepaald kleur dat dus eigenlijk de bewegende achtergrond wordt?
Gewijzigd op 29/07/2011 12:13:03 door Wouter De Schuyter
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

29/07/2011 12:13:15
Quote Anchor link
Bump
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

30/07/2011 23:35:52
Quote Anchor link
Bump, please help me..
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

31/07/2011 00:21:28
Quote Anchor link
wat probeer je nu exact te doen? heb je een voorbeeldje?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.