Juiste query voor heen en terug

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ben Pastoor

Ben Pastoor

19/05/2020 01:23:24
Quote Anchor link
Ik zit me suf te denken en te zoeken naar het volgende

tabel 1
idnaam
250Skatebkard
345skateboard-100x100.png


table 2
idpostidvalue
203250rood
204250345


Ik wil zowel de value als de link van de afbeelding hebben.
Maar beide tabellen hebben iets van deze informatie.
Als ik een query voor Skateboard dan kan ik met een JOIN de value ophalen, maar hoe refereer ik weer terug van tabel 2 naar 1 voor afbeeldingsurl?
Ik wil dus de value rood hebben en skateboard-100x100.png.
De value 345 in tabel 2 is de ID in tabel 1 van de URL

Wie kan mij helpen hiermee?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 12:22:47
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/05/2020 01:29:19
Quote Anchor link
Maar met 'rood' kan je weer geen relatie aanleggen met een ID-veld.
Ligt je relatie niet tussen Tabel1.id en tabel2.postid?
 
Ben Pastoor

Ben Pastoor

19/05/2020 01:39:13
Quote Anchor link
Rood kan ik ophalen door de link te leggen met de id van tabel1 naar tabel2 postid.

Maar ik zoek om ook weer terug te kunnen. Laat me dit even duidelijker uitleggen.

Ik filter dan even op skateboard van tabel 1.
Ik refereer met de id (250 )van skateboard naar tabel2, de match is dan in de kolom postid.
Dit zou 2 resultaten opleveren, namelijk id 203 en 204.
203 heeft de value rood en 204 heeft de value 345.
Die 345 is de ID van de afbeeldings URL in tabel1 en die wil ik ook graag hebben.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/05/2020 01:45:34
Quote Anchor link
Als je dat veld meeneemt in je SELECT, dan kan je die ook gebruiken.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/05/2020 01:52:46
Quote Anchor link
Godnondejuuuu ... ik verzend het bericht ... error en m'n complete reactie is pleite!



Nogmaals dan maar even in het heel kort.

In tabel 1 gebruik je een en hetzelfde veld (naam) voor zowel een productnaam als een afbeeldings-url. Dat klopt niet. Een veld moet altijd dezelfde inhoud hebben. In dit geval kun je bijv. een veld img-url toevoegen waarin dan de url komt te staan in dezelde rij.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

19/05/2020 12:08:09
Quote Anchor link
Doe het in 2 keer :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT * FROM tabel1 t1
JOIN tabel2 t2
ON t1.id = t2.postid
WHERE t2.value REGEXP '^[^0-9]+$';

SELECT * FROM tabel1 t1
JOIN tabel2 t2
ON t1.id = t2.value
WHERE t2.value REGEXP '^[0-9]+$';
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/05/2020 12:23:22
Quote Anchor link
@Adoptive

Het hele principe klopt toch niet? Of ben ik nu gek? Je kan toch niet in één-en-dezelfde kolom de ene keer een productnaam hebben staan en de andere keer een afbeeldings-url?
 
Ivo P

Ivo P

19/05/2020 12:31:34
Quote Anchor link
is inderdaad een heel rare benadering.

Je zou nog tabel2 kunnen voorzien van een extra kolom die aangeeft of het een eigenschap (kleur) is, of dat het om een afbeelding (of review of weet ik wat) gaat.

En dan zou tabel1 "entiteiten" bevatting. Dingen dus. Dus het ding "product" of het ding "afbeelding"

Logischer zou ik vinden, om in tabel2 onder "value" de afbeelding te noemen (foto.jpg) en ook dat extra veld dat aangeeft dat het om een kleur, foto, afmeting of maat gaat.

Want wat nu als er een 2e foto bij komt. Of een review, of een beschrijving. Die kunnen allemaal als "entiteit" opgeslagen worden. Maar dan gaat "is numeriek" ook niet meer helpen.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

19/05/2020 12:39:44
Quote Anchor link
Ik moet het doen met de opgegeven tabellen.
Je krijgt dan zo'n oplossing. Mooi is anders, maar er is beeld.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
<?php
$db
= new mysqli ('localhost', 'user', 'password', 'database' );

$query = "SELECT * FROM tabel1 t1
JOIN tabel2 t2
ON t1.id = t2.postid
WHERE t2.value REGEXP '^[^0-9]+$';"
;

$result = $db->query( $query );

while ( $row = $result->fetch_object() )
{

    echo '<pre>' . print_r( $row, TRUE ) . '</pre>';
    $product = $row;
}


echo '<pre>' . print_r( $product, TRUE ) . '</pre>';

$query = "SELECT * FROM tabel1 t1
JOIN tabel2 t2
ON t1.id = t2.value
WHERE t2.value REGEXP '^[0-9]+$';"
;

$result = $db->query( $query );

while ( $row = $result->fetch_object() )
{

    echo '<pre>' . print_r( $row, TRUE ) . '</pre>';
    $product->afbeelding = $row->naam;
}


echo '<pre>' . print_r( $product, TRUE ) . '</pre>';

echo '<table border="1">';

$keys = array_keys( (array)$product );

echo '<tr>';

for ( $i = 0; $i < count($keys); $i++ )
{

    echo '<th>' . $keys[$i] . '</th>';
}


echo '</tr>' . PHP_EOL . '<tr>';

foreach (  $product as $key => $value )
{

    echo '<td>' . $value . '</td>';
}


echo '</tr>';

echo '</table>';

?>
 
Ivo P

Ivo P

19/05/2020 12:46:13
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
SELECT t1.naam, t2.value AS kleur, t1F.naam AS foto
FROM tabel1 t1
JOIN tabel2 t2 on t2.postid = t1.id AND NOT t2.value REGEXP '^[^0-9]+$'
JOIN tabel2 t2F on t2F.postid = t1.id AND t2F.value REGEXP '^[^0-9]+$'
JOIN tabel1 t1F on t1F.id = t2F.value

WHERE tabel1.id = 250


Dit zou records moeten geven met alle kleuren en foto's (bij 1 foto en 1 kleur maar 1 record)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/05/2020 12:46:25
Quote Anchor link
>> is inderdaad een heel rare benadering.

Blij dat iemand het met me eens is ;)

De huidige set-up is vragen om problemen.

Zoiets als dit lijkt me handiger:

tabel 1: products
idname
250Skateboard
251Fiets


table 2: product_properties
idproduct_idtypevalue
203250colorrood
204250imageskateboard-100x100.png
205251genderheren
 
Ben Pastoor

Ben Pastoor

19/05/2020 13:31:24
Quote Anchor link
Wordpress ziet een afbeelding/bijlage als een post en die worden dan in de wp_posts opgeslagen met een eigen ID nummer.
De wp_metapost bevat de de informatie zoals prijs, voorraad maar heeft ook in de ID van de afbeelding hierin staan die weer refereert aan de wp_posts tabel.

Beide hebben dus informatie die ik dus van 2 kanten moet laten werken.

Misschien is onderstaand tabellen overzicht duidelijker


idpost_titleguidpost_type
45skateboardskatebord-roodproduct
46fietsfiets-witproduct
65skateboard-afbskateboard-rood.pngimage
66fiets-afbfiets-wit.pngimage


[/tr]
[/tr]
[/tr]
[/tr]
[/tr]
[/tr]
[/tr]
[/table]
id[/tdpost_idmeta_keymeta_value
85[/td45price24.50
85[/td45stock12
85[/td45image65
86[/td46price224.50
86[/td46stock2
86[/td46image66
Gewijzigd op 19/05/2020 13:32:32 door Ben Pastoor
 
Ivo P

Ivo P

19/05/2020 13:42:36
Quote Anchor link
maar je hebt dus zowel in tabel1 (post_type) als in tabel2 (meta_key) een aanduiding dat het om een afbeelding gaat....
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/05/2020 13:48:43
Quote Anchor link
Dit is anders dan wat je in het begin liet zien.

Overigens klopt de 2e tabel sowieso niet, want die heeft dubbele dezelfde id's.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

19/05/2020 15:36:33
Quote Anchor link
Op basis van eerdere voorbeeld, een query waarbij je maar 1 keer hoeft te zoeken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
SELECT

(SELECT t1.id FROM tabel1 t1
WHERE t1.id = 250) AS id,

(SELECT t1.naam FROM tabel1 t1
WHERE t1.id = 250) AS naam,

(SELECT t2.value FROM tabel2 t2
JOIN tabel1 t1
ON t1.id = t2.postid
WHERE t2.value REGEXP '^[^0-9]+$' AND t1.id = 250 ) AS kleur,

(SELECT t1.naam FROM tabel1 t1
JOIN tabel2 t2
ON t1.id = t2.value
WHERE t2.value REGEXP '^[0-9]+$' ) AS afbeelding;
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/05/2020 16:15:53
Quote Anchor link
Hoe dan ook, wanneer je behoorlijk wat moeite moet doen om de informatie waarin jij geinteresseerd bent uit de database te kunnen peuteren, zou je kunnen stellen dat de manier van opslaan ongeschikt is voor dat doel.

Los hiervan, je werkt met een pakket. Het is handig om meteen te vermelden dat je van WordPress gebruik maakt, zodat de rest van de wereld dit ook direct weet.

Dit pakket heeft heel veel functionaliteit. Ik heb 5 minuten geGoogled, en blijkbaar bestaat er een standaard WordPress functie die dit mogelijk snel voor jou kan oplossen.

Wellicht is de syntax in 10 jaar wat veranderd, maar je zou de volgende aanroep eens kunnen proberen.

Het lijkt mij een goede gewoonte om, voordat je een pakket probeert te hacken, te kijken of datgene wat jij zoekt toevallig out-of-the-box beschikbaar is.
Gewijzigd op 19/05/2020 16:16:41 door Thomas van den Heuvel
 
Ben Pastoor

Ben Pastoor

19/05/2020 21:52:07
Quote Anchor link
Ik zou natuurlijk ook een aparte query voor de afbeelding kunnen maken aangezien ik de value van de andere query in een variable zou kunnen opslaan?
 
Ivo P

Ivo P

19/05/2020 22:17:31
Quote Anchor link
kan nog steeds in 1 query (mits er precies 1 afbeelding en 1 kleur is)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
SELECT t1.guid as naam, t2.meta_value AS prijs, t1F.guid AS foto
FROM tabel1 t1
JOIN tabel2 t2 on t2.postid = t1.id AND meta_key = 'price'
JOIN tabel2 t2F on t2F.postid = t1.id AND t2F.meta_key = 'image'
JOIN tabel1 t1F on t1F.id = t2F.value

WHERE tabel1.id = 45


Toevoeging op 20/05/2020 08:48:09:

ik zie in de tabel geen kleur, dus ik heb er maar prijs van gemaakt.


edit: meta_value moest een paar keer meta_key zijn.
Gewijzigd op 20/05/2020 08:49:02 door Ivo P
 
Jop B

Jop B

21/05/2020 15:27:34
Quote Anchor link
Hi Ben,


Ik ben even voor je in Wordpress gedoken.

Als je zowel de meta_value welke in de table wp_postmeta staan als de afbeelding die aan deze post is gekoppeld.
Kun je 2 queries maken.
Je krijg tenslotte de thumb id van de tabel wp_postmeta die je in een variabel kan opslaan.
Maar om de meta_value te krijgen heb je eerst de tabel wp_posts nodig.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
$query
= "
    SELECT wp_posts.ID, wp_posts.post_title, wp_postmeta.meta_key , wp_postmeta.meta_value
    FROM wp_posts
    JOIN wp_postmeta ON wp_posts.ID = wp_postmeta.post_id
    WHERE post_type='product' and post_title='test v'
"
;

$result        = mysqli_query($connection, $query);
?>
<table><?php
while($row = mysqli_fetch_assoc($result)){
?>

    <tr><td><?php echo $row['meta_key']; ?></td><td><?php echo $row['meta_value']; ?></td></tr>
    <?php
    if($row['meta_key'] == '_thumbnail_id'){
        $thumbid = $row['meta_value'];
    }
}

$query = "
    SELECT guid
    FROM wp_posts
    WHERE ID=$thumbid
"
;
$thumbresult        = mysqli_query($connection, $query);
while($row = mysqli_fetch_assoc($thumbresult)){
?>

    <tr><td>afbeeldingsurl</td><td><?php echo $row['guid']; ?></td>
<?php
}
?>
</table>


Zelf ben ik nog niet zo thuis in een JUISTE query maken maar dit werk wel.
Wellicht kun je dit ook in een query kwijt?
Gewijzigd op 21/05/2020 15:29:48 door Jop B
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

21/05/2020 16:46:18
Quote Anchor link
Hello? Guys? Standaard WordPress functie? Scroll ff naar boven?

Zelfs als dit een standalone script is, dan heeft WP toch wel zoiets voor het laden van enkel de core? wp-load.php ofzo?

Of je maakt van dit standalone script een plugin.

Anyhow, hf met het opnieuw uitvinden van het wiel.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.