jsonSerialize

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »
Jorn Reed

Jorn Reed

27/05/2022 10:58:07
Quote Anchor link
Hoi,

Ik gebruik voor het eerst jsonSerialize in een model class. Omdat ik een customer object moet creeeren. Die ik meestuur met een api. In de class gebruik ik uiteraard de functie jsonSerlize. Die automatisch wordt aangeroepen bij `new Customer($data)`. Toch vraag ik me af, waarom ik met het implementeren van dit, nog steeds `json_encode(new Customer($data))` moet doen.

Ik verwacht namelijk, dat het object wat in php gemaakt word al een json object is, anders snap ik die hele class implementatie verkeerd.
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 13:27:28
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

27/05/2022 13:12:45
Quote Anchor link
jsonSerialize() bepaalt wat er wordt geserialiseerd en json_encode() bepaalt hoe dat wordt geserialiseerd. jsonSerialize() selecteert alleen de data in een array en json_encode() regelt de datastructuur en datacodering van een string.
 
Jorn Reed

Jorn Reed

27/05/2022 14:03:05
Quote Anchor link
Ward van der Put op 27/05/2022 13:12:45:
jsonSerialize() bepaalt wat er wordt geserialiseerd en json_encode() bepaalt hoe dat wordt geserialiseerd. jsonSerialize() selecteert alleen de data in een array en json_encode() regelt de datastructuur en datacodering van een string.

Ah oke. Ik snap alleen het woordje geserialiseerd niet zo goed. Ligt aan mij hoor. Overigens vind ik dit er met json_encode lelijk uitzien. Aangezien die api alleen maar JSON kan ontvangen, heb ik json_encode in mijn api class om het te ontvangen array object gezet, zodat altijd als je een array mee stuurt, dat dat json word.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$postCustomer = (new ApiClient($location_id))->postCustomer(json_encode(new Customer($data)));
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

28/05/2022 10:10:29
Quote Anchor link
Met serialiseren bedoelen we het omzetten van een dataobject in een vorm die geschikt is voor sequentiële verwerking. Bij JSON is dat een serie karakters in UTF-8 en dat is gewoon een ‘tekenreeks’ of string in PHP.

json_encode() voor JSON is vergelijkbaar met serialize() voor PHP: beide creëren een stringrepresentatie van een object. jsonSerialize() geeft je daarbij een voorbereidende fase voor het selecteren van de elementen van het dataobject die je wilt meenemen in de serialisatie. jsonSerialize() voor json_encode() is vergelijkbaar met de magische methode __serialize() voor serialize().

Je gebruikt jsonSerialize() in de praktijk vooral om een interne datastructuur in PHP te mappen naar een API in JSON-LD, bijvoorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php

declare(strict_types=1);

class Person implements \JsonSerializable
{
    public ?string $firstName = null;
    public ?string $lastName = null;
    
    public function jsonSerialize(): array
    {
        $result = [
            '@context' => 'https://schema.org',
            '@type' => 'Person',
        ];

        
        if ($this->firstName !== null && $this->lastName !== null) {
            $result['name'] = $this->firstName . ' ' . $this->lastName;
        }


        return $result;
    }
}



$person = new Person();
$person->firstName = 'Jane';
$person->lastName = 'Doe';

$json = json_encode($person, \JSON_UNESCAPED_SLASHES);
var_dump($json);
?>

Dat geeft je in JSON-LD:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
{"@context":"https://schema.org","@type":"Person","name":"Jane Doe"}
 
Jorn Reed

Jorn Reed

30/05/2022 11:52:24
Quote Anchor link
Ah oke!
Ik gebruik het inderdaad voor een api. Ik was bezig met een WP plugin, en in de core file handel ik meestal de ajax calls af, met PHP. Maar op het moment dat ik daar een customer object/array aanmaakte, werd de code zo rommelig en veel. Daarom besloot ik om meer met classes te werken, 1 die de customer valideert, en 1 die het object aanmaakt, en een object terug geeft, hierdoor kwam ik terecht bij JsonSerliaze.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

30/05/2022 16:00:40
Quote Anchor link
Als je een apart data object gebruikt, komt de functie get_object_vars() van pas. Deze functie gebruik ik hier in toArray() voor het ophalen van een array met alle objecteigenschappen die niet null zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php

declare(strict_types=1);

class Person implements \JsonSerializable
{
    public ?string $firstName = null;
    public ?string $lastName = null;
    
    public function jsonSerialize(): array
    {
        $result = [
            '@context' => 'https://schema.org',
            '@type' => 'Person',
        ];


        return $result + $this->toArray();
    }


    public function toArray(): array
    {
        $result = get_object_vars($this);
        $result = array_filter($result);
        return $result;
    }
}



$person = new Person();
$person->firstName = 'Jane';
$person->lastName = 'Doe';

$json = json_encode($person, \JSON_UNESCAPED_SLASHES);
var_dump($json);
?>


De array uit toArray() kun je daarnaast gebruiken als key/value pairs voor een rij in een databasetabel.
 
Jorn Reed

Jorn Reed

31/05/2022 08:56:04
Quote Anchor link
Ah oke, dus dat maakt het bijvoorbeeld handig om in een keer een object in een database op te slaan, in plaats van dat je alle velden los definieert in een query? Simpel gezegd gewoon makkelijker een object in een keer op te slaan.

Toevoeging op 31/05/2022 09:46:30:

Ik heb nog een ander vraagje wat betreft het jsonSerializen.
Ik heb hier dus die Customer class:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
<?php

class Customer implements JsonSerializable {

    public $firstName;
    public $middleName;
    public $lastName;
    public $email;
    public $country = 'Nederland';
    public $phoneMobile;
    public $gender;
    public $zipcode;
    public $city;
    public $address;
    public $houseNumber;
    public $houseNumberExtension;
    public $birthDate;
    public $iban;
    public $language = 'nl_NL';
    public $setAVG;

    public function __construct($data){
        $this->firstName = $data['fname'];
        $this->middleName = $data['prefix'];
        $this->lastName = $data['lname'];
        $this->email = $data['email'];
        $this->phoneMobile = $data['phone'];
        $this->gender = $data['gender'];
        $this->zipcode = $data['zipcode'];
        $this->city = $data['city'];
        $this->address = $data['address'];
        $this->houseNumber = $data['housenumber'];
        $this->houseNumberExtension = $data['extension'];
        $this->birthDate = $data['birthdate'];
        $this->iban = $data['iban'];
        $this->setAVG = $data['avg'];
    }


    public function jsonSerialize() {
        return [
            "FirstName"=> $this->firstName,
            "MiddleName"=> $this->middleName,
            "LastName"=> $this->lastName,
            "Email"=> $this->email,
            "Country"=> $this->country,
            "PhoneMobile"=> $this->phoneMobile,
            "Gender"=> $this->gender,
            "Zipcode" => $this->zipcode,
            "City"=> $this->city,
            "Address" => $this->address,
            "HouseNumber" => $this->houseNumber,
            "HouseNumberExtension" => $this->houseNumberExtension,
            "BirthDate"=> $this->birthDate,
            "IBAN"=> $this->iban,
            "Language"=> $this->language,
            "SetAVG"=> false,
        ];
    }
}


?>


Voordat dit object word aangemaakt, gebruik ik eerst een validator class die alle velden valideert, op bijvoorbeeld verplichtheid, email, telefoon etc. Maar wat het niet doet is het purifyen van de velden. Zoals je ziet in de constructor pak ik zo alleen de velden die ik nodig heb, dus `new Customer($_REQUEST)`, en in de constructor haal ik alleen het nodige er uit. Is het dan nog handig om in de constructor om elk veld even `htmlspecialchars()` te zetten, om XSS te voorkomen? Aangezien die validator niks doet met de data zelf, behalve dan valideren of ze aan voorwaarden voldoen?
Gewijzigd op 31/05/2022 09:47:07 door Jorn Reed
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

31/05/2022 11:49:04
Quote Anchor link
Jorn Reed op 31/05/2022 08:56:04:
Zoals je ziet in de constructor pak ik zo alleen de velden die ik nodig heb, dus `new Customer($_REQUEST)`, en in de constructor haal ik alleen het nodige er uit. Is het dan nog handig om in de constructor om elk veld even `htmlspecialchars()` te zetten, om XSS te voorkomen? Aangezien die validator niks doet met de data zelf, behalve dan valideren of ze aan voorwaarden voldoen?

In het algemeen zou ik daarop "Nee" antwoorden, maar uiteindelijk hangt het vooral af van waar je de klasse voor gebruikt. Een self-validating class kán handig zijn, bijvoorbeeld wanneer je deze class Customer uitsluitend gebruikt om via een webformulier ontvangen klantgegevens als JSON door te sluizen naar een API.

Gebruik je dezelfde class Customer echter ook in andere situaties, dan is het verstandiger om de validaties buiten de klasse te houden. Dat geldt bijvoorbeeld wanneer je de klantgegevens uit betrouwbare bron haalt, zoals je eigen database. Eerder gecontroleerde gegevens steeds opnieuw valideren is een verspilling van tijd en systeembronnen, en een potentiële bron van lastig op te sporen bugs.
 
Jorn Reed

Jorn Reed

31/05/2022 11:59:26
Quote Anchor link
Ward van der Put op 31/05/2022 11:49:04:
Jorn Reed op 31/05/2022 08:56:04:
Zoals je ziet in de constructor pak ik zo alleen de velden die ik nodig heb, dus `new Customer($_REQUEST)`, en in de constructor haal ik alleen het nodige er uit. Is het dan nog handig om in de constructor om elk veld even `htmlspecialchars()` te zetten, om XSS te voorkomen? Aangezien die validator niks doet met de data zelf, behalve dan valideren of ze aan voorwaarden voldoen?

In het algemeen zou ik daarop "Nee" antwoorden, maar uiteindelijk hangt het vooral af van waar je de klasse voor gebruikt. Een self-validating class kán handig zijn, bijvoorbeeld wanneer je deze class Customer uitsluitend gebruikt om via een webformulier ontvangen klantgegevens als JSON door te sluizen naar een API.

Gebruik je dezelfde class Customer echter ook in andere situaties, dan is het verstandiger om de validaties buiten de klasse te houden. Dat geldt bijvoorbeeld wanneer je de klantgegevens uit betrouwbare bron haalt, zoals je eigen database. Eerder gecontroleerde gegevens steeds opnieuw valideren is een verspilling van tijd en systeembronnen, en een potentiële bron van lastig op te sporen bugs.


In dit geval heb ik ook een CustomerValidator class. Die loopt door alle gegeven velden heen, en returned validatie meldingen indien aanwezig. Zodra `isSuccess()` gelijk is aan true. Dan pas maakt hij de Customer aan, zoals in mijn bericht hier boven, en dat object word via json naar een api gestuurd. Dan gaat dat toch goed zo?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

31/05/2022 12:18:27
Quote Anchor link
Lijkt me prima.

Je kunt validaties op verschillende niveaus uitvoeren. Het eenvoudigste of ?laagste? niveau zijn guards voor bijvoorbeeld het datatype. Dankzij strict typing kun je die validaties in PHP 8 gebruiken voor eigenschappen en mutators.

Je gebruikt nu bijvoorbeeld nog:

public $email;

maar je kunt expliciet aangeven dat dit een string moet zijn:

public string $email;

Is het e-mailadres niet vereist, dan kun je ook dat aangeven door de eigenschap nullable te maken:

public ?string $email = null;

of:

public string|null $email = null;

Guards zijn dus poortwachters die je code sterker en veiliger maken.
 
Jorn Reed

Jorn Reed

31/05/2022 12:54:55
Quote Anchor link
Ah oke, ja die zijn wel handig, ondanks dat ik ze nooit gebruikt heb, ga ik er in de toekomst toch meer opletten. Toch vroeg ik me dan nog 1 ding af. In die customerValidator, valideer ik alleen de velden, dus doe ik verder niks met de waardes zelf. Waar kan ik dan het beste bijvoorbeeld `htmlspecialchars` op de velden gooien, zodat ze tegen XSS werken?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.