jsonSerialize

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Senior Full Stack developer

Bedrijfsomschrijving tbd Functieomschrijving Full Stack Java Development bij Randstad Groep Nederland (HQ) Er is een vacature in het Corporate Client Solutions (CCS) team. Dit team is met een ander team net begonnen aan het project ‘Grip op Inhuur’. Het doel van dit project is de tevredenheid van onze leveranciers te verhogen en de efficiëntie van onze administratie te verbeteren. Onderdeel daarvan is een ‘Mijn-omgeving’ voor ZZP’ers en leveranciers. Naast dit nieuwe project werkt het team ook aan het onderhoud en verbeteren van een digitaal vacature management systeem waarmee dagelijks vele vacatures worden voorzien. Het team ontwikkelt zo veel mogelijk zelf

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »
Jorn Reed

Jorn Reed

27/05/2022 10:58:07
Quote Anchor link
Hoi,

Ik gebruik voor het eerst jsonSerialize in een model class. Omdat ik een customer object moet creeeren. Die ik meestuur met een api. In de class gebruik ik uiteraard de functie jsonSerlize. Die automatisch wordt aangeroepen bij `new Customer($data)`. Toch vraag ik me af, waarom ik met het implementeren van dit, nog steeds `json_encode(new Customer($data))` moet doen.

Ik verwacht namelijk, dat het object wat in php gemaakt word al een json object is, anders snap ik die hele class implementatie verkeerd.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 11:12:23
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

27/05/2022 13:12:45
Quote Anchor link
jsonSerialize() bepaalt wat er wordt geserialiseerd en json_encode() bepaalt hoe dat wordt geserialiseerd. jsonSerialize() selecteert alleen de data in een array en json_encode() regelt de datastructuur en datacodering van een string.
 
Jorn Reed

Jorn Reed

27/05/2022 14:03:05
Quote Anchor link
Ward van der Put op 27/05/2022 13:12:45:
jsonSerialize() bepaalt wat er wordt geserialiseerd en json_encode() bepaalt hoe dat wordt geserialiseerd. jsonSerialize() selecteert alleen de data in een array en json_encode() regelt de datastructuur en datacodering van een string.

Ah oke. Ik snap alleen het woordje geserialiseerd niet zo goed. Ligt aan mij hoor. Overigens vind ik dit er met json_encode lelijk uitzien. Aangezien die api alleen maar JSON kan ontvangen, heb ik json_encode in mijn api class om het te ontvangen array object gezet, zodat altijd als je een array mee stuurt, dat dat json word.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$postCustomer = (new ApiClient($location_id))->postCustomer(json_encode(new Customer($data)));
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

28/05/2022 10:10:29
Quote Anchor link
Met serialiseren bedoelen we het omzetten van een dataobject in een vorm die geschikt is voor sequentiële verwerking. Bij JSON is dat een serie karakters in UTF-8 en dat is gewoon een ‘tekenreeks’ of string in PHP.

json_encode() voor JSON is vergelijkbaar met serialize() voor PHP: beide creëren een stringrepresentatie van een object. jsonSerialize() geeft je daarbij een voorbereidende fase voor het selecteren van de elementen van het dataobject die je wilt meenemen in de serialisatie. jsonSerialize() voor json_encode() is vergelijkbaar met de magische methode __serialize() voor serialize().

Je gebruikt jsonSerialize() in de praktijk vooral om een interne datastructuur in PHP te mappen naar een API in JSON-LD, bijvoorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php

declare(strict_types=1);

class Person implements \JsonSerializable
{
    public ?string $firstName = null;
    public ?string $lastName = null;
    
    public function jsonSerialize(): array
    {
        $result = [
            '@context' => 'https://schema.org',
            '@type' => 'Person',
        ];

        
        if ($this->firstName !== null && $this->lastName !== null) {
            $result['name'] = $this->firstName . ' ' . $this->lastName;
        }


        return $result;
    }
}



$person = new Person();
$person->firstName = 'Jane';
$person->lastName = 'Doe';

$json = json_encode($person, \JSON_UNESCAPED_SLASHES);
var_dump($json);
?>

Dat geeft je in JSON-LD:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
{"@context":"https://schema.org","@type":"Person","name":"Jane Doe"}
 
Jorn Reed

Jorn Reed

30/05/2022 11:52:24
Quote Anchor link
Ah oke!
Ik gebruik het inderdaad voor een api. Ik was bezig met een WP plugin, en in de core file handel ik meestal de ajax calls af, met PHP. Maar op het moment dat ik daar een customer object/array aanmaakte, werd de code zo rommelig en veel. Daarom besloot ik om meer met classes te werken, 1 die de customer valideert, en 1 die het object aanmaakt, en een object terug geeft, hierdoor kwam ik terecht bij JsonSerliaze.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

30/05/2022 16:00:40
Quote Anchor link
Als je een apart data object gebruikt, komt de functie get_object_vars() van pas. Deze functie gebruik ik hier in toArray() voor het ophalen van een array met alle objecteigenschappen die niet null zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php

declare(strict_types=1);

class Person implements \JsonSerializable
{
    public ?string $firstName = null;
    public ?string $lastName = null;
    
    public function jsonSerialize(): array
    {
        $result = [
            '@context' => 'https://schema.org',
            '@type' => 'Person',
        ];


        return $result + $this->toArray();
    }


    public function toArray(): array
    {
        $result = get_object_vars($this);
        $result = array_filter($result);
        return $result;
    }
}



$person = new Person();
$person->firstName = 'Jane';
$person->lastName = 'Doe';

$json = json_encode($person, \JSON_UNESCAPED_SLASHES);
var_dump($json);
?>


De array uit toArray() kun je daarnaast gebruiken als key/value pairs voor een rij in een databasetabel.
 
Jorn Reed

Jorn Reed

31/05/2022 08:56:04
Quote Anchor link
Ah oke, dus dat maakt het bijvoorbeeld handig om in een keer een object in een database op te slaan, in plaats van dat je alle velden los definieert in een query? Simpel gezegd gewoon makkelijker een object in een keer op te slaan.

Toevoeging op 31/05/2022 09:46:30:

Ik heb nog een ander vraagje wat betreft het jsonSerializen.
Ik heb hier dus die Customer class:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
<?php

class Customer implements JsonSerializable {

    public $firstName;
    public $middleName;
    public $lastName;
    public $email;
    public $country = 'Nederland';
    public $phoneMobile;
    public $gender;
    public $zipcode;
    public $city;
    public $address;
    public $houseNumber;
    public $houseNumberExtension;
    public $birthDate;
    public $iban;
    public $language = 'nl_NL';
    public $setAVG;

    public function __construct($data){
        $this->firstName = $data['fname'];
        $this->middleName = $data['prefix'];
        $this->lastName = $data['lname'];
        $this->email = $data['email'];
        $this->phoneMobile = $data['phone'];
        $this->gender = $data['gender'];
        $this->zipcode = $data['zipcode'];
        $this->city = $data['city'];
        $this->address = $data['address'];
        $this->houseNumber = $data['housenumber'];
        $this->houseNumberExtension = $data['extension'];
        $this->birthDate = $data['birthdate'];
        $this->iban = $data['iban'];
        $this->setAVG = $data['avg'];
    }


    public function jsonSerialize() {
        return [
            "FirstName"=> $this->firstName,
            "MiddleName"=> $this->middleName,
            "LastName"=> $this->lastName,
            "Email"=> $this->email,
            "Country"=> $this->country,
            "PhoneMobile"=> $this->phoneMobile,
            "Gender"=> $this->gender,
            "Zipcode" => $this->zipcode,
            "City"=> $this->city,
            "Address" => $this->address,
            "HouseNumber" => $this->houseNumber,
            "HouseNumberExtension" => $this->houseNumberExtension,
            "BirthDate"=> $this->birthDate,
            "IBAN"=> $this->iban,
            "Language"=> $this->language,
            "SetAVG"=> false,
        ];
    }
}


?>


Voordat dit object word aangemaakt, gebruik ik eerst een validator class die alle velden valideert, op bijvoorbeeld verplichtheid, email, telefoon etc. Maar wat het niet doet is het purifyen van de velden. Zoals je ziet in de constructor pak ik zo alleen de velden die ik nodig heb, dus `new Customer($_REQUEST)`, en in de constructor haal ik alleen het nodige er uit. Is het dan nog handig om in de constructor om elk veld even `htmlspecialchars()` te zetten, om XSS te voorkomen? Aangezien die validator niks doet met de data zelf, behalve dan valideren of ze aan voorwaarden voldoen?
Gewijzigd op 31/05/2022 09:47:07 door Jorn Reed
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

31/05/2022 11:49:04
Quote Anchor link
Jorn Reed op 31/05/2022 08:56:04:
Zoals je ziet in de constructor pak ik zo alleen de velden die ik nodig heb, dus `new Customer($_REQUEST)`, en in de constructor haal ik alleen het nodige er uit. Is het dan nog handig om in de constructor om elk veld even `htmlspecialchars()` te zetten, om XSS te voorkomen? Aangezien die validator niks doet met de data zelf, behalve dan valideren of ze aan voorwaarden voldoen?

In het algemeen zou ik daarop "Nee" antwoorden, maar uiteindelijk hangt het vooral af van waar je de klasse voor gebruikt. Een self-validating class kán handig zijn, bijvoorbeeld wanneer je deze class Customer uitsluitend gebruikt om via een webformulier ontvangen klantgegevens als JSON door te sluizen naar een API.

Gebruik je dezelfde class Customer echter ook in andere situaties, dan is het verstandiger om de validaties buiten de klasse te houden. Dat geldt bijvoorbeeld wanneer je de klantgegevens uit betrouwbare bron haalt, zoals je eigen database. Eerder gecontroleerde gegevens steeds opnieuw valideren is een verspilling van tijd en systeembronnen, en een potentiële bron van lastig op te sporen bugs.
 
Jorn Reed

Jorn Reed

31/05/2022 11:59:26
Quote Anchor link
Ward van der Put op 31/05/2022 11:49:04:
Jorn Reed op 31/05/2022 08:56:04:
Zoals je ziet in de constructor pak ik zo alleen de velden die ik nodig heb, dus `new Customer($_REQUEST)`, en in de constructor haal ik alleen het nodige er uit. Is het dan nog handig om in de constructor om elk veld even `htmlspecialchars()` te zetten, om XSS te voorkomen? Aangezien die validator niks doet met de data zelf, behalve dan valideren of ze aan voorwaarden voldoen?

In het algemeen zou ik daarop "Nee" antwoorden, maar uiteindelijk hangt het vooral af van waar je de klasse voor gebruikt. Een self-validating class kán handig zijn, bijvoorbeeld wanneer je deze class Customer uitsluitend gebruikt om via een webformulier ontvangen klantgegevens als JSON door te sluizen naar een API.

Gebruik je dezelfde class Customer echter ook in andere situaties, dan is het verstandiger om de validaties buiten de klasse te houden. Dat geldt bijvoorbeeld wanneer je de klantgegevens uit betrouwbare bron haalt, zoals je eigen database. Eerder gecontroleerde gegevens steeds opnieuw valideren is een verspilling van tijd en systeembronnen, en een potentiële bron van lastig op te sporen bugs.


In dit geval heb ik ook een CustomerValidator class. Die loopt door alle gegeven velden heen, en returned validatie meldingen indien aanwezig. Zodra `isSuccess()` gelijk is aan true. Dan pas maakt hij de Customer aan, zoals in mijn bericht hier boven, en dat object word via json naar een api gestuurd. Dan gaat dat toch goed zo?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

31/05/2022 12:18:27
Quote Anchor link
Lijkt me prima.

Je kunt validaties op verschillende niveaus uitvoeren. Het eenvoudigste of ?laagste? niveau zijn guards voor bijvoorbeeld het datatype. Dankzij strict typing kun je die validaties in PHP 8 gebruiken voor eigenschappen en mutators.

Je gebruikt nu bijvoorbeeld nog:

public $email;

maar je kunt expliciet aangeven dat dit een string moet zijn:

public string $email;

Is het e-mailadres niet vereist, dan kun je ook dat aangeven door de eigenschap nullable te maken:

public ?string $email = null;

of:

public string|null $email = null;

Guards zijn dus poortwachters die je code sterker en veiliger maken.
 
Jorn Reed

Jorn Reed

31/05/2022 12:54:55
Quote Anchor link
Ah oke, ja die zijn wel handig, ondanks dat ik ze nooit gebruikt heb, ga ik er in de toekomst toch meer opletten. Toch vroeg ik me dan nog 1 ding af. In die customerValidator, valideer ik alleen de velden, dus doe ik verder niks met de waardes zelf. Waar kan ik dan het beste bijvoorbeeld `htmlspecialchars` op de velden gooien, zodat ze tegen XSS werken?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.