juiste melding via $return

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »
Bryan De Baar

Bryan De Baar

12/03/2016 11:55:59
Quote Anchor link
Hallo,


Als je via een ajax call een formulier stuurd en een waarde terug verwacht dank an dat met json. Een fout afhandeling kan ik maken maar zou graag willen weten hoe ik dit op de kortste manier kan programmeren.


Er word gekeken op lege velden en bij email of het een geldig adres is qua karakters.

Wat ik nu wil vragen is als ik een return maak hoe kan ik dan zorgen dat de juiste melding word terug gegeven?

Geen email ingevuld, geen merk ingevuld. (als beide leeg zijn)
Geen email ingevuld
Geen merk ingevuld
Serverfout
Er met succes een email verstuurd naar: “het email adres”

Zelf dacht ik aan een array maar dan moet ik elke fout in javascript laten terug komen bijvoorbeeld.

'success': function(data) {
alert ('data.nomail + data.nobrand + data.servererror + data.success');
}

Hoe kan ik zorgen dat dit al is uitgesplitst binnen php en simpel alleen een success of error worden geretourneerd met de juiste tekst?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
// Controle of een formulier gepost is
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {

//check op leeg veld
if($_POST['email'] == ""){
//als veld email leeg is geef error in return array "geen emailadres ingevuld"
}elseif(!filter_var($mail, FILTER_VALIDATE_EMAIL) === false){
//zet email dat gePOST is in variabel
$mail = $_POST['email'];
}
else{
//error geen juiste emailadres ingevuld
}

//check op leeg veld
if($_POST['brand'] == ""){

//als veld email leeg is geef error in return array merk is niet ingevuld

}else{
//zet merk dat gePOST is in variabel
$brand = $_POST['brand'];
}

}
else{
// error in return array serverfout

}
header('Content-Type: application/json; charset=UTF-8');

$return = array(
?????????
);


//geef waardes terug
echo json_encode($return);
?>




Bryan
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 03:11:49
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

12/03/2016 15:05:49
Quote Anchor link
Een mogelijkheid:

Geef een status 'success' of 'error' terug en als je een status 'error' teruggeeft dan geef je tevens een array met foutmeldingen mee.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
{"status":"success"}


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
{"status":"error", "errors":["eerste foutmelding", "tweede foutmelding"]}


Toevoeging op 12/03/2016 15:07:52:

En in PHP:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$return
= array(
    'status' => 'error',
    'errors' => array(
        'eerste foutmelding',
        'tweede foutmelding'
    )
);

?>


Toevoeging op 12/03/2016 15:10:20:

Het kan ook nog een stapje ingewikkelder:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$return
= array(
    'status' => 'error',
    'errors' => array(
        'name' => 'Vul uw naam in',
        'email' => 'Ongeldig emailadres'
    )
);

?>


name en email staan door voor het name (of id) attribuut van de <input> element.

Toevoeging op 12/03/2016 15:12:09:

In JSON:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
{"status":"error", "errors":{"name":"Vul uw naam in", "email":"Ongeldig emailadres"}}
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

12/03/2016 15:43:30
Quote Anchor link
Maar, als je het hele formulier in 1x valideert, waarom zou je dit dan via AJAX/JSON laten verlopen? Waarom niet rechtstreeks via een PHP script? Zit het formulier in een popup of dialog (zo'n gefloate div)?

In plaats van "status": "error" zou ik wellicht "success": <boolean> gebruiken, of "errors": <boolean>. Hier kun je dan direct mee werken in een if-statement in JavaScript, je hoeft dan niet de waarde van een string te vergelijken met een statische tekst. Ook zou je een algemene terugkoppelingsboodschap kunnen introduceren. Ook zou je, als er meerdere dingen fout zijn aan een invoerveld, deze nog op kunnen splitsen in subarrays, zoiets dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$return
= array(
    'success': false,
    'message': 'Kon gegevens niet verwerken, controleer je invoer.',
    'errors' => array(
        'name' => array(
            'dit is een verplicht veld',
            'minimale lengte: 6 karakters', // etc
        ),
        'email' => array(
            'dit is een verplicht veld',
            'kon adres niet valideren', // etc
        ),
        // etc
    ),
);

?>

Hoe dit verder in JSON wordt geformatteerd doet er niet echt toe, daar json_encode() dit volledig voor haar rekening neemt. Je kunt via de structuur in PHP direct afleiden hoe je dit in javascript zou moeten behandelen.
Gewijzigd op 12/03/2016 15:45:34 door Thomas van den Heuvel
 
Bryan De Baar

Bryan De Baar

14/03/2016 19:09:58
Quote Anchor link
@thomas,

De html en php pagina staan volledig los van elkaar, daarom is een call nodig.

Wat ik misschien ook zou kunnen doen is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
if($_POST['email'] == ""){
$valmail = 'Email mag niet leeg zijn';
}
elseif(!filter_var($mail, FILTER_VALIDATE_EMAIL) === false){
//zet email dat gePOST is in variabel
$mail = $_POST['email'];
}
else{
$valmail = 'Geen geldig emailadres';
}


if($_POST['brand'] == ""){

$valbrand = 'Geen merk ingevuld';

}
else{

$brand = $_POST['brand'];
}


header('Content-Type: application/json; charset=UTF-8');

$return = array(
'message' => $valmail . ' ' . $valbrand;
);


//geef waardes terug
echo json_encode($return);
?>


Het meeste wil ik aan de code kant doen i.p.v. javascript.
PHP wil ik de juiste error mee laten geven in de teruggave.
Gewijzigd op 14/03/2016 19:10:17 door Bryan De Baar
 
- SanThe -

- SanThe -

14/03/2016 19:18:17
Quote Anchor link
Let op: De variabelen $valmail en $valbrand zullen niet altijd geset zijn.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
if($_POST['email'] == ""){
$valmail = GESET;
}
elseif(!filter_var($mail, FILTER_VALIDATE_EMAIL) === false){
$valmail = NIET GESET;
}
else{
$valmail = GESET;
}


if($_POST['brand'] == ""){
$valbrand = GESET;
}
else{
$valbrand = NIET GESET;
}

?>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

14/03/2016 19:29:51
Quote Anchor link
Bryan De Baar op 14/03/2016 19:09:58:
Het meeste wil ik aan de code kant doen i.p.v. javascript.
PHP wil ik de juiste error mee laten geven in de teruggave.

Ik denk dat het dan het handigste is om je JSON respons wat meer structuur te geven zoals @Frank en ik al hebben laten zien.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.