JSON loop data array in JavaScript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jop B

Jop B

07/10/2022 21:40:48
Quote Anchor link
Hi,


Deze data krijg ik terug van mijn PHP file

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
{
    "blogs":{
        "id1":{
            "title":"Title 1",
            "date":"test_date",
            "datestamp":"test_datestamp 1",
            "content":"The content",
            "url":"https:\/\/www.testlink1.com",
            "tags":["move","New"]
        },
        "id2":{
            "title":"Title 2",
            "date":"test_date",
            "datestamp":"test_datestamp 2",
            "content":"The content 2",
            "url":"https:\/\/www.testlink2.com",
            "tags":["Netherlands","Yellow"]
        }
    }
}


Vervolgens ga ik dit verwerken met JavaScript

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
data = JSON.parse(this.response);//bevat bovenstaande JSON
for(let id in data.blogs){
    console.log(data.posts[id].date);
    console.log(data.posts[id].title);
    //etc.
}


De tags object is een array en deze wil ik ook uitlezen en de data kunnen gebruiken.
Ik heb geprobeerd binnen de loop nog een loop te zetten maar dit levert als resultaat niks op.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
for(let tag in data.blogs.tags){
    alert(data.blogs[id].tags[tag]);
}


Wie o wie kan mij op weg helpen?
Gewijzigd op 07/10/2022 21:41:03 door Jop B
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 15:01:56
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

10/10/2022 19:57:50
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
for (let id in data.blogs) {
    for (let tag in data.blogs[id].tags) {
        console.log(data.blogs[id].tags[tag]);
    }
}
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.