json uitlezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »
Edwin k

edwin k

27/09/2018 17:02:08
Quote Anchor link
ik ben net begonnen met php en json maar hoe kan ik dit het beste uitlezen

heb de volgende code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
$out
= [];

foreach($historie_output as $element) {
        $out[$element['seizoen']][] = ['datum' => $element['datum'], 'wedstrijd' => $element['wedstrijd'], 'uitslag' => $element['uitslag']];
}

 $testaantal = count($out);
 echo  $testaantal;
 
 var_dump(json_encode($out, JSON_PRETTY_PRINT));


echo '<table width="100%" border="0" cellspacing="2" cellpadding="2">';
  for ($n = 0; $n < $testaantal; $n++)
  {

    echo '<tr>';
        echo '<td>' . $out[$n]['seizoen'] . '</td>';
        echo '<td>' . $out[$n]['wedstrijd'] . '</td>';
        echo '<td>' . $out[$n]['uitslag'] . '</td>';
    echo '</tr>';
  }

echo '</table>';
?>


het json file zit er als volgt uit
Quote:
string(1196) "{ "seizoen 2009\/'10": [ { "datum": "30 aug 2009", "wedstrijd": "Vorden 1 - AZC 1", "uitslag": "1 - 1" } ], "seizoen 2014\/'15": [ { "datum": "2 nov 2014", "wedstrijd": "AZC 1 - Vorden 1", "uitslag": "2 - 1" }, { "datum": "22 mrt 2015", "wedstrijd": "Vorden 1 - AZC 1", "uitslag": "3 - 2" } ], "seizoen 2016\/'17": [ { "datum": "2 okt 2016", "wedstrijd": "Vorden 1 - AZC 1", "uitslag": "1 - 0" }, { "datum": "26 mrt 2017", "wedstrijd": "AZC 1 - Vorden 1", "uitslag": "4 - 1" }, { "datum": "28 mrt 2017", "wedstrijd": "AZC 1 - Vorden 1", "uitslag": "2 - 1" } ], "seizoen 2017\/'18": [ { "datum": "22 okt 2017", "wedstrijd": "Vorden 1 - AZC 1", "uitslag": "2 - 1" }, { "datum": "25 mrt 2018", "wedstrijd": "AZC 1 - Vorden 1", "uitslag": "2 - 0" } ] }"

nu wil ik dat alle uitslagen van een bepaald seizoen onder elkaar worden gezet.

voorbeeld

seizoen 1

uitslag 1
uitslag 2

seizoen 2
enz...



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
echo '<table width="100%" border="0" cellspacing="2" cellpadding="2">';
  for ($n = 0; $n < $testaantal; $n++)
  {

    echo '<tr>';
        echo '<td>' . $out[$n]['seizoen'] . '</td>';
        echo '<td>' . $out[$n]['wedstrijd'] . '</td>';
        echo '<td>' . $out[$n]['uitslag'] . '</td>';
    echo '</tr>';
  }

echo '</table>';
?>

Edit:
Ik heb code-tags geplaatst. Gelieve dit in het vervolg zelf toe te voegen aan je bericht.
Zie ook: Veel gestelde vragen: Welke UBB-codes kan ik gebruiken.
Gewijzigd op 27/09/2018 23:16:26 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 14:56:12
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/09/2018 17:10:19
Quote Anchor link
Verander die var_dump tijdens het debuggen eens in een print_r() functie. En zet dit tussen HTML pre-tags. Dan zie je een overzichtelijke 'boom' met je data.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

27/09/2018 19:03:32
Quote Anchor link
Als je tijdens het weergeven in een variabele bijhoudt in welk seizoen je zit kun je een nieuw kopje introduceren op het moment dat het seizoen wisselt.
 
Edwin k

edwin k

28/09/2018 09:51:26
Quote Anchor link
de gegevens van de print_r zien er goed uit
Quote:
Array
(
[seizoen 2009/'10] => Array
(
[0] => Array
(
[datum] => 30 aug 2009
[wedstrijd] => Vorden 1 - AZC 1
[uitslag] => 1 - 1
)

)

[seizoen 2014/'15] => Array
(
[0] => Array
(
[datum] => 2 nov 2014
[wedstrijd] => AZC 1 - Vorden 1
[uitslag] => 2 - 1
)

[1] => Array
(
[datum] => 22 mrt 2015
[wedstrijd] => Vorden 1 - AZC 1
[uitslag] => 3 - 2
)

)
)



dit wil ik graag op volgende manier getoond hebben
seizoen 1
datum wedstrijd uitslag

seizoen 2
datum wedstrijd uitslag
datum wedstrijd uitslag

enz..

ik heb dus het volgende wat niet goed gaat
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
 $out
= [];
foreach($historie_output as $element) {
        $out[$element['seizoen']][] = ['datum' => $element['datum'], 'wedstrijd' => $element['wedstrijd'], 'uitslag' => $element['uitslag']];
}

 $testaantal = count($out);
echo '<pre>';
 print_r($out);
 echo '</pre>' ;
echo '<table width="100%" border="0" cellspacing="2" cellpadding="2">';
  for ($n = 0; $n < $testaantal; $n++)
  {

    echo '<tr>';
        echo '<td>' . $out['seizoen'][$n] . '</td>';
    echo '</tr>';
  }

echo '</table>';
?>


zouden jullie me wat op weg willen helpen hoe dit voor elkaar te krijgen
Gewijzigd op 28/09/2018 09:53:23 door edwin k
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/09/2018 13:02:59
Quote Anchor link
Of, alternatief, je organiseert alle data op seizoen. Dan is het gewoon een kwestie van een dubbele for-loop. Zo te zien gebeurt dit al?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
// ben er geen fan van, maar even voor het begrip in het nederlands
foreach ($output as $seizoen => $wedstrijden) {
    // hier het seizoen kopje
    // ...

    foreach ($wedstrijden as $wedstrijd) {
        // hier wedstrijddata
        // ...

    }
}

?>

And Bob's your uncle?
 
Edwin k

edwin k

28/09/2018 15:34:49
Quote Anchor link
bedankt voor de informatie thomas
dit heeft inderdaad het gewenste resultaat opgeleverd.

ben net beginner met json en weet klein beetje van php maar je hebt me goed geholpen om het juiste resultaat te krijgen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.